GROOMING

36 χρόνια με μία διαχρονική και αγαπημένη κρέμα πάντα δίπλα μου

Η NIVEA Crème είναι ένας απροσδόκητος σύντροφος σε ένα ταξίδι ζωής με πολλές στάσεις, πολλά σκαμπανεβάσματα αλλά μερικές σταθερές αξίες.

Σε λίγες ημέρες, τον Ιανουάριο, θα κλείσω 36 χρόνια ζωής σε αυτόν τον πλανήτη. Και όπως κάθε πρωί, έτσι κι εκείνο το πρωινό του Σαββάτου, θα σηκωθώ από το κρεβάτι, θα πλύνω το πρόσωπό μου με νερό ένα καθαριστικό, θα βουρτσίσω τα δόντια μου, θα σκουπιστώ και θα ανοίξω το μπλε διαχρονικό βαζάκι της NIVEA Crème για να βάλω λίγη κρέμα στη μύτη, το μέτωπο, τα μάγουλα και τα χέρια.

Βλέπεις, αυτή η αίσθηση φροντίδας και απαλότητας που σου χαρίζει λίγη NIVEA Crème στο δέρμα, ξυπνά αναμνήσεις από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Από τότε που γυρνούσα από τη θάλασσα με τα μάγουλα κοκκινισμένα και βουτούσα γενναιόδωρα το χέρι στο ίδιο και απαράλλακτο μπλε κουτάκι. Από τον φοιτητικό χρόνο στο Λονδίνο που το κρύο θέριζε τους αγκώνες και τα χέρια μου εκείνα τα Κυριακάτικα πρωινό που παίζαμε μπάλα στο Shoreditch Park και το μόνο γιατρικό ήταν στο κουτάκι που με περίμενε στην εστία. Από το πρώτο μου σπίτι στο Παγκράτι που οι πιο αδειανοί από πράγματα χώροι ήταν τα ντουλάπια της κουζίνας μου και τα ραφάκια στο μπάνιο μου. Αν στα ντουλάπια της κουζίνας όμως υπήρχαν πάντα μακαρόνια και έτοιμες σάλτσες, στο ραφάκι του μπάνιου υπήρχε πάντα η οδοντόβουρτα, η οδοντόκρεμα και μία NIVEA Crème.

 

Η ζωή μου μέχρι τώρα περιλαμβάνει 6 σπίτια τα οποία δικαιούμαι να τα ονομάζω “δικά μου”, εναλλαγές περιοχών, ανθρώπων και καταστάσεων. Έχω μια γεμάτη ζωή και γι’ αυτό μπορώ τώρα στα 36 μου πλέον, ζώντας σε ένα όμορφο σπίτι με τα παιδιά και το κορίτσι μου, να επιλέγω εκείνους και εκείνα που θέλω να έχω ακόμα στη ζωή μου. Γιατί είναι πολύ εύκολο, ειδικά αν είσαι ένα προϊόν, να εισβάλεις στη ζωή ενός ανθρώπου, είτε σε μορφή δώρου είτε σε μορφή δοκιμής αλλά είναι πανδύσκολο να μείνεις εκεί και να του κάνεις παρέα σε όλη του τη ζωή.

 

Ναι, τα είχαμε τα διαλειμματάκια μας με την NIVEA Crème μέσα σε αυτά τα 36 χρόνια. Κάποια χρόνια αδιαφορίας για την περιποίηση της επιδερμίδας μου. Γιατί υπάρχει ένα στάδιο μετάβασης από εκείνα τα χρόνια που φροντίζει η οικογένειά σου να έχεις μια NIVEA Crème πάντα δίπλα σου ή στη φοιτητική βαλίτσα σου, σε εκείνα τα χρόνια που από μόνος σου θα την κάνεις δική σου. Στην εποχή που θα παίρνεις τις δικές σου αποφάσεις ό,τι κι αν πει ο καθένας.

 

Ήρθαν όμως οι στιγμές που ένιωσα ότι την είχα ανάγκη. Θα μιλήσουμε σε επόμενο κείμενο για την ξηροδερμία και την αποτελεσματικότητα της NIVEA Crème απέναντι σε αυτό το φαινόμενο. Κι εκεί ξεκίνησα, στα μέσα των twenties μου να την αγοράζω πλέον με δικά μου χρήματα και περήφανα να την τοποθετώ στο μπάνιο κάθε μικρού ή μεγαλύτερου διαμερίσματος που κατάφερνα να νοικιάσω.

Πλέον έχω φτάσει στην αντίπερα όχθη. Που την χρησιμοποιώ καθημερινά για εμένα και σιγά σιγά αρχίζω να την πασάρω και στους μπόμπιρες που μεγαλώνουν δίπλα μου. Το ξέρω ότι κλέβω λίγο από τον ρόλο της μαμάς τους αλλά όταν έχω μεγαλώσει με την NIVEA Crème και της έχω τέτοια αγάπη, το λιγότερο που έχω να κάνω είναι να την έχω εκεί και για τα παιδιά μου. Για την οικογένειά μου.

 

36 χρόνια είναι όμως πολλά για να τα αφήσω στην άκρη.