GROOMING

Ξηροδερμία και κρύο: ο χειρότερος συνδυασμός για την επιδερμίδα και πώς να τον αποφύγεις

Μερικές απλές και μία σωτήρια συμβουλή για τους κρύους μήνες που ακολουθούν και στους οποίους η επιδερμίδα μας ζητά φροντίδα και προστασία.

Οι άνδρες φημιζόμαστε για την άρνησή μας στο να χρησιμοποιήσουμε προϊόντα ανδρικής περιποίησης μέχρι να τα έχουμε απόλυτη ανάγκη ή μέχρι κάποιος να μας υποδείξει ότι αυτός είναι ο σωστός δρόμος να ακολουθήσουμε. Έτσι, θα δεις πολλούς να μοστράρουν ένα πρόσωπο γεμάτο ερεθισμούς μετά από ένα ξύρισμα. Θα δεις πολλούς να αφήνουν τον εαυτό τους να φτάσει σε κακό χάλι πριν δράσουν καταλυτικά για την επιδερμίδα και την υγιεινή τους. Κι αυτό όχι γιατί δεν ξέρουν ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουν ένα προϊόν. Ούτε γιατί δεν θέλουν να το χρησιμοποιήσουν. Απλά και μόνο επειδή αρνούνται να δεχτούν ότι χρειάζονται βοήθεια.

Ένα κλασικό παράδειγμα αυτής της άρνησης συναντά κανείς τους χειμερινούς μήνες. Την εποχή δηλαδή που θα πρέπει να δίνεις στην ενυδάτωση της επιδερμίδας περισσότερη σημασία από ποτέ. Και ομολογώ ότι ανήκω κι εγώ στην κατηγορία των ανθρώπων που αφήνουν το κρύο και τα δυσμενή επακόλουθά του να κάνουν πάρτι στην επιδερμίδα. Όχι επειδή δεν χρησιμοποιώ προϊόντα περιποίησης, προς Θεού. Έχει περάσει προ πολλού η ηλικία που τα σνόμπαρα. Αλλά γιατί αρνούμαι κάθε χρόνο να πιστέψω ότι το κρύο θα κάνει τόσο κακό στο πρόσωπό μου, τους αγκώνες μου, τα γόνατα και τα πέλματα.

 

Με γρήγορους ρυθμούς όμως το κρύο προελαύνει. Η πρώτη χειμερινή εκδρομή ζεσταίνει την καρδιά αλλά γεμίζει το πρόσωπο ξηροδερμία και κοκκινίλες. Τα γόνατα και τα πέλματα αρχίζουν κι αυτά να ξηραίνονται. Η επιδερμίδα χάνει τη φυσική της ζωντάνια και γίνεται σκληρή και στυφή. Μην αναρωτηθείς, τι σε νοιάζει. Το να φροντίσεις αυτά τα σημεία του σώματός σου δεν θα το κάνεις για τα βλέμματα που πέφτουν πάνω σου, θα το κάνεις για τον ίδιο σου τον εαυτό.

Είναι πραγματικά κρίμα να αφήσεις τον εαυτό σου, σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, να γεμίσει ξηροδερμία και κοκκινίλες από έναν ελαφρύ χειμώνα σαν αυτόν που περνάμε. Και να μοιάζεις λες και είσαι ορειβάτης που προσεγγίζει μία βαθιά παγωμένη κορυφή.

 

Η λύση στο πρόβλημα βρίσκεται σε μερικές απλές συμβουλές και ένα τόσο αγαπημένο προϊόν περιποίησης που βρίσκεται σίγουρα και στο δικό σου σπίτι. Η NIVEA Crème βρίσκεται στο σπίτι και τη ζωή μας από πάντα. Και ανάμεσα στις τόσες χρήσεις που μπορεί να έχει στη ζωή μας σε κάθε εποχή και κάθε στιγμή, είναι τόσο μα τόσο αποτελεσματική και απέναντι στη ξηροδερμία που εμφανίζουμε από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Είναι ο “σύμμαχός” μας σε κάθε πρόκληση, όποια κι αν είναι αυτή, τηρώντας μια σπουδαία υπόσχεση: την καλύτερη φροντίδα της επιδερμίδας.

 

Οι συμβουλές είναι αυτονόητες αλλά ουσιαστικές:

Μην αγνοείς τα πρώτα σημάδια. Αν αφήσεις την επιδερμίδα σου πολλές ημέρες εκτεθειμένο, η κατάσταση θα είναι πιο δύσκολο να αναστραφεί.

Μην περνάς της ξηροδερμία για σημάδι γοητείας. Μπορείς να δείξεις το “σκληρό” σου πρόσωπο αλλιώς.

Μην ξεχνάς να φροντίζεις τον εαυτό σου. Η ξηροδερμία δεν είναι πυρετός που φεύγει με αντιπυρετικό. Θέλει επιμονή και υπομονή όσο καιρό διαρκούν τα κρύα.

Άκου την επιδερμίδα σου, όχι τους ειδικούς. Αυτή μόνο ξέρει τι χρειάζεται για να είναι υγιής, λαμπερή και όμορφη.

Κι αυτό που ζητάει η επιδερμίδα σου είναι φροντίδα, αγάπη και περιποίηση. Όλα αυτά θα τα βρεις στην  NIVEA Crème και όσα χαρίζει στην επιδερμίδα μας από τότε που ήμασταν παιδιά μέχρι και σήμερα που έχει έρθει η ώρα να την προσφέρουμε εμείς στα δικά μας παιδιά. Για να τα προστατεύσουμε κι εμείς με την σειρά μας από το κρύο και τις συνέπειές τους στην τόσο ευαίσθητη επιδερμίδα.

 

Μπορείς να χαρείς τον χειμώνα για αυτά που φέρνει. Και να απολαύσεις τη μαγεία του να βγεις στον παγωμένο αέρα πριν χωθείς σε μια κουβέρτα ή έναν καναπέ μπροστά στο τζάκι. Αρκεί να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου κάθε πρωί και κάθε βράδυ να χαρίζεις στο πρόσωπο και το σώμα σου τη φροντίδα που μόνο η NIVEA Crème μπορεί να του χαρίσει.