Photo by Jordan Strauss/Invision/AP
GROOMING

4 tips για δυνατά και πάντα καθαρά μούσια

Από τη σωστή περιποίηση μέχρι έναν απροσδόκητο σύμμαχο.

Είτε έχεις τη μακριά γενειάδα του Gandalf από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, είτε το διπλό μουσάκι του Jack Sparrow από τους Πειρατές της Καραϊβικής, θα συμφωνήσεις μαζί μου πως τα μούσια ανεξάρτητα από το μήκος, την πυκνότητα και το στιλ τους, χρήζουν ιδιαίτερης περιποίησης και φροντίδας. Απαράβατος κανόνας; Να είναι πάντα (ανεξάρτητα από την εποχή και τον καιρό καθαρά και μαλακά (ok, αυτό το τελευταίο είναι περισσότερο γυναικεία απαίτηση). Τα πράγματα απλά. Εμείς συγκεντρώσαμε παρακάτω μερικά πολύ πρακτικά tips που θα σε βοηθήσουν να έχεις πάντα περιποιημένα και καθαρά μούσια, χωρίς να χρειάζεται να σπαταλάς άπειρη ώρα μπροστά στον καθρέφτη. Σωστές κινήσεις με τα κατάλληλα προϊόντα.

Η σωστή περιποίηση ξεκινά από το μπάνιο

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και η σωστή περιποίηση της γενειάδας σου ξεκινά από το μπάνιο. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, που η θερμοκρασία είναι ακόμη υψηλή, η υγρασία αρκετή και ο ιδρώτας κυλά στο πρόσωπό σου. Κι αν το μούσι σου είναι αρκετά μακρύ και πλούσιο, τότε η ανάγκη να το πλένεις σε καθημερινή βάση είναι απαρέγκλιτη (δε σηκώνουμε κουβέντα γι αυτό). Γιατί, δεν θέλω να ξεχνάς, πως ανάμεσα στις τρίχες σου «εγκλωβίζονται» σκόνη, βρωμιά, δυσάρεστες μυρωδιές και υπολείμματα τροφών που μετατρέπουν το μούσι σου σε εστία μικροβίων περισσότερο, παρά σε έργο τέχνης, όπως θα του έπρεπε. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να χρησιμοποιείς καθημερινά στο μπάνιο σου ένα σαμπουάν με εξειδικευμένη φόρμουλα για τη γενειάδα σου, όπως το Beard and Hair Shampoo της Vican.

 

Με σύνθεση που περιέχει πάνω από 96% ποσοστό φυσικών συστατικών όπως πρωτεΐνες σιταριού, Argan oil, Jojoba oil, Εκχύλισμα σταφυλιού, πανθενόλη καθαρίζει σε βάθος, θρέφει την τρίχα και την προστατεύει από την καθημερινή φυσική ή χημική καταπόνηση, φροντίζοντας και αναζωογονώντας άμεσα  το μούσι σου. Το καλύτερο; Χάρη στη 2 σε 1 φόρμουλά του είναι ιδανικό και για τα μαλλιά σου. Θα το βρεις σε δύο αρώματα, το Spicy με νότες κάρδαμου – bitter orange και το Fresh με νότες musk – σανταλόξυλου, για να επιλέξεις αυτό που σου αρέσει περισσότερο. Οι κινήσεις σου απλές: Βρέχεις το μούσι σου, ρίχνεις μια μικρή ποσότητα από το σαμπουάν στα χέρια σου και απλώνεις στα μούσια και τα μαλλιά σου κάνοντας παράλληλα απαλές κινήσεις, ώστε να φτάσει μέχρι τις ρίζες των τριχών σου. Στο τέλος, ξέβγαλε με άφθονο χλιαρό νερό ώστε να απομακρυνθεί όλο το προϊόν και  στέγνωσε ταμπονάροντας με μία πετσέτα.

