GROOMING

3 δεκάλεπτα που θα σώσουν το πρόσωπό σου το καλοκαίρι

Λίγη περιποίηση προσώπου δεν έβλαψε κανέναν. Ειδικά πριν την έκθεση στον ήλιο.

Οι μάσκες προσώπου είναι η τέλεια φροντίδα για μια πιο ενυδατωμένη και λαμπερή επιδερμίδα. Χαρίζουν τόνωση στο στρεσαρισμένο δέρμα. Ενυδατώνουν το αφυδατωμένο, προλαμβάνουν τις βαθιές ρυτίδες, καταπραΰνουν τις ευαισθησίες, δίνουν άμεση λάμψη και ζωντάνια και γενικά θεωρούνται must-have για την αποφυγή ερεθισμών από τον ήλιο.

A post shared by Origins (@origins) on

 

Ο σωστός τρόπος για να βρεις τη μάσκα προσώπου που σου ταιριάζει είναι θέμα ανάγκης, αλλά και διάθεσης. Θέλεις λάμψη και τόνωση; Κάνε μια αναζωογονητική (κάπου στη συσκευασία θα αναγράφεται η λέξη ‘boost’). Χρειάζεσαι ενυδάτωση; Αναζήτησε μια φουλ δροσερή κι ενυδατική. Θέλεις να απομακρύνεις τη λιπαρότητα; Διάλεξε μια πιο καθαριστική. Ακόμα κι αν θες απλά να διεγείρεις τις αισθήσεις σου και να καταπολεμήσεις το στρες, θα βρεις μάσκες που περιέχουν αρωματικά αιθέρια έλαια, όπως μέντα ή γκρέιπφρουτ, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία. Οι συγκεκριμένες μάσκες συμβάλλουν στην απόλυτη βελτίωση της ψυχολογίας σου αποκαθιστώντας παράλληλα τη φρεσκάδα, αλλά και τη λάμψη της επιδερμίδας σου.

 

Πάνω απ’ όλα, οι μάσκες προσώπου βοηθούν όλα τα άλλα προϊόντα φροντίδας του δέρματος να λειτουργούν ακόμη πιο αποτελεσματικά. Επίλεξε λοιπόν αυτές που ταιριάζουν στις ανάγκες σου και μην τις παραλείψεις, ειδικά τώρα που ετοιμάζεσαι να κλείσεις βαλίτσες και να μείνεις παραπάνω στον ήλιο παίζοντας beach volley για ώρες.

Origins, Clear Improvement (Sephora)

A post shared by Origins (@origins) on

 

Αυτή η μάσκα καθαρισμού με ενεργό άνθρακα από μπαμπού καθαρίζει σε βάθος τους πόρους και απορροφά τις τοξίνες και τους ρύπους. Περιέχει μείγμα 100% φυσικών αιθέριων ελαίων γαρίφαλου, δενδρολίβανου και πράσινης μέντας και είναι ιδανική για μεικτή και λιπαρή επιδερμίδα.

The Body Shop, 100% Vegan (Experts Facial Masks)

Όποια κι αν επιλέξεις απ’ αυτή τη σειρά μασκών με superfoods, θα μείνεις απόλυτα ικανοποιημένος. Είναι όλες τους χωρίς parabens, παραφίνες, σιλικόνη και mineral oils. Περιέχουν σπάνια συστατικά, όπως μπαμπού ξυλάνθρακα Ιμαλαΐων και acai berries από τον Αμαζόνιο.

Kiehls, Ginger Leaf & Hibiskus Firming Mask (Attica Beauty)

Αυτή είναι μια αλλιώτικη μάσκα νύχτας, που την απλώνεις στην επιδερμίδα πριν τον ύπνο και την αφαιρείς το πρωί. Είναι κατάλληλη για άμεση λείανση ρυτίδων και πιο απαλή, σούπερ ενυδατωμένη επιδερμίδα.

A post shared by Kiehl's Since 1851 (@kiehls) on

 

Έξτρα tips

> Πριν περάσεις τη μάσκα της αρεσκείας σου, καθάρισε καλά την επιδερμίδα σου. Έτσι θα κερδίσεις όλα τα οφέλη της.

> Άπλωσε τη μάσκα σ’ όλο το πρόσωπο και τον λαιμό, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών.

> Μέτρα τουλάχιστον 10 λεπτά μέχρι να την αφαιρέσεις και γενικά δείξε λίγη υπομονή βλέποντας τη συνέχεια της αγαπημένης σου σειράς στο Netflix.

> Χρησιμοποίησε άφθονο και χλιαρό νερό για να την ξεπλύνεις. Επίσης, απόφυγε να τρίβεις με δύναμη το πρόσωπό σου και τέλος, μην αμελήσεις να απλώσεις μετά λίγη ενυδατική ή αντηλιακή κρέμα.