AP Photo
GROOMING

Πώς να σώσεις το μαλλί σου όταν αρχίσει να αραιώνει

Υπάρχουν λύσεις στο πρόβλημα της τριχόπτωσης που τόσο σ' απασχολεί.

Οκ, μπορεί κάποια στιγμή να ρθει αυτή η ώρα που θα χάσεις τα μαλλιά σου. Σίγουρα όχι όλα, αλλά τουλάχιστον μερικά από αυτά. Κι η αραίωση των μαλλιών είναι σχεδόν καθολική πραγματικότητα σε μια εποχή που οι στρεσογόνοι παράγοντες αυξάνονται, οπότε η αλωπεκία και κατά συνέπεια η φαλάκρα, είναι θέματα που απασχολούν περίπου ένα 80% των ανδρών.

Δες γύρω σου. Όντως, δεν είσαι μόνος. Στην παρέα, στους συναδέλφους, στο δρόμο, ακόμη και στο Χόλυγουντ, το φαινόμενο της αραίωσης των μαλλιών είναι πια τόσο φυσιολογικό, που μόνο διαχείριση θέλει κι όχι πονοκέφαλο, προκειμένου και να αντιμετωπισθεί.

(AP Images / Jordan Strauss)

O Nτάνιελ Κρέγκ, ο Τζον Τραβόλτα, ο Ματ Ντέιμον, ο Τζουντ Λο και πολλοί άλλοι έχουν περάσει από τη διαδικασία και φαντάζομαι έχουν δοκιμάσει ειδικές θεραπείες και χρήση εξειδικευμένων προϊόντων για να καταλήξουν τελικά να χαμογελούν στο χρόνο, αλλά και στην αλλιώτικη γοητεία τους.

(AP Images/Jordan Strauss)

Ας καταλήξουμε ότι δεν υπάρχει καμία ντροπή για την απώλεια μαλλιών. ‘Iσως να είναι μια ευκαιρία να δεις  το πρόβλημα κι αντί να προσπαθήσεις να βρεις τρίχες εκεί που δεν υπάρχουν να πάρεις τα μέτρα σου για να διαχειριστείς τη νέα αυτή ιστορία. Ακόμη κι αν ακολουθήσεις όλα όσα νομίζεις για να ξαναβγάλεις  μαλλιά, είναι απίθανο να έχεις ξανά όσα είχες στην ηλικία των 18 χρόνων. Γι’ αυτό λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά τα γεγονότα της ζωής που σ’ αλλάζουν, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις κάποια νέα ειδικά και δοκιμασμένα από φίλους προϊόντα, Kopexil Aqua της Lavish Care – και ίσως ακόμη και ένα νέο στυλ – για να υιοθετήσεις την αλλαγή.

Τώρα, αξιοποίησε στο έπακρο τα αδύναμα μαλλιά σου δοκιμάζοντας νέο styling σ’ αυτά ή ένα διαφορετικό κούρεμα, που να τα κάνει απλώς να φαίνονται πυκνότερα. Παράλληλα, όμως, ξεκίνα θεραπεία με εξειδικευμένα προϊόντα Kopexil Aqua, που έχουν κλινικά αποδεδειγμένα αποτελέσματα, για ενεργοποίηση της ανάπτυξης της τρίχας και αναστολή της τριχόπτωσης. Επίσης, πολύ σημαντικό να λούζεσαι από εδώ και στο εξής με ένα δυναμωτικό σαμπουάν, που ενισχύει τα μαλλιά από τη ρίζα μέχρι την άκρη, προάγει το πάχος της τρίχας, σταματάει την τριχόπτωση, επιταχύνει την ανάπτυξη των τριχών και ισχυροποιεί το αγκιστρώμα της ρίζας στο δέρμα.

πι.ες: Σ’ άλλα ενδιαφέροντα, τα εξειδικευμένα προϊόντα Κopexil Aqua δημιουργήθηκαν από την ελληνική εταιρία Lavish Care, με έδρα την Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με Έλληνες επιστήμονες.

Και πιο συγκεκριμένα, η θεραπεία Kopexil Aqua Anti-Hair Loss Treatment περιέχει το σύµπλοκο Kopexil Aqua, μία καινοτόµα – πατενταρισµένη δραστική ουσία, η οποία κλινικά αποδεδειγµένα αποτρέπει τη συρρίκνωση του θύλακα της τρίχας, σταµατά την πτώση των τριχών και οδηγεί στην ανάπτυξη νέων µαλλιών. Η καινοτόµα αυτή θεραπεία είναι ό,τι καλύτερο, καθώς ενδυναμώνει την τρίχα από τη ρίζα ως την άκρη και αποκαθιστά το πάχος της. Ορατά αποτελέσµατα παρατηρεί κανείς από τον 3ο κιόλας µήνα εφαρµογής.

(Κεντρική φωτογραφία: UK Pool / Sky News via AP)