GROOMING

18 κορυφαία μουστάκια στο Χόλιγουντ

Χωρίς το μουστάκι τους, αυτοί οι θρυλικοί ήρωες της τηλεόρασης και του σινεμά δε θα ήταν τίποτα.

Άλλα είναι αφράτα, άλλα μοιάζουν να έχουν ζωγραφιστεί με μολύβι, άλλα είναι στριφτά, άλλα ίσια, άλλα λαμπερά, άλλα παχιά, άλλα πάνε πακέτο με μαλλί και μούσι. Όμως είναι όλα τους εμβληματικά, bad-ass μουστάκια του σινεμά και της τηλεόρασης, τα οποία όλοι κάποτε θα έχουμε δει και θαυμάσει.

Όλους τους παρακάτω χαρακτήρες θα τους γνωρίζουμε από κάπου, και το σίγουρο είναι πως δίχως το χαρακτηριστικό τους μουστάκι, αυτό δε θα ίσχυε. (Δες πχ Τσάρλι Τσάπλιν!) Ας κάνουμε λοιπόν μια αναδρομή σε 18 κορυφαία Χολιγουντιανά μουστάκια- και προσπάθησε να φανταστείς αυτούς τους χαρακτήρες, δίχως αυτά. Αδύνατον.

Ο Σαμ Έλιοτ

Ναι, είναι αυτός ο τύπος. Που όποτε θες να τον περιγράψεις σε κάποιον λες “έλα μωρέ… ο τύπος… αυτός ο κλασικός με το μουστάκι…;” Ναι, πάντα τον Σαμ Έλιοτ θα εννοείς.

Ο Μπόρατ

Τι λέμε τώρα. Με το μουστάκι και μόνο που φόρεσε, ο Σάσα Μπάρον Κοέν έπλασε έναν πειστικό χαρακτήρα από έναν κόσμο δεκαετίες πίσω.

Ο Τζον Γουότερς

Το μουστάκι του εκκεντρικού σκηνοθέτη τον κάνει να μοιάζει δημιούργημα σε ζωγραφικό πίνακα, οπότε είναι απολύτως ταιριαστό.

Ο Άλντο Ρέιν

Ο λοχίας του Μπραντ Πιτ στο “Inglourious Basterds” που λέει το πιο αστεία κακοπρόφερτο “μποντζόρνο” στην από’δω πλευρά του πλανήτη, αποκτά έξτρα πόντους epicness χάρη στην διακριτική μουστάκα του.

Ο Άντι Σίποβιτς

Όποιος έχει δει “NYPD Blue” δε γίνεται παρά να λατρεύει αυτή την κινούμενη τραγωδία που ακούει στο όνομα Άντι Σίποβιτς. Το μουστάκι του Ντένις Φραντζ τον κάνει τέλειο ήρωα για τα όσα τράβαγε ο άμοιρος χαρακτήρας του.

Ο Σαρλό

Το γνωστό μουστάκι που ο Τσάρλι Τσάπλιν αντέγραψε από τον Γιώργο Μαζωνάκη. Να πώς έμοιαζε ο Τσάπλιν πριν εμπνευστεί από το τελευταίο βίντεο κλιπ του Γιώργου:

Ο Ρετ Μπάτλερ

Η επιτομή της Old Hollywood γοητείας είναι το σαν-ζωγραφιστό μουστάκι του Κλαρκ Γκέιμπλ στο “Όσα Παίρνει ο Άνεμος”.

Ο Απόλο Κριντ

Το μουστάκι του αγαπημένου χαρακτήρα από το “Ρόκι” γίνεται ακόμα πιο εμβληματικό όσο κοιτάς τον Καρλ Γουέδερς στο “Arrested Development”.

Ο Μπαρτ Ρέινολντς

Στα πάντα. Ο Μπάρτ Ρέινολντς σίγουρα θα έπαιρνε μέρος στο διαγωνισμό της Philips που σε βάζει στην κλήρωση για μεγάλα δώρα. Και θα κέρδιζε.

Ο Γιοσέμιτι Σαμ

Δηλαδή προφανώς. Ενοχλητικέ λαγέ.

Ο Χαλκ Χόγκαν

Την εποχή που όλοι για κάποιο λόγο ήμασταν πωρωμένοι με αυτό το πυγμαχικό κατασκεύασμα (από κουκλάκια μέχρι βιντεοπαιχνίδια), υπήρχε λόγος που ο Χαλκ ήταν ο μεγάλος σταρ. Η ξανθιά μουστακάρα του.

Ο Γκράουτσο Μαρξ

Το ότι αμέτρητοι άνθρωποι κάθε χρόνο συνεχίζουν να το φοράνε για τις απόκριες δίχως απαραιτήτως να έχουν ιδέα ποιος είναι αυτός, είναι υποθέτω κάποιο είδους μεγάλου, διαχρονικού κοπλιμέντου.

Ο Λυκειάρχης Ρούνεϊ

Ο πιο μοχθηρός και εφιαλτικός κακός απλώς και μόνο επειδή όλοι είχαμε έναν Κακό Λυκειάρχη στη ζωή μας. (Εκτός από τους γλείφτες. Ούξου οι γλείφτες!) Και δίχως μουστάκι του Τζέφρι Τζόουνς δεν υπάρχει μοχθηρός Λυκειάρχης Εντ Ρούνεϊ.

Ο Βαρώνος Μινχάουζεν

Η ταινία καλύπτει πολλές δεκαετίες της ζωής του Βαρώνου, και το στοιχείο που διατηρείται αναλλοίωτο είναι η μουστακάρα του και η μπούκλα στο μαλλί.

Ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις κι ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις

Κανείς δεν σηκώνει το μουστάκι όπως το κάνει ο μέγας Ντάνιελ. Τα καλύτερά του είναι φυσικά κάπου ανάμεσα στον Ντάνιελ Πλείνβιου του “There Will Be Blood” όταν μας φώναζε πως θα μας πιει το μιλκσέικ, και στον Μπούτσερ Μπιλ από τις “Συμμορίες της Νέας Υόρκης”, τον πιο αβανταδόρικο ρόλο της καριέρας του.

Ο Ερλ

Ο Τζέισον Λι μόστραρε το απόλυτο στυλάτο χίλμπιλι μουστάκι στη σειρά “My Name is Earl”

Ο Ζεντ

Στο “Ζάρντοζ” ομολογούμε πως είναι πολλά εκείνα τα πράγματα που κάνουν, εχμ, αξέχαστο τον χαρακτήρα του Σον Κόνερι, αλλά το μουστάκι είναι όπως και να το κάνουμε, μέρος του πλήρους πακέτου. Δώρο η κοτσίδα.

Ο Μάγκνουμ

Έλα, παραδεχτείτε, έτοιμα ήταν τα “πού είναι ο Τομ Σέλεκ!!”