NETFLIX
GROOMING

Πώς θα σβήσεις τα σημάδια από το ξενύχτι

Μερικά απλά tips για να μην καταλάβει κανείς τι έκανες το προηγούμενο βράδυ.

Είναι γνωστό πώς «τα τσιγάρα τα ποτά και τα ξενύχτια έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια» αλλά ήξερες πως όλα αυτά παράλληλα, ταλαιπωρούν την  επιδερμίδα σου, με αποτέλεσμα να δείχνει θαμπή και εσύ συνέχεια κουρασμένος και σαφώς πιο γερασμένος από την ηλικία σου; Όχι, δεν είμαι εδώ για να σου κάνω κήρυγμα, ούτε να σε κρίνω για τις επιλογές (δεν σε κρίνω που δεν σ’ αγαπάς, η ζωή είναι δική σου), αλλά για να σε βοηθήσω να καμουφλάρεις κάπως όλα αυτά που μαρτυρούν τις  κραιπάλες και ξενύχτια στο πρόσωπό σου. Όπου κραιπάλες και ξενύχτια σημείωσε δίπλα, μαύρους κύκλους, σακούλες κάτω από τα μάτια, φραγμένοι πόροι κλπ. Δεν χρειάζεται να σπάσεις το κεφάλι σου ούτε να ξοδέψεις μία περιουσία, οι παρακάτω κινήσεις αρκούν για να δεις αρκετή διαφορά.

Το προφανές

 

Ξεκινώ με το προφανές γιατί μάλλον στην περίπτωσή σου δεν είναι προφανές, αφού ξενυχτάς συχνά πυκνά, τον ύπνο. Πέρα από το γεγονός πως είσαι κουρασμένος, η έλλειψη ύπνου από τα σερί ξενύχτια αποκλείεται να μη φανεί και στο όμορφο πρόσωπό σου και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή των ματιών σου. Το οκταωράκι σου, καλό θα ήταν να μην το χάνεις γιατί ούτε η επιδερμίδα σου, ούτε ο οργανισμός σου τα σηκώνει αυτά. Plus: Στο γεγονός οτι δεν κοιμάσαι αρκετά το βράδυ,  μπορεί να οφείλονται και κάποια μικρά σπυράκια που έχουν κάνει την εμφάνισή τους ήδη στην επιδερμίδα σου.

Πες ναι στις ενισχύσεις

Όπως σου έχω ξαναπεί από αυτή εδώ τη στήλη, η επιδερμίδα στην περιοχή των ματιών είναι πιο λεπτή και ευαίσθητη απ’ ότι στις υπόλοιπες περιοχές του προσώπου, συνεπώς πιο επιρρεπής στην αφυδάτωση, την κούραση και τα σημάδια γήρανσης. Κι όταν ξενυχτάς, η κατάσταση επιδεινώνεται πιο πολύ, απ΄ό,τι καταλαβαίνεις (ρυτίδες, χαλάρωση κλπ),  με αποτέλεσμα μια κρέμα ματιών να είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι για να απαλύνεις τα σημάδια της κούρασης και να επαναφέρεις τη ζωντάνια στο πρόσωπό σου. Ανάλογα με το πόσο έντονο είναι το πρόβλημα των μαύρων κύκλων ή την καθημερινότητά σου, απλώνεις την κρέμα ματιών μία ή δύο φορές την ημέρα (το πρωί ή/και το βράδυ) γύρω από την περιοχή των ματιών, αφού έχεις πλύνει καλά το πρόσωπό σου. Αν είσαι μύστης του grooming, τη χρησιμοποιείς μετά το serum και την ενυδατική σου.

 

Clinique for Men™ Anti-Age Eye Cream

Πιες πολύ νερό

Για αρχή θα σου πρότεινα να πίνεις αρκετό νερό και κατά τη διάρκεια του ξενυχτιού σου, αλλά και την επόμενη μέρα και γενικά. Το να είσαι αφυδατωμένος,  μπορεί να σε κάνει να νιώθεις και να δείχνεις ακόμη πιο κουρασμένος, υποτονικός και  με λιγότερη ενέργεια απ’ ό,τι συνήθως, πράγμα που δεν θέλεις σε καμία περίπτωση.  8-10 ποτήρια νερό την ημέρα αρκούν, για παραμένει το δέρμα σου ενυδατωμένο και λαμπερό. Τι- άλλο-θέλεις;

Το δίδυμο της επιτυχίας

Με δύο λέξεις: Ενυδάτωση και απολέπιση. Για την ενυδάτωση δεν θα σε κουράσω. Κάτι θα έχεις δει τόσα χρόνια από τη μαμά, την αδερφή, την κοπέλα, τη γυναίκα σου. Η ενυδατική, είναι η κρέμα που απλώνουν  κάθε μέρα στο πρόσωπό τους και κάνει την επιδερμίδα τους να δείχνει λαμπερή χειμώνα- καλοκαίρι. Αρκεί να σκεφτείς πόσο ανάγκη έχει