AP Photo
GROOMING

Μαύροι Κύκλοι: Πού οφείλονται και πώς θα τους αντιμετωπίσεις

Τα μικρά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να δείχνεις (πολύ) πιο ξεκούραστος.

Η επιδερμίδα στην περιοχή των ματιών είναι πιο λεπτή και ευαίσθητη απ’ ότι στις υπόλοιπες περιοχές του προσώπου, συνεπώς πιο επιρρεπής στην αφυδάτωση, την κούραση και τα σημάδια γήρανσης. Και ναι, πολλές φορές δεν αρκούν μόνο οι 8 ώρες ύπνου (αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν άνθρωπιοι που προλαβαίνου να κάνουν καθημερινά οκτάωρο ύπνο).

Είναι οι ‘κακές συνήθειες’ βλέπε το ξενύχτι, το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ, η κακή ποιότητα ύπνου,  οι άπειρες ώρες μπροστά στον υπολογιστή, τα γονίδια, η μη ισορροπημένη διατροφή που δημιουργούν μαύρους κύκλους, σακούλες και πρήξιμο κάτω από τα μάτια, ανεξάρτητα από την ηλικία. Επιπλέον, με την πάροδο του χρόνου, η επιδερμίδα σε αυτό το σημείο του προσώπου λεπταίνει, με αποτέλεσμα να παρατηρείται χαλάρωση, ρυτίδες στην εξωτερική γωνία των ματιών και ακόμη πιο έντονοι μαύροι κύκλοι. Κάπως έτσι, δημιουργήθηκε μια εξειδικευμένη κατηγορία προϊόντων ακριβώς γι’ αυτό το σκοπό (και όχι για να θίξουν τον ανδρισμό σου): οι κρέμες ματιών.

Από ποια ηλικία και μετά χρειάζεσαι μια κρέμα ματιών: Σε αυτό το σημείο, αρκετοί ειδικοί υποστηρίζουν οτι από τα 25 και μετά η κρέμα ματιών μπορεί να οχυρώσει την επιδερμίδα, προλαβαίνοντας ακόμη και τα πρώτα σημάδια γήρανσης. Φυσικά, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε επιδερμίδας ποικίλει και η χρήση της.

Κάθε πότε τη χρησιμοποιείς: Ανάλογα με το πόσο έντονο είναι το πρόβλημα των μαύρων κύκλων ή την καθημερινότητά σου, απλώνεις την κρέμα ματιών μία ή δύο φορές την ημέρα (το πρωί ή/και το βράδυ) γύρω από την περιοχή των ματιών, αφού έχεις πλύνει καλά το πρόσωπό σου. Αν είσαι μύστης του grooming, τη χρησιμοποιείς μετά το serum και την ενυδατική σου.

Πώς θα την εφαρμόσεις σωστά: Τα πράγματα είναι απλά. Βάλε μια μικρή ποσότητα στις άκρες των δαχτύλων σου κι έπειτα εφάρμοσε στην περιοχή κάτω από τα μάτια και πάνω στο κόκκαλο κάνοντας ήπιες ταμποναριστές κυκλικές κινήσεις. Τα ελαφρά χτυπήματα στην επιδερμίδα θα βελτιώσουν την μικροκυκλοφορία του αίματος σε αυτό το σημείο του προσώπου. Στην ουσία, ακολουθείς την φορά που έχει το κόκκαλο των ματιών σου. Προσοχή: όχι πάνω στα βλέφαρα, μόνο στα σημεία όπου το δέρμα είναι ακάλυπτο.

Clinique for Men™ Anti-Age Eye Cream

Με super ενυδατική σύνθεση, αυτή η κρέμα ματιών καταπολεμά τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες στην περιοχή των ματιών, κάνοντας το βλέμμα πιο νεανικό. Καταπραΰνει, μειώνει τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες κάτω από τα μάτια, φωτίζοντας την επιδερμίδα σε αυτό το σημείο του προσώπου.

Shiseido Men Total Revitalizer Eye Cream

  Με πανίσχυρη σύνθεση, η Shiseido δημιούργησε αυτή η κρέμα ματιών που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της ανδρικής επιδερμίδας, στοχεύοντας και βελτιώνοντας την επιδερμίδα γύρω απο τα μάτια. Οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες γίνονται λιγότερο έντονες, οι σακούλες και οι μαύροι κύκλοι μειώνονται αισθητά, το ίδιο και τα σημάδια χαλάρωσης ή ξηρότητας. Αποτέλεσμα; Το βλέμμα γίνεται πιο νεανικό και φωτεινό και η όψη της επιδερμίδας πιο λεία. Plus: Η επιδερμίδα παραμένει ενυδατωμένη για 24 ώρες.

Kiehl’s Age Defender Eye Repair

  Εδώ και περισσότερα από πενήντα χρόνια, οι χημικοί της Kiehl’s εξακριβώνουν τις μοναδικές απαιτήσεις και τις προκλήσεις της ανδρικής επιδερμίδας. Βασιζόμενοι σε αυτή την παράδοση, δημιούργησαν την Age Defender Eye Repair, μια κρέμα ματιών ειδικά για άνδρες που προστατεύει και διορθώνει τα σημάδια γήρανσης στην περιοχή των ματιών. Συσφίγγει, μειώνει τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες κάτω από τα μάτια, βελτιώνει την όψη των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων και ανανεώνει την εξωτερική γωνία των ματιών, χαρίζοντας πιο λεία και νεανική όψη στην επιδερμίδα.

Στην καρδιά της σύνθεσής της θα βρεις την καφεΐνη- γνωστή φυσική ουσία για την ιδιότητά της να μειώνει το πρήξιμο- και το εκχύλισμα σπόρων σίκαλης που ενδυναμώνει ορατά την επιδερμίδα, αφήνοντάς την πιο ξεκούραστη στο πέρασμα του χρόνου. Για πιο άμεσα αποτελέσματα και ολοκληρωμένη φροντίδα, δεν έχεις παρά να την απλώνεις στην περιοχή γύρω από τα μάτια σου, μετά τη χρήση του serum και του ενυδατικού προϊόντος από την ίδια σειρά.

Acqua di Parma Barbiere Moisturizing Eye Cream

  Από τη νέα σειρά Barbiere της Acqua di Parma που αποτελεί την πεμπτουσία της ιταλικής ανδρικής περιποίησης, αυτή η κρέμα είναι ειδικά σχεδιασμένη για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Εμπλουτισμένη με υαλουρονικό οξύ και εκχύλισμα Αφρικανικής σημύδας μειώνει τα σημάδια έκφρασης και τις λεπτές ρυτίδες που σχηματίζονται, εξασφαλίζοντας μια ήρεμη και ξεκούραστη όψη γύρω από τα μάτια.  Plus: Εφαρμόζεται πολύ εύκολα χάρη στο μεταλλικό roll-on απλικατέρ της αφήνοντας μία σίσθηση άνεσης και φρεσκάδας στην επιδερμίδα.

Φυσικά, μια κρέμα ματιών δεν σβήνει από μόνη της και μετά από την πρώτη χρήση όλα τα παραπάνω σημάδια. Αυτό που σίγουρα κάνει είναι να ενυδατώνει, να προστατεύει και να ενδυναμώνει την ευάλωτη περιοχή των ματιών, κάνοντάς την πιο ανθεκτική, ενώ παράλληλα φωτίζει το βλέμμα.

(Κεντρική φωτογραφία: Jordan Strauss /  Invision / AP)