Evan Agostini/Invision/AP
ΜΟΔΑ

To unisex κοστούμι του A$AP Rocky στα British Fashion Awards ήταν για εκείνον άλλη μια μέρα στη δουλειά

Ο μάστερ του streetwear σπάει τους κανόνες του fashion etiquette και προσφέρει την πιο φρέσκια ματιά στο ανδρικό κοστούμι.

Ας το πούμε από τώρα για να ξεμπερδεύουμε. Αν θέλεις να διαβάσεις μια αντικειμενική άποψη, όσον αφορά το στιλ του A$AP Rocky, τότε δεν θα τη βρεις σ’ αυτό το άρθρo. Οι φιλοφρονήσεις για το στιλ του γνωστού ράπερ θα πέσουν ‘βροχή’, γιατί προσωπικά πιστεύω ότι πρόκειται για έναν από τους πιο καλοντυμένους άνδρες της showbiz αυτή τη στιγμή. Σε παγκόσμιο επίπεδο. Και αυτό, γιατί ο A$AP Rocky έχει κάτι που δεν έχουν οι υπόλοιποι άνδρες που ασχολούνται με τη μόδα, άρα και το στιλ τους: αντίληψη της μόδας. Έχει γνώσεις, διαβάζει γι’ αυτή, άρα αντιλαμβάνεται την έννοια της μόδας και του ανδρικού ντυσίματος πολύ διαφορετικά από τους υπόλοιπους άνδρες. Αυτό, η καλή αισθητική του και το γεγονός ότι δεν βάζει περιορισμούς στο στιλ του, τον βοηθούν να το εξελίσσει διαρκώς.

Richard Shotwell/Invision/AP

Στα Pre-Grammys 2019 με ροζ κοστούμι Loewe (Richard Shotwell/Invision/AP)

Και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Γιατί, όλα καλά το να γνωρίζεις τις εκάστοτε τάσεις της μόδας, αλλά όταν ξέρεις τον ρόλο που παίζει κάθε ένα από τα ρούχα ή αξεσουάρ που έχεις συνδυάσει μεταξύ τους, τότε συνθέτεις ένα outfit πραγματικά ξεχωριστό.

Tι περιλαμβάνει το στιλ του A$AP Rocky

O Rocky είναι μανούλα στο να μιξάρει streetwear και casual ρούχα με πιο «καλά» κομμάτια της ανδρικής γκαρνταρόμπας. Αυτό είναι το βασικό χαρακτηριστικό του στιλ του. Παίζει με τις σιλουέτες των ρούχων, με τις έντονες αποχρώσεις αλλά και τα patterns των ρούχων του.

Το στιλ του είναι, χωρίς αμφιβολία, σύγχρονο. Χαρακτηρίζεται για την τόλμη του -όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά το επιβεβαιώνουν αυτό- και οι αναπάντεχοι συνδυασμοί είναι το μυστικό της επιτυχίας των συνόλων του.

Από τις εμφανίσεις του δεν λείπουν ποτέ τα αξεσουάρ, είτε πρόκειται για κλασικά jockey hats, μαντήλια ή τα φανταχτερά κοσμήματα. Όλα αυτά, ακόμη και τα graphic μανικιούρ του, πάνε τα σύνολά του σε άλλο level. 

Πάνω σε αυτό, θέλαμε να σου μιλήσουμε για την πιο πρόσφατη εμφάνιση του A$AP Rocky στα British Fashion Awards.

Τα British Fashion Awards

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες βραδιές της μόδας. Σκέψου ότι μετά το ΜΕΤ Gala και μαζί με τα CFDA Awards, έρχονται τα British Fashion Awards, τα οποία διοργανώνει το British Fashion Council, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που βοηθάει στο να ενισχύει μια υγιή εικόνα της παγκόσμιας μόδας. Στα βραβεία, τιμώνται οι καλύτεροι σχεδιαστές μόδας και αξεσουάρ, όπως για παράδειγμα, το Fenty -το luxury brand της Rihanna-, το οποίο και ο Rocky στήριξε και στηρίξει από την ίδρυσή του. Ο A$AP, λοιπόν, σαν ένας από τους ανθρώπους που ασκεί επιρροή στη μόδα, ήταν καλεσμένος κι αυτός στα φετινά BFA. Εκεί φόρεσε και την πιο fun, ενδιαφέρουσα, streetwear εκδοχή ενός κοστουμιού.

Το unisex oversized κοστούμι του A$AP Rocky

Ο γνωστός ράπερ συνόδευσε τη Rihanna στο κόκκινο χαλί των British Fashion Awards, φορώντας δημιουργία του οίκου της, Fenty. To brand της Rihanna σχεδιάζει ρούχα τα οποία, αν και πολλά απ’ αυτά απευθύνονται σε γυναίκες, έχουν unisex χαρακτήρα. Πολλά από τα ρούχα είναι unisex και οι σιλουέτες πολλών items έχουν oversized γραμμή. Αυτά τα χαρακτηριστικά είχε και το blue/black κοστούμι του A$AP. Από την oversized γραμμή, την μπλούζα που φόρεσε από μέσα μέχρι και τα sneakers, το κλασικό αυτό ανδρικό ένδυμα δέχθηκε την πιο ‘μπροστά’ και streetwear επίθεση.

Joel C Ryan/Invision/AP

Joel C Ryan/Invision/AP

Με ένα tuxedo σακάκι που είχε σατέν μαύρο γιακά που υποδήλωνε ότι πρόκειται για ένα επίσημο ένδυμα, ο A$AP κατάφερε να το ‘βρωμίσει’ με το styling του υπόλοιπου συνόλου.

Joel C Ryan/Invision/AP

Joel C Ryan/Invision/AP

Συνδύασε, λοιπόν, το φαρδύ κοστούμι με casual, επίσης oversized, ζιβάγκο από μέσα και αθλητικά παπούτσια σε άσπρο/μπλε χρώμα. Όπως πάντα, από το look του Rocky δεν έλειπαν τα κοσμήματα και σε αυτή την περίπτωση επέλεξε ένα ζευγάρι διαμαντένια σκουλαρίκια τα οποία συμπλήρωσαν άψογα το look του.

Joel C Ryan/Invision/AP

Joel C Ryan/Invision/AP

Όπως πάντα, λοιπόν, ο A$AP έκανε τα δικά του. Φόρεσε ένα unisex κοστούμι (δεν είναι η πρώτη φορά που μπορεί να φορέσει ένα ρούχο που από τους συντηρητικούς μπορεί να χαρακτηριστεί ως ‘γυναικείο’) και έδωσε το δικό του touch σ’ αυτό. Έφερε τη street αισθητική του σε ένα look για το κόκκινο χαλί, κάνοντας τον να ξεχωρίσει για άλλη μια φορά από το πλήθος. Ο A$AP Rocky δεν του αρέσει να γίνεται ένα με τη μάζα και η εμφάνιση αυτή πέτυχε τον σκοπό της.

Kεντρική φωτογραφία: Evan Agostini/Invision/AP