GROOMING

Είναι επίσημο, οι γυναίκες προτιμούν τους άνδρες με μούσι

Μία νέα έρευνα επιβεβαιώνει αυτό που ήδη φανταζόμασταν.

Ένα από τα μεγαλύτερα trends της νέας χιλιετίας είναι ήταν το μούσι. Το κόντρα ξυρισμένο πρόσωπο που επικρατούσε στον κινηματογράφο, στη μόδα και στην καθημερινή ζωή έδωσε τη θέση του σε μούσια, γενειάδες, ακόμα και μουστάκια. Και αν το μούσι στην Ελλάδα δεν ήταν κάτι αξιοπερίεργο στους πιο εναλλακτικούς κύκλους, το να μπει στη mainstream κουλτούρα και να κατακτήσει τους hipsters ήταν σίγουρα μια μεγάλη αλλαγή.

Τώρα μία έρευνα του Πανεπιστημίου του Queensland ήρθε να δώσει έναν ακόμα λόγο, για να αφήσεις ή να συνεχίσεις να αφήνεις το μούσι σου.

Στην έρευνα συμμετείχαν 919 γυναίκες ηλικίας 18 έως 70 ετών, στις οποίες έδειξαν τρία ανδρικά πρόσωπα και ζήτησαν να αξιολογήσουν την ελκυστικότητά τους τόσο για πιθανή βραχυπρόθεσμη όσο και για μακροχρόνια σχέση.

Κάθε ένα από τα τρία πρόσωπα παρουσιάστηκε με γένεια και clean shaven. Παρουσιάστηκε επίσης με πέντε επίπεδα «αρρενωπότητας», δηλαδή με γεμάτα γένια, με έντονο σαγόνι και φρύδια και βαθιά στενά μάτια.

Οι ερωτώμενες βρήκαν τους άνδρες με τα γένια πιο ελκυστικούς από τους clean shaven. Και μάλιστα, όσο πιο πυκνό ήταν το μούσι τόσο περισσότερες προτιμήσεις συγκέντρωνε. Σύμφωνα πάντα με την έρευνα, το μούσι προσέδιδε την ιδέα ότι το άτομο είχε μεγαλύτερη φυσική αντοχή και κοινωνικές δεξιότητες.

Από την άλλη πλευρά, τα πρόσωπα με τα μούσια φάνηκαν λιγότερο ελκυστικά σε γυναίκες που δήλωσαν ότι τους απωθεί η ιδέα των παρασίτων, όπως οι ψείρες.

Κεντρική φωτογραφία: AP Images