GROOMING

Κουρέψου ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου

Οι πειραματισμοί του συνοικιακού κομμωτή στο κεφάλι σου τελείωσαν. Μετά από αυτό το κείμενο θα ξέρεις ακριβώς τι να ζητήσεις.

Όσο ωραία ρούχα κι αν φοράς, ό,τι αυτοκίνητο κι αν οδηγείς, όσα πολλά gadgets και να έχεις, αν τα μαλλιά σου είναι χάλια, το κεφάλι σου είναι χάλια, και ως εκ τούτου είσαι και εσύ χάλια. Και αν συνυπολογίσεις πως εσείς οι άντρες δεν έχετε και το γυναικείο προνόμιο του μακιγιάζ για να βελτιώσετε το πρόσωπό σας, καταλαβαίνεις πως τα σωστά μαλλιά είναι το μόνο που σου απομένει. Δεν παίζουνε μ’ αυτά τα πράγματα.

Βρες το κούρεμα που σου ταιριάζει ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου και κράτησέ το για πάντα. Ή, τελοσπάντων, για όσα ακόμη χρόνια θα έχεις μαλλιά.

Οβάλ πρόσωπο

 

Οι άντρες με οβάλ πρόσωπο (το κλασικό “ωοειδές” που γράφουν οι ταυτότητες) είναι συνηθισμένοι μεν, τυχεροί δε, καθώς οι αυτός ο τύπος προσώπου είναι ο πλέον συμμετρικός. Το σαγόνι και το μέτωπο βρίσκονται σε αρμονία και τα ζυγωματικά είναι όσο πρέπει τονισμένα. Η αλήθεια είναι πως τα περισσότερα κουρέματα σου ταιριάζουν, και όλα εξαρτώνται πλέον από το μέγεθος του προσώπου αντί για το σχήμα του: αν είναι μεγάλο, καλό είναι να αποφύγεις να έχεις πολύ φλατ κορυφή, γιατί μπορεί να σε κάνει να δείχνεις μακροπρόσωπος. Από την άλλη, αν το κεφάλι σου είναι γενικά μικρό, οι φράντζες και τα μαλλιά που καλύπτουν το μέτωπο δεν θα σε κολακέψουν, καθώς το πρόσωπό σου θα φαίνεται ακόμη μικρότερο. 

Στρογγυλό πρόσωπο

 

Εάν το πρόσωπό σου είναι πλατύ, έχεις μεγάλα μάγουλα και στρογγυλό πιγούνι, ανήκεις σε αυτή την κατηγορία. Δυστυχώς το έντονα στρογγυλεμένο πρόσωπο στον άντρα δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστικό, οπότε πρέπει με κάποιο τρόπο να «χαλάσεις» αυτόν τον κύκλο. Θα το καταφέρεις με ένα κούρεμα που θα είναι κοντό στα πλαϊνά αλλά θα σου αφήσει μακριές τρίχες στην κορυφή, οι οποίες μπορούν να πέφτουν αν θες και μπροστά στο μέτωπό σου. Σε κάθε περίπτωση, απαγορεύονται τα πολύ ψιλά κουρεμένα μαλλιά, τα μαλλιά – καπελάκι, οι αφάνες και γενικώς κάθε στρογγυλό κούρεμα, διότι πολύ απλά θα μοιάζεις με μπάλα.   

Τετράγωνο πρόσωπο

 

Αυτό το σχήμα είναι το πιο έντονο, καθώς το σαγόνι είναι φαρδύ, το ίδιο και το μέτωπο, με αποτέλεσμα το πάνω και το κάτω μέρος του προσώπου σου να είναι σχεδόν ίσα. Συνήθως και η γραμμή των μαλλιών σε τέτοια πρόσωπα μοιάζει με ευθεία. Εσύ δεν θες να κρύψεις τις φυσικές σου γωνίες, αλλά αντιθέτως να τις τονίσεις, διότι είναι δυναμικές και αρρενωπές. Τα κοντά κουρεμένα μαλλιά είναι μια σωστή επιλογή. Ακόμη καλύτερη όμως είναι να παίξεις με τα μήκη: τριμαρισμένα μαλλιά γύρω από τα αφτιά, κοντά όσο ανεβαίνουν προς τα πάνω και μακρύτερα στην κορυφή θα σου δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Τριγωνικό πρόσωπο

 

Είτε έχεις φαρδύ μέτωπο, είτε απλά έχεις τόσο μικρό και μυτερό πιγούνι που κάνει το μέτωπό σου να φαίνεται μεγάλο. Κατ’ αρχάς, όπως ίσως θα γνωρίζεις ήδη, σου ταιριάζει πολύ το μούσι, διότι προσδίδει όγκο (που τον χρειάζεσαι) στην περιοχή γύρω από το στόμα. Όσον αφορά το κούρεμα, διάλεξε κάτι με τονισμένη κορυφή αλλά μαζεμένο στα πλαϊνά, ώστε να κάνει το πρόσωπό σου να φαίνεται πιο ωοειδές και συμμετρικό.

Μακρύ πρόσωπο

 

Είναι ίσως το πιο δύσκολο σχήμα από όλα, και αυτό γιατί είναι το μοναδικό που χρειάζεται μακριές τρίχες στους κροτάφους και πιο κοντές στην κορυφή. Δύσκολο λοιπόν, καθώς ένα τέτοιο κούρεμα θα φαινόταν, απλώς, weird. Αυτό που θα πρέπει ο κομμωτής σου να προσπαθήσει να πετύχει είναι να σου δώσει ελαφρύ όγκο αριστερά και δεξιά του προσώπου, χωρίς να κάνει το ίδιο όμως και στην κορυφή, διότι το πρόσωπό σου θα δείχνει ακόμη μακρύτερο. Ιδανικά, αν το στιλ σου το σηκώνει, άσε φράντζα που θα σου καλύπτει το μέτωπο. Αφενός είναι hot, αφετέρου θα σου “κόψει” πολλά περιττά cm.