Το τίμιο τριμάρισμα

Είτε είσαι παραδοσιακός τύπος και προτιμάς τη χτένα και το ψαλίδι, είτε τα πιο εξελιγμένα ”εργαλεία” στα χέρια σου aka ξυριστικές μηχανές, μην αμελείς το τριμάρεις τα μούσια σου σε τακτά χρονικά διαστήματα, πόσο μάλλον αν δεν θέλεις να υιοθετήσεις το look του ναυαγού εν έτει 2019. Χρόνος, υπομονή και εμπειρία (aka εξοικείωση) είναι οι απαραίτητες αρετές που πρέπει να σε διακατέχουν και αποκτάς με το χρόνο. Δύο μεγάλα dont’s; α) Μην χρησιμοποιείς την ίδια ξυριστική μηχανή για να τριμάρεις τα μούσια στο πρόσωπό σου και τις τρίχες στο σώμα σου και β) Μην ξεκινήσεις το τριμάρισμα αν πρώτα δεν έχεις το έχεις χτενίσει- ξεμπερδέψει με μία χτένια ειδική για το μούσι σου. Άκουσέ με, θα δεις διαφορά. Εναλλακτικά, δύο φορές το μήνα, μια επίσκεψη σε ένα barber shop θα σε βάλει σε πρόγραμμα.

Το μυστικό για πιο απαλά μούσια all day

Οι τρίχες στο μούσι σου τείνουν να είναι πιο χοντρές και απείθαρχες σε σχέση με αυτές των μαλλιών σου. Αμέσως, μετά το μπάνιο λοιπόν, αλλά και σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, φρόντισε να απλώνεις ένα λάδι ειδικό για το μούσι σου aka beard oil της Vican που θα το κάνει πιο απαλό, θα ενυδατώσει τις τρίχες και θα του δώσει πίσω τη χαμένη του λάμψη- το βασικότερο- χωρίς να αφήνει καμία λιπαρή αίσθηση.

 

Με 98% φυσικά συστατικά και σε δύο αρώματα, για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο, το Spicy με νότες κάρδαμου – bitter orange και το Fresh με νότες musk – σανταλόξυλου, το beard oil της Vican, είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε σε συνδυασμό με τα έλαια όπως το argan oil, το jojoba oil και το αμυγδαλέλαιο που προσφέρουν άμεση ενυδάτωση τόσο στην επιδερμίδα, όσο και στην τρίχα. Αποτέλεσμα; Πιο μαλακό μούσι και ενυδατωμένη επιδερμίδα.

Ο πιο απροσδόκητος σύμμαχός σου

Δεν είναι μόνο οι εξωτερικοί παράγοντες, όπως ξαναείπαμε aka σκόνη, βρωμιά, ρύπανση της ατμόσφαιρας, είσαι και εσύ ο ίδιος που πυροδοτείς τη μεταφορά βακτηρίων και διάφορων μικροβιών στο μούσι σου. Τα χέρια σου, το κάπνισμα, υπολείμματα από τροφές  έρχονται συχνά σε επαφή με τη γενειάδα σου με αποτέλεσμα πολλές φορές να την αισθάνεσαι πολύ βρώμικη. Και επειδή πιο δύσκολα θα πάρεις απόφαση να κόψεις το κάπνισμα ή τα burgers, βάλε στη ζωή σου (και τη τσάντα σου) τα Beard Wipes της Vican aka μαντηλάκια για να καθαρίζεις άμεσα και αποτελεσματικά το μούσι σου πάντα και παντού.

 

Με πάνω από 97% φυσικά συστατικά και σύνθεση που αποτελείται από πρωτεΐνες μεταξιού, εκχύλισμα σταφυλιού, argan oil και πανθενόλη, αφήνουν τόσο τη γενειάδα όσο και την επιδερμίδα καθαρή και απαλή, και διακριτικά αρωματισμένες με νότες musk και σανταλόξυλου.Έχουν πολύ βολικό μέγεθος για να τα έχεις πάντα μαζί σου.

Extra Tips: Η διατροφή και η σωστή ενυδάτωση εκ των έσω παίζουν κι αυτές το ρόλο τους. Φρόντισε να ακολουθείς μία ισορροπημένη διατροφή και  να καταναλώνεις 2 περίπου λίτρα νερό σε καθημερινή βάση, μιας και η σωστή ενυδάτωση επηρεάζει την καλή υγεία των τριχών γενικότερα.

Κεντρική Φωτογραφία: Photo by Jordan Strauss/Invision/AP