2019. (AP Photo/Andre Penner)
GROOMING

Πώς να βάψεις τα μαλλιά σου πλατινέ μόνος σου

Μην δοκιμάσετε το ντεκαπάζ στο σπίτι, αλλά αν παρ' όλα αυτά το δοκιμάσετε, ακούστε έναν ειδικό.

Από τον Beckham μέχρι τον Neymar και από τον Eminem μέχρι τον Zayn Malik, το πλατινέ μαλλί είναι μια πολύ ωραία και κουλ επιλογή για το κεφάλι σας. Τα τελευταία δύο χρόνια η δημοτικότητα του έχει αυξηθεί κατακόρυφα και πολλοί φίλοι θέλουν να τολμήσουν να κάνουν ντεκαπάζ και μάλιστα μόνοι τους.

Το ντεκαπάζ είναι από τα πιο βαριά πράγματα που μπορείς να κάνεις στο μαλλί σου και αν δεν το κάνεις σωστά υπάρχει περίπτωση να καεί και το μαλλί σου και το σκαλπ, οπότε θα τονίσουμε ξανά και ξανά ότι πρέπει να το κάνεις σε κομμωτήριο. Αν παρόλα αυτά, θέλεις να πάρεις το ρίσκο και να το κάνεις μόνος σου, αυτός εδώ είναι ο τρόπος.

OXI ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ. Ένα αστείο κάναμε. Αυτό είναι ένα τζιφ από τη σκηνή που ο Stan βάφει το μαλλί του στο ‘Stan’ για να μοιάσει στον Eminem, και όλο αυτό δεν έχει καθόλου καλή κατάληξη.

Eπιστρέφουμε στην κανονική ροή του tutorial μας και σας παρουσιάζουμε τον τρόπο να κάνετε μόνοι σας πλατινέ το μαλλί σας.

Μιλήσαμε, λοιπόν, με τον Γιώργο Ιωαννίδη, από το κομμωτήριο The Heads το Παλαιό Φάληρο και εκπαιδευτή για την Paul Mitchell Greece, και αφού μας είπε πολλές φορές ότι είναι μια διαδικασία, που δεν πρέπει να δοκιμάσει κανείς μόνος του και πρέπει να γίνεται από επαγγελματία, ένιψε τας χείρας του, και μας έδωσε τις πολυπόθητες οδηγίες για ντεκαπάζ.

Πρώτο και σημαντικότερο είναι το αλλεργικό τεστ. Μία εβδομάδα πριν βάψεις το μαλλί σου, πρέπει να ετοιμάσεις μια πολύ μικρή ποσότητα από το μείγμα που θα πούμε παρακάτω και να βάλεις λίγο από το υλικό πίσω από το αυτί, να το αφήσεις για μία ώρα και μετά να το ξεπλύνεις. Αν δεν σου κάνει αλλεργία, είσαι οκέι για να προχωρήσεις στη βαφή.

Για το ντεκαπάζ χρειάζεστε:

  • 30 γραμμάρια Ξανθιστική σκόνη
  • 45 γραμμάρια Οξυζενέ 20°
  • Γάντια
  • Πινέλο
  • Μπολ

Φοράτε ένα καθαρό ζευγάρι ιατρικά γάντια. Παίρνετε την ξανθιστική σκόνη και την αναμειγνύετε με το οξυζενέ. Για μία μεζούρα ξανθιστικό, βάζετε 1,5 μεζούρα οξυζενέ. Αν τα μαλλιά σας είναι πάρα πολύ σκούρα, τότε η αναλογία είναι 1 προς 2.

Αν έχετε κοντά μαλλιά, τα βάφετε όλα απευθείας με το πινέλο και στο τέλος κάνετε μασάζ με τα γάντια για να πάει παντού το μείγμα. Το αφήνετε για 40 λεπτά να δράσει.

Αν τα μαλλιά σας είναι λίγο μακριά, τότε ξεκινήστε να βάφετε το μαλλί σας ένα εκατοστό πιο κάτω από τη ρίζα. Η επιφάνεια στο κεφάλι είναι πιο θερμή από το υπόλοιπο κεφάλι. Το ντεκαπάζ δρα με τη θερμότητα, έτσι οι ρίζες ανοίγουν περισσότερο από τα υπόλοιπα μαλλιά, γι αυτό πολλές φορές βλέπετε βαμμένα μαλλιά με πιο ανοιχτή ρίζα από το υπόλοιπο. Αφήνετε λοιπόν πρώτα, να αρχίσει η οξείδωση για 15-20 λεπτά σε όλο το υπόλοιπο μαλλί, και μετά βάφετε τη ρίζα και το αφήνετε άλλα 40 λεπτά.

Τέλος, λούζετε τα μαλλιά σας πολύ καλά με σαμπουάν χρησιμοποιώντας χλιαρό προς κρύο νερό. Αν είστε ευχαριστημένοι με το πλατινέ χρώμα που προέκυψε, βάζετε μαλλακτική, ξεβγάζετε και είστε έτοιμοι.

Αν το μαλλί σας βγει κίτρινο και το θέλετε πιο άσπρο, πρέπει να κάνετε ρεφλέ.

Για το ρεφλέ χρειάζεστε:

  • 15 γραμμάρια Μωβ παστέλ βαφή
  • 30 γραμμάρια Οξυζενέ 10°
  • Γάντια
  • Πινέλο
  • Μπολ

Φοράτε καθαρό ζευγάρι ιατρικά γάντια. Παίρνετε το οξυζενέ και το αναμειγνύετε με τη μωβ βαφή σε καθαρό μπολάκι. Περνάτε το μείγμα με το πινέλο σε όλο το μαλλί. Μετά κάνετε μασάζ στο κεφάλι σας φορώντας γάντια, για να παέι παντού. Το αφήνετε δέκα λεπτά. Τέλος τα λούζετε με χλιαρό προς κρύο νερό και βάζετε μαλλακτική. Ξεβγάζετε και είστε έτοιμοι. Το κεφάλι σας πήρε πολυπόθητο πλατινέ χρώμα.

Το ντεκαπάζ ταλαιπωρεί πολύ τα μαλλιά, γι’ αυτό πρέπει να φροντίσετε την ενυδάτωσή τους. Πρέπει να βρείτε ένα πολύ ενυδατικό σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά, μια καλή μαλλακτική και μία φορά την εβδομάδα να κάνετε μάσκα στα μαλλιά σας.

*Ευχαριστούμε τον Γιώργο Ιωαννίδη και το κομμωτήριο The Heads, Αχιλλέως 54, Παλαιό Φάληρο, 2109850206