GROOMING

Περιποιήσου τα γένια σου like a MAN

Η καζούρα από τον κολλητό, η ντροπή τόσων ετών για την χρήση γυναικείων εργαλείων και τελικά η λύτρωση.

Όλα ξεκίνησαν ένα απόγευμα του Νοέμβρη. Τότε είναι που ένιωσα την μεγαλύτερη καζούρα της ζωής μου και ένιωσα τόσο ντροπή που ακόμα και σαν στρουθοκάμηλος να έβαζα το κεφάλι μου στην γη δεν θα άλλαζε κάτι. Ήταν η μέρα που ο κολλητός μου ο Θανάσης ανακάλυψε ότι για την περιποίηση του προσώπου μου και συγκεκριμένα των γενιων μου χρησιμοποιούμε και γυναικεία εργαλεία. Ευτυχώς λίγο καιρό μετά ήρθε η λύτρωση με την νέα σειρά

 

 Μισό λεπτάκι να απολογηθώ, γιατί βλέπω το μάτι σου ήδη στραβό, το μειδίαμα στα χείλη σου έτοιμο να γίνει ξεκαρδιστικό γέλιο και την κοροιδευτική ατάκα ήδη στο στόμα σου. Περίμενε και άκου. Αναζητούσα πολύ καιρό το τι πρέπει να κάνεις για να φαίνεται το μούσι σου περιποιημένο. Άκουσα πολλές συμβουλές μέχρι και για γυναικεία εργαλεία. Είχα φτάσει σε τέτοιο σημείο. Δεν μπορούσα να αποκαλύψω σε κανέναν ότι είχα χρησιμοποιήσει πολλά γυναικεία εργαλεία τα οποία αγόρασα με χίλες δυο προφάσεις. Η ξαδερφούλα μου την πλήρωσε περισσότερο από όλους.

Τσιμπιδάκια, κερί, ψαλιδάκι ήταν μόνο μερικά από αυτά με τα οποία καθάριζα τον λαιμό μου, τις τρίχες από τα αυτιά μου και τα μάγουλα. Θέλει λεπτές κινήσεις και χειρισμούς και ένα απλό αντρικό, στρατιωτικό θα έλεγα ξυραφάκι δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Αυτό πρέπει να το παραδεχτείς. Επίσης νομίζω ότι είναι η κατάλληλη ώρα για να πούμε ένα τεράστιο μπράβο στις γυναίκες και να δείξουμε αμέριστο θαυμασμό για την αντοχή τους στον πόνο. Δεν είναι δυνατόν να αντέχουν το κερί και το τσιμπιδάκι. Είναι απάνθρωπες οι συνθήκες με τις οποίες αφαιρούν τις τρίχες τους και μπράβο τους ξανά. Άσε που για να μάθω πως χρησιμοποιείται το καθένα έπρεπε να αποκτήσω διδακτορικό στο beauty και για να είμαστε ειλικρινείς, δεν μου άρεσε και καθόλου σαν αντικείμενο.

Ας επιστρέψουμε όμως σε αντρικά θέματα. Κάθε φορά λοιπόν που έμπαινα στο μπάνιο για να περιποιηθώ τα γένια μου ένιωθα σαν τον James Bond που κάνει εισβολή σε εχθρική βάση αφού πρόσεχα μην με αποκαλύψει κανείς. Έτρεμα μην μάθει κανείς το μυστικό μου και γίνω ρεζίλι. Φοβόμουν μην ανακαλύψει κανείς τα τσιμπιδάκια, τις κρέμες και τα μικροσκοπικά ψαλιδάκια που είχα καλά κρυμμένα στο ντουλάπι του μπάνιου. Πολλές φορές βέβαια είχα σκεφτεί ότι “μπροστά στα κάλλη τύφλα να χει το τσιμπιδάκι” αλλά το έδιωξα από το μυαλό μου κατευθείαν και δεν αποκάλυψα ποτέ το μυστικό μου. 

Όλα αυτά μέχρι να ανοίξει το ντουλάπι μου ο Θανάσης και να ανακαλύψει το μυστικό μου. Αυτό ήταν και το τέλος μου. Η καζούρα από όλη την παρέα δεν είχε τέλος και το λάθος να με ανακαλύψει ο Θανάσης ήταν τελικά τεράστιο. Όλα αυτά τελείωσαν όμως όταν ανακάλυψα την νέα Philips Multigroom 5000 series. Αυτό το πολυεργαλείο προσφέρει ότι χρειάζεται ένας άντρας για κάθε σημείο του σώματος. Τέρμα πια η ντροπή και τα περιττά εργαλεία. Τώρα πια κάθομαι περήφανος μπροστά από τον καθρέφτη. Με μία εντυπωσιακή, κινηματογραφική θα έλεγα κίνηση πέταξα από τον πάγκο του μπάνιου κάθε γυναικείο εργαλείο που είχα.

Από τότε που γνώρισα την νέα Philips Multigroom 5000 series νομίζω ότι όλα έγιναν πιο εύκολα. Διαθέτει 11, ναι καλά διάβασες, ΕΝΤΕΚΑ διαφορετικά εξαρτήματα για να περιποιείσαι μούσια, μαλλιά και σώμα. Αδιάβροχη για να μπορείς να την χρησιμοποιείς και στο ντους την ώρα που κάνεις μπάνιο. Έχει διαφορετικό μεταλλικό τρίμερ για να πετυχαίνεις με απαράμιλλη ακρίβεια αυτό που θέλεις στις δύσκολες περιοχές και στις λεπτομέρειες. Ειδικό τρίμερ για τις τρίχες της μύτης που τόσο σε εχουν ταλαιπωρήσει. Διαφορετικές σκάλες για κάθε σημείο του σώματος. Ιδανική για τριμάρισμα, ξύρισμα, καθάρισμα και ότι άλλο χρειαστείς. Και όλα αυτά σα σωστός άντρας. Σαν άντρας που σέβεται τον εαυτό του, την τιμή του και την υπόληψη του.

Το αστείο είναι ότι μόλις γεμάτος θάρρος και ενθουσιασμό ανακοίνωσα στην παρέα ότι χρησιμοποιώ την νέα Philips Multigroom 5000 series, ξαφνικά όλα τα χαμόγελα κόπηκαν. Όλοι με περίσσια σοβαρότητα άρχισαν να με ρωτούν λεπτομέρειες, για το τι κάνει και το πόσο καλή είναι. Νομίζω μπορείς να μαντέψεις την συνέχεια. Όλη η παρέα αυτή την στιγμή έχει μια, την οποία κανένας μας δεν αλλάζει με τίποτα. Και είναι λογικό, αφού κάνει τα πάντα και τέλεια. Με μία μηχανή ξεμπερδεύεις και τέρμα πια οι ντροπές. Μόνο αγνή, καθαρή ανδρική υπερηφάνεια.