ΜΟΔΑ

Ο Χάρης Ντάβλας εξηγεί γιατί το ρολόι είναι το απαραίτητο αξεσουάρ ενός άνδρα

Συναντήσαμε τον συνιδρυτή της Davlas & Partners για να μιλήσουμε για το ανδρικό στιλ, την αισθητική στις φωτογραφήσεις του και τη ζωή του με την IWC.

Υπάρχουν τρεις παραδοχές τις οποίες κάνω κάθε φορά που φέρνω την εικόνα του Χάρη Ντάβλα στο μυαλό μου. Η πρώτη λέει ότι ο Χάρης είναι ο πιο καλοντυμένος άνθρωπος σε αυτή τη χώρα, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Η δεύτερη λέει ότι πολλοί άνθρωποι εκεί έξω θα ήθελαν ως μικροί βεζύρηδες να γίνουν χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Και η τρίτη και σημαντικότερη για το σημερινό μας θέμα, λέει ότι τίποτα στη ζωή του Χάρη Ντάβλα δεν είναι τόσο εύκολο όσο μοιάζει.

Περάσαμε λίγες ώρες μαζί του ένα πρωινό. Στο γραφείο του στο Κολωνάκι, στο αγαπημένο του μέρος ανδρικής περιποίησης αλλά και σε ένα event για να τον δούμε εν ώρα εργασίας. Πέρα από εμάς τον ακολουθούσε και ένας κινηματογραφικός φακός ο οποίος αποτύπωνε τη ζωή του με την IWC, την καθημερινότητα με τα αγαπημένα του ρολόγια.

Ας δούμε λίγο παρέα το βίντεο και συνεχίζουμε.

 

Όσο περνούσε η ώρα εκείνο το πρωί συνειδητοποιούσαμε ολοένα και περισσότερο ότι ήταν λίγα εκείνα που άλλαζαν όσο άλλαζε ο χώρος στον οποίο βρισκόμασταν. Δεν είχε σημασία αν βρισκόμασταν στο γραφείο του, το barber shop ή το event. Ο Χάρης ήταν ο ίδιος σε όλες τις διαφορετικές συνισταμένες. Ευγενής, κομψός και πάντα σε έναν διάλογο. Με πελάτες, με συνεργάτες, με καλεσμένους, με φίλους, με εμάς, με όλο τον κόσμο τριγύρω. Κι αυτό είναι ένα από τα πράγματα που τον είδαμε να λέει και στο βίντεό του: “Το πιο απαιτητικό κομμάτι στη δουλειά μου είναι η συνεχής επαφή με τον κόσμο. Παρ’ όλο που τον αγαπάω, τον λατρεύω τον κόσμο που έρχεται στα events μας, είναι ταυτόχρονα και ψυχοφθόρο να είσαι 12 ή 13 ώρες την ημέρα σε επικοινωνία με κόσμο, από το τηλέφωνο ή από κοντά στα event”.

Συχνά πυκνά έριχνε κλεφτές ματιές στο ρολόι του. Είτε για να στρώσει το πουκάμισο σωστά δίπλα στο ρολόι, είτε για να δει απλά την ώρα και να χαζέψει τον μηχανισμό τον οποίο αγαπά να φορά. “Το συγκεκριμένο ρολόι, το Portugieser Annual Calendar, είναι από τα αγαπημένα μου. Κατ’ αρχάς μ’ αρέσουν τα μεγάλα ρολόγια κι επίσης εκτός από την αγάπη για τα ρολόγια, πιστεύω ότι το ρολόι που έχεις διαλέξει δείχνει το γούστο σου και το στιλ σου. Είναι ρολόγια τα οποία μπορείς να τα φοράς όλη μέρα. Κάποια από τα ρολόγια τρελαίνομαι να τα φοράω, ειδικά ας πούμε τα Aquatimer το καλοκαίρι. Είναι πάντα ένα διακριτικό κομψό ρολόι, εννοείται με όλη την ιστορία της IWC από πίσω, την υψηλή ωρολογοποιία και ό,τι έχει να κάνει με αυτή”.

Το IWC Portugieser Annual Calendar

Τα ρολόγια της IWC τα συναντά κανείς πολύ συχνά στις φωτογραφήσεις του account του. Παρέα με τα κοστούμια, είναι το κομμάτι του ανδρικού στιλ που συναντά κανείς πιο συχνά. “Αυτό που συναντά κανείς συχνά στο account και τις φωτογραφήσεις μου είναι κοστούμια, κοστούμια, κοστούμια, ρολόγια, ρολόγια, ρολόγια. Το στιλ μου είναι πολύ ιδιαίτερο, είναι preppy με ένα ιταλικό τουίστ. Μ’ αρέσουν τα αμερικάνικα κλασικά κοστούμια αλλά τα θέλω με ένα ιταλικό τουίστ. Με στενά παντελόνια, κοντά παντελόνια να φαίνεται ο αστράγαλος, στενές γραμμές, λεπτές γραβάτες, οπότε είναι preppy με ιταλικό τουίστ”.

Δεν ξέρω αν έλεγα σε ένα άνθρωπο της μόδας τις παραπάνω λέξεις, αν θα κατάφερνε να αντιγράψει το στιλ του συγκεκριμένου ανθρώπου. Κι αν θα κατάφερνε κανείς να ενώσει τόσο σωστά τον κόσμο της ανδρικής φινέτσας με το ελληνικό αστικό τοπίο. Νομίζω ο Χάρης έδωσε την σωστή διάσταση όταν είπε: “Η ζωή μου με την IWC συνοψίζεται σε δύο λέξεις, απλότητα και στιλ”.

 

Στον καρπό του εκείνο το πρωί είχε ένα IWC Portugieser Annual Calendar. Ένας εμβληματικός μηχανισμός με annual calendar και ενδείξεις για μήνα, ημερομηνία και ημέρα. Σε διάμετρο 44,2 χιλιοστών και μαύρο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα. Γιατί όμως φορά ο Χάρης ένα ρολόι στον καρπό του; “Φοράω ένα ρολόι στον καρπό μου γιατί μου αρέσει πάρα πολύ να φοράω ρολόγια, μου αρέσουν πολύ τα ρολόγια αλλά επίσης θεωρώ ότι ένα ρολόι είναι το απαραίτητο αξεσουάρ για έναν άνδρα”.

Γνώρισε μία μία τις ιστορίες των ανθρώπων που μίλησαν για τη δική τους ζωή με την IWC.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το Instagram account της IWC.