Unsplash
GROOMING

5 λάθη που κάνεις και λαδώνουν τα μαλλιά σου πιο γρήγορα

Tσέκαρε -και προφανώς διόρθωσε- τα παρακάτω λάθη.

Κεφάλαιο: Λιπαρά Μαλλιά. Να ξεκάθαρίσω κάτι εξαρχής- όχι τίποτε άλλο, για να βάλω τα πράγματα στη θέση τους. Το οτι τα μαλλιά κάποιου ανθρώπου λαδώνουν πιο γρήγορα από τα δικά σου δε σημαίνει πως αυτός ο άνθρωπος δε λούζεται συχνά ΆΡΑ δεν πρέπει να τον κάνεις παρέα. Απλά το τριχωτό της κεφαλής του, κοινώς η επιδερμίδα στο κεφάλι του, είναι σαφώς πιο λιπαρή απ΄ότι η δική σου. 

Θέλεις το DNA (aka η κληρονομικότητα) που δεν του φέρθηκε με τον καλύτερο τρόπο, κάποια ορμονολογική διαταραχή ή αλλαγή στις  κλιματολογικές συνθήκες και οι σμηγματογόνοι αδένες εκκρίνουν ακόμη περισσότερο σμήγμα. Παρόλα αυτά, αυτοί δεν είναι οι μόνοι λόγοι που εντείνουν το πρόβλημα της λιπαρότητας. Γιατί πέρναγε ποτέ από το μυαλό σου πως εσύ, ο ίδιος, μπορεί να είσαι ο κύριος υπαίτιος που τα μαλλια σου λαδώνουν πιο εύκολα και πιο γρήγορα απ΄ότι του κολλητού σου; Πριν απαντήσεις, τσέκαρε -και προφανώς διόρθωσε- τα παρακάτω λάθη.

Αγχώνεσαι πιο πολύ απ ‘ ό,τι νομίζεις

Η ζωή είναι ωραία και γενικά όλα είναι πιο ωραία, όταν τα βλέπεις ΧΑΛΑΡΑ. Κι αυτό που πρέπει να βάλεις στο μυαλό σου είναι πως το άγχος είναι εχθρός, όχι μόνο της υγείας σου, αλλά της επιδερμίδας και των μαλλιών σου. Σύμφωνα μάλιστα, με μελέτες, το στρες συμβάλλει στην έκκριση κάποιων ορμονών που πυροδοτούν την υπερβολική παραγωγή σμήγματος στο δέρμα είτε του προσώπου είτε του κεφαλιού, οδηγώντας στη λιπαρότητα. Μήπως να χαλαρώσεις λιγάκι;

Βάζεις τα χεράκια σου και λαδώνουν τα μαλλάκια σου

Η αμηχανία της στιγμής, η δύναμη της συνήθειας, το σεξαπίλ που αισθάνεσαι περνώντας τα δάχτυλά σου, ανάμεσα στα μαλλιά σου αλά Dylan στο Beverly Hills,  και ακοπυμπάς τα μαλλιά σου α) πολύ περισσότερες φορές από αυτές που νομίζεις μέσα στην ημέρα και β) περισσότερες φορές από αυτές που πρέπει. Κράτα αυτό το δεύτερο.

Όπως στην επιδερμίδα του προσώπου σου, έτσι και στα μαλλιά, τα δάχτυλά σου μεταφέρουν μικρόβια, έλαια, ρύπους, που μεταναστεύουν στις ρίζες των μαλλιών σου και στην επιδερμίδα του κεφαλιού σου με αποτέλεσμα να αισθάνεσαι πιο γρήγορα λαδωμένα, θαμπά και βαριά τα μαλλιά σου.

Κάνεις υπερβολές στο hairstyling

Ναι, το ξέρω πως η πομάδα και το gel είναι από τα λίγα πράγματα που δεν σε έχουν προδώσει σε αυτρή τη ζωή, ΟΜΩΣ, το καθημερινό styling, πόσο μάλλον όταν απλώνεις αυτά τα προϊόντα στις ρίζες των μαλλιών σου, μπορεί να επιβαρύνουν το τριχωτό της κεφαλής, φράζοντας τους πόρους, με αποτέλεσμα να παράγεται ακόμη μεγαλύτερη ποσότητα σμήγματος. Σ’ αυτό, προσθέτω το mix που πολλές φορές κάνεις με διάφαρα προϊόντα προκειμένου να πετύχεις το ιδανικό look.

Επιλέγεις λάθος προϊόντα στο hairstyling

Όλα τα προϊόντα που μπορεί να βλέπεις στα ράφια των καταστημάτων ή που σου κάνουν δώρο ενίοτε οι φίλοι σου, δεν κάνουν για τα μαλλιά σου, πόσο μάλλον αν έχεις ευαίσθητο ή λιπαρό τριχωτό κεφαλής.  Σε αυτή τη λογική, φρόντισε να χρησιμοποιείς προϊόντα με ανάλαφρη σύνθεση που ταιριάζουν γάντι με τις ανάγκες των δικών σου μαλλιών. Η γνώμη ενός hair expert σιγουρα θα σε βοηθήσει πολύ.

Δε θυμάσαι από πότε έχεις να καθαρίσεις τις βούρτσες που χρησιμοποιείς στα μαλλιά σου

«Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά» έλεγε η γιαγιά μου στον αδερφό μου κι αν ένα πράγμα δεν έκανε ποτέ στη ζωή του- γιατί πολύ απλά δεν πήγαινε ποτέ ο νους του να κάνει- είναι να καθαρίσει τη χτένα/ βούρτσα που κάθε μέρα χρησιμοποιούσε στα μαλλιά του.

Έλα που όμως, εκει κρύβεται ένα από τα μυστικά της επιτυχίας σε περίπτωση που θέλεις να έχεις λαμπερά μαλλιά; Κι αυτό γιατί εκεί, συγκεντρώνονται  οι ρύποι, τα βακτήρια, η σκόνη, ακόμη και τα υπολείμματα προϊόντων hairstyling που μεταναστεύουν στα μαλλιά, εντείνοντας το πρόβλημα της λιπαρότητας. Μήπως να γίνεις λίγο νοικοκύρης;