GROOMING

Πώς να αντιμετωπίσεις το ‘μπιφτέκι’ στα μαλλιά σου

Οι αιτίες για την απώλεια των μαλλιών είναι πολλές και σίγουρα δεν μπορούν να αποδοθούν ούτε στο ότι φόραγες συνέχεια καπέλο, ούτε στο τζελ. Αυτά είναι μύθοι.

Μπορεί να οφείλεται στη φτωχή διατροφή σου, στην έλλειψη σιδήρου, σε κάποια δερματική πάθηση, στο γεγονός ότι μεγαλώνεις, σε κάποια φαρμακευτική αγωγή,  στο έντονο στρες και σε πολλά άλλα. Η κάθε αιτία έχει και τη λύση της.

Αντώνης 35 ετών: “Όταν δεις τις πρώτες τρίχες να πέφτουν φρικάρεις. Η γοητεία σου μειώνεται, όπως η δύναμη του Σαμψών όταν του έκοψαν τα μαλλιά”.

Μάνος 28 ετών: “Άρχισα να έχω ανασφάλεια με την εμφάνισή μου. Φοβόμουν ότι θα αρέσω σε λιγότερες γυναίκες και ότι θα με κοροϊδεύουν οι φίλοι μου”

Νίκος, 38 ετών: “Νιώθεις ότι δείχνεις μεγαλύτερος και λιγότερο θελτικός. Οι φίλοι του γιού μου με λένε καράφλα και γελάνε”.

Χρήστος 27 ετών: “Άρχισα να καταλαβαίνω γιατί ο καθηγητής μου άφηνε τα μαλλιά του να μακρύνουν παρόλο που είχε καράφλα. Για καρα-φλάζ”.

Αυτές ήταν μερικές από τις δηλώσεις συναδέλφων που τους συνέβη αυτό πάντα εύχονταν να μην τους συμβεί. Αντίκρισαν στον καθρέφτη τον χειρότερό τους εφιάλτη. Τα μαλλιά τους άρχισαν να αραιώνουν. Το επονομαζόμενο “μπιφτέκι” άρχισε να εμφανίζεται και οι τρίχες τους να εξαφανίζονται.

Οι αιτίες για την απώλεια των μαλλιών είναι πολλές και σίγουρα δεν μπορούν να αποδοθούν ούτε στο ότι φόραγες συνέχεια καπέλο, ούτε στο τζελ. Αυτά είναι μύθοι. Μπορεί να υπάρχει γενετική προδιάθεση και να είναι κληρονομική. Μπορεί να οφείλεται στη φτωχή διατροφή σου, στην έλλειψη σιδήρου, σε κάποια δερματική πάθηση, στο γεγονός ότι μεγαλώνεις, σε κάποια φαρμακευτική αγωγή,  στο έντονο στρες και σε πολλά άλλα.

Η κάθε αιτία έχει και τη λύση της. Κάποιες φορές είναι αναστρέψιμη. Κάποιες όχι. Μερικοί επιλέγουν να “κουκουλώσουν” το πρόβλημα και άλλοι να επέμβουν χειρουργικά. Εμείς συγκεντρώσαμε μερικές επιλογές που έχει ένας άνδρας.

Μεταμόσχευση

Στην εμφύτευση μαλλιών ουσιαστικά ο γιατρός παίρνει τριχοθυλάκια από το πίσω και πλαϊνό μέρος του κεφαλιού και τα μεταφέρει σε σημεία του κεφαλιού που παρουσιάζουν τριχόπτωση. Η διαδικασία κρατάει περίπου 7-8 ώρες. Μετά περίπου ενάμιση μήνα τα μεταμοσχευμένα μαλλιά πέφτουν και οι νέες τρίχες μεγαλώνουν. Μέσα σε έξι μήνες το αποτέλεσμα αρχίζει να είναι εμφανές. Από την “όχι μαλλιά” era, περνάς και πάλι στην “μαλλιά” era.

Η απάντηση στο “Πόσο πάει το μαλλί” στην περίπτωση της μεταμόσχευσης είναι πολύ.

Περουκίνι

 

Μια λύση για να κρύβεις την αραίωση είναι το περικούνι. Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνιμο, αλλά σου δίνει την επιλογή να το βγάζεις και να το βάζεις όποτε θέλεις.

Στην καλύτερη των περιπτώσεων ένα περικούνι κοστίζει περίπου 100 ευρώ, ενώ η τιμή ενός περουκίνι με φυσική τρίχα μπορεί να ξεπεράσει τα 600 ευρώ. Προσοχή στην “Αριάδνη”, στην “Ιοκάστη”, στον “Ξενοφώντα”, στη “Βικτώρια” ή όπως αλλιώς αποφασίσουν να ονομάσουν οι μετεωρολόγοι την κακοκαιρία. Ένας δυνατός αέρας είναι ικανός να κάνει το περουκίνι σου να βγάλει φτερά.

PRP θεραπεία

Ο γιατρός παίρνει πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα του αίματος και προχωρά στην απευθείας έγχυση του στις περιοχές που δεν υπάρχουν μαλλιά, ενεργοποιώντας τα τριχοθυλάκια. Όμως, οι γιατροί δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι θα έχει αποτελέσματα. Οι περισσότεροι την προτείνουν να γίνει σε συνδυασμό με μεταμόσχευση ή κάποια άλλη μέθοδο σε περίπτωση που είναι πολύ έντονο το πρόβλημα. Αλλιώς υπάρχει πιθανότητα να “πας για μαλλί και να βγεις κουρεμένος”.

Ίνες πύκνωσης

Όλα είναι θέμα οπτικής. Δεν υπάρχει πρόβλημα όταν δεν το βλέπεις. Και ο καλύτερος τρόπος για να μην το βλέπεις είναι το καλύψεις. Το αποκαλούν ίνες πύκνωσης της VolumON  από την BioΕpoque.gr. Πρόκειται για 100% φυτικές ίνες από βαμβάκι που εφαρμόζονται πάνω στις περιοχές του κεφαλιού που δεν υπάρχουν μαλλιά. Αυξάνει την πυκνότητα και τον όγκο και καλύπτει τα σημεία που έχουν αραίωση χωρίς να φαίνεται ψεύτικο. Παράλληλα, σε αντίθεση με άλλες ίνες κερατίνης, αυτές δεν προκαλούν κάποια αλλεργική αντίδραση.

 

Το αποτέλεσμα κρατά περισσότερο από 2 ημέρες, καθώς οι ίνες είναι ηλεκτροστατικά φορτισμένες, με αποτέλεσμα να προσκολλώνται στις υπάρχουσες τρίχες. Για ακόμη πιο δυνατό κράτημα, υπάρχει και ειδικό eco-spray. Έτσι μένουν σταθερές ακόμη και σε δυνατό αέρα και δεν φεύγουν με τον ιδρώτα, τη βροχή ή την υγρασία. Και αν δεν σ’ αρέσει το αποτέλεσμα, παίρνεις τα λεφτά σου πίσω. Πρόκειται για ευκαιρία να την αρπάξεις από τα μαλλιά. Όχι τα δικά σου.

Παράτα τα

Υπάρχει πάντα και η επιλογή της αποδοχής. Αφού περάσεις από το στάδιο της άρνησης, του θυμού και της κατάθλιψης, ήρθε η στιγμή να νιώσεις υπερηφάνεια για αυτή τη “μισοσκεπασμένη” κεφαλή. Σταμάτα να σκέφτεσαι το “φαίνεσθαι” και καλλιέργησε το είναι. Συμφιλιώσου με αυτό που είσαι. Πες από μέσα σου “Είμαι ένας άνδρας με μπιφτέκι” χωρίς φόβο. Και σε λίγο θα είσαι ένας άνδρας καράφλας. Και πρέπει να το αποδεχτείς.

Μπορείς επίσης, να τα ξυρίσεις τελείως από τώρα και να ησυχάσεις. Δεν θα έχεις τίποτα άλλο να κρύψεις. Κυριολεκτικά. No hair, no problem.

Θα το βρείτε στην BioEpoque.gr, την boutique της φυτικο-επαγγελματικής περιποίησης!