outnow.ch
ΜΟΔΑ

Το denim jacket του Brad Pitt και άλλα 5 για να ζήσεις τα ’70s στα άκρα

To κούλνες του Cliff Booth στο 'Once Upon a Time in Hollywood' μάς κάνει ν' αναθεωρούμε για τα staples που πρέπει να έχει η ντουλάπα μας.

Γενικά, επειδή από μικρή συμπεριλαμβάνω στις εμφανίσεις μου ανδρικά ρούχα (έχω ξαδέρφια, σαν αδέρφια, και ‘έκλεβα’ συνέχεια ρούχα τους) στο μυαλό μου η ανδρική και γυναικεία μόδα είναι δύο πράγματα που δεν διαχωρίζω. Ναι, ξέρω οι άνδρες δεν μπορούν -θεωρητικά- να φορούν φούστες ή τακούνια, αλλά μεγαλώνοντας και κυρίως, βλέποντας πολύ RuPaul’s Drag Race, συνειδητοποίησα ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να φοράει ό,τι θέλει. Άνδρας/γυναίκα, γυναικεία/ανδρικά ρούχα, αν κάτι είναι στο μέγεθός του/της, εγώ λέω, go for it.

Κάπως ασυνείδητα, λοιπόν, μου βγαίνει να λιμπίζομαι συνολάκια του A$AP Rocky, του Kanye West και -χρόνια τώρα- του Brad Pitt. Νομίζω τον Brad πρώτα ‘είδα’ σαν style icon και μετά σαν έναν πολύ όμορφο άνδρα της showbiz. Πιστεύω ήταν λίγο παρεξηγημένος λόγω του παράγοντα ‘ομορφιά’, σε πολλά. Στο ταλέντο του στην ηθοποιία και όσον αφορά το στιλ του. Πολλοί θεωρούσαν ότι ο Pitt έδειχνε ωραίος με ό,τι κι αν φορούσε, γιατί απλά ήταν όμορφος, προσωπικά πιστεύω ότι σε αυτό βοηθούσε (και βοηθάει) το γεγονός ότι τον διακατέχει άπειρο κουλνες -άρα μπορούσε να υποστηρίζει με ό,τι κι αν εμφανιζόταν.

Και να, που τελικά όλα οδηγούν στο ‘Once Upon a time in Hollywood’. Με τον Cliff Booth (ο χαρακτήρας που υποδύεται στη νέα ταινία του Tarantino), ο Pitt βρήκε έναν τρόπο να αποδείξει την αξία του ως ένα style icon που δεν πήρε ποτέ την αποδοχή που του άξιζε όλα αυτά τα χρόνια.

Στην ταινία, η Arianne Phillips (ενδυματολόγος της ταινίας) έχει κάνει θαυμάσια δουλειά. Έχει δημιουργήσει κοστούμια για τον Cliff που ταιριάζουν ταμάμ στον χαρακτήρα και τελικά στον ίδιο τον Pitt. Βέβαια, μπορεί απλά ο ηθοποιός να μπήκε τόσο στο πετσί του ρόλου ώστε να κατάφερε να εκπροσωπήσει τα κοστούμια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σίγουρα ισχύει αυτό, από την άλλη όμως, πιστεύω και στην παραπάνω θεωρία που λέγαμε πριν: ότι ο Pitt είναι ήδη αρκετά κουλ ώστε να υποστηρίξει το ‘βάρος’ του κουλνες των κοστουμιών του Cliff Booth.

Το ζήτημα είναι όμως ένα: κάθε κοστούμι που άλλαζε ο Pitt στην ταινία, εγώ κρατούσα σημειώσεις. Όπως σου είπα, πιστεύω ότι η έμπνευση μπορεί να προκύψει από παντού και από οποιονδήποτε άνθρωπο, είτε είναι άνδρας ή γυναίκα, και η αλήθεια είναι ότι τα ρούχα του Brad Pitt στην ταινία ήταν λόγος αρκετός για να εντυπωσιαστούν αρκετά όλα τα φύλα. Ό,τι είδα στο φιλμ θέλω κι εγώ. Από τα ‘ξεθωριασμένα’ graphic Champion t-shirts, τα Peter Pan-ικά σουέτ παπούτσια, τα αξεπέραστα χρωματιστά aviator γυαλιά ηλίου με γενικά με ό,τι κι αν εμφανιζόταν στη μεγάλη οθόνη o Brad, τα επίπεδα του swag του βαρούσαν κόκκινο.

outnow.ch

Αυτό όμως που με τίποτα δεν μπορώ και δεν πρόκειται να ξεπεράσω ποτέ ήταν το, γνωστό και ως, ‘canadian tuxedo’ (τα outfits που περιλαμβάνουν τζιν πουκάμισο ή μπουφάν και τζιν παντελόνι) στην πρώτη σκηνή της ταινίας, όπου ο Pitt εμφανίζεται με ένα total denim σύνολο που περιλάμβανε ένα τζιν μπουφάν και τζιν παντελόνι. Το denim jacket του ακόμα στοιχειώνει τα όνειρά μου και ακόμα κι αν πρόκειται για ένα, θεωρητικά, ανδρικό item το να έχω υπό την κατοχή μου το ίδιο μπουφάν με αυτό του Cliff Booth έχει γίνει η μόνη μου σκέψη ή εμμονή, αν θες.

outnow.ch

Το αυθεντικό jacket του Pitt από την ταινία πρόκειται για ένα vintage μοντέλο της Wrangler, ένα το οποίο το brand δημιούργησε ξανά σε μια νέα updated version από ένα σχέδιο που είχε κυκλοφορήσει στα ’60s. Ούτε το αρχικό σχέδιο από το ’60 υπάρχει, ούτε το μοντέλο από την ταινία, αλλά το εν λόγω brand και πολλά άλλα ακόμη, έχουν σχεδιάσει παρόμοιου ύφους τζιν μπουφάν που εγγυώνται, σε άνδρες και γυναίκες, ότι θα ξεκλέψουν λίγο από το κουλνες του Brad Pitt στην ταινία. Ε, δεν το λες και λίγο αυτό.

 

Τζιν μπουφάν σε western ύφος, Wrangler

 

‘Trucker’ vintage πανωφόρι, Levi’s 

 

Βαμβακερό denim jacket με ξεβάμματα, That’s it!

 

Τζιν μπουφάν με εξωτερικές τσέπες, Replay Jeans

 

‘Τrucker’ τζιν μπουφάν με κουμπιά, Superdry

 

Denim jacket με ξέβαμμα, MANGO