ΜΟΔΑ

Το κρύο έρχεται και φέρνει μαζί του το ζιβάγκο

4 τρόποι να φορέσεις το πουλόβερ που κάνει όλες τις δουλειές χωρίς να χάνει τον χαρακτήρα του.

Δεν ξέρω πόσο εξοικειωμένος είσαι με το ζιβάγκο, αλλά αυτό το χειμώνα είναι σχεδόν αδύνατον να μην μπεις καν στον πειρασμό, έστω για μία δοκιμή. Ίσως σου κάνει λίγο cult γιατί το θυμάσαι στον Ανδρέα Παπανδρέου πριν κάποιες δεκαετίες, ενώ τώρα το ξαναείδες στον Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο, ξέρεις καλά ότι δεν είναι μόνο ένα μέσο έκφρασης πολιτικών πεποιθήσεων, αλλά μία πολύ σοφιστικέ εκδοχή της μπλούζας. Ο ορθός γιακάς που έλεγε και η γιαγιά μου είναι το στοιχείο που μετατρέπει μία απλή μπλούζα σε ένα πιο ενδιαφέρον κομμάτι.

Ομολογουμένως λοιπόν, αυτή η λεπτομέρεια δίνει μία γοητεία, που φέτος θα εκτιμηθεί στιλιστικά κι όχι μόνο. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα να σου δώσω. Ονόματα που έχουν στιλιστική ταυτότητα και φυσικά μπορούν και ξέρουν πώς να φορέσουν ένα ζιβάγκο με πολλούς τρόπους. Θυμήσου, τον Tom Cruise ή αργότερα τον David Beckham και το style icon Chuck Bass, κατά κόσμον Ed Westwick, από το «Gossip Girl» (εντάξει μπορεί να μην ήσουν fan, αλλά θα τον έχει πάρει το μάτι σου). Αυτοί οι τύποι έχουν φορέσει το ζιβάγκο με chinos, με jeans, με κοστούμια και τώρα απλά μπορείς να τους χρησιμοποιήσεις για έμπνευση.

Θα σε πήγαινα σε κάτι πιο κοντινό, όπως στον Κωστή Μαραβέγια που τα τιμά τα ζιβάγκο φέτος, καθισμένος στην καρέκλα του «The Voice», αλλά επειδή είναι λίγο πιο τολμηρός και φτάνει να έχει ύφος μπλαζέ με το ζιβάγκο του, τον αφήνω εδώ για αργότερα, που θα είσαι πιο εξοικειωμένος.

Για την ώρα, πάμε σε πιο πρακτικές λύσεις και μονόχρωμα ζιβάγκο που μπορείς να φορέσεις από το πρωί ως το βράδυ, από το γραφείο μέχρι στο βραδινό ποτό, από την εκδρομή μέχρι έναν γάμο για να μην σου πω από τώρα να το βάλεις και στο ρεβεγιόν.

Combo #1: Με το κοστούμι σου

Αν θες το καρό κοστούμι σου να το φορέσεις σε λίγο πιο χαλαρές περιστάσεις, τότε το ζιβάγκο είναι η πιο σωστή επιλογή σου για φέτος. Αλλά και από την άλλη να το δεις, αν είσαι από εκείνους που δεν φορούν κοστούμι, τότε ίσως αυτό το outfit με την προσθήκη του ζιβάγκο σε πείσει.

Κασμιρένιο, μπλε σκούριο ζιβάγκο, Falconeri

Micro-check σακάκι, Zara

Micro-check παντελόνι, Zara

Combo #2: Με το κοτλέ παντελόνι

Σε αυτή την εκδοχή, μπλέκεται ακόμα μία τάση που το πιθανότερο είναι να φορούσες στο δημοτικό (ψάξε τις φωτογραφίες από παιδικά πάρτι). Το κοτλέ παντελόνι είναι και πάλι εδώ και μπορείς να το φορέσεις με ένα μονόχρωμο ζιβάγκο κι ένα αμάνικο μπουφάν. Ανάλογα με το πανωφόρι που θα διαλέξεις και τα παπούτσια που θα ολοκληρώσουν το outfit, θα δεις ότι αυτός ο συνδυασμός μπορεί να σε πάει παντού.

Κασμιρένιο ζιβάγκο, Benetton

Κοτλέ παντελόνι, Mango

Sleeveless jacket, Massimo Dutti

Combo #3: Με το blazer

Ο πιο εύκολος τρόπος να φορέσεις το ζιβάγκο είναι με τo casual blazer που σίγουρα έχεις πια στην ντουλάπα σου. Το chino παντελόνι σου είναι μία safe επιλογή για να ολοκληρώσεις το outfit, ενώ μπορείς κάλλιστα να το αντικαταστήσεις με ένα τζιν παντελόνι.

Γκρι ζιβάγκο, Intimissimi

Chino παντελόνι, Diesel

Slim fit blazer, Tommy Hilfiger

Combo #4: Πες ναι στο total black

Είναι μία από τις ασφαλέστερες επιλογές και πάντα από τις πιο κομψές. Δεν έχεις να απασχοληθειίς με συνδυασμούς χρωμάτων, απλά να μάθεις να συνδυάζεις τα υφάσματα μεταξύ τους, ώστε να δένουν αρμονικά στο σύνολο. Το χρώμα είναι ένα, το μαύρο, είναι γοητευτικό και φυσικά τι καλύτερο γι’ αυτό τον χειμώνα από ένα total black outfit με ένα casual κοστούμι και το ζιβάγκο σου.

Μαύρο ζιβάγκο, Scotch & Soda

Μαύρο σακάκι, H&M

Μαύρο παντελόνι, H&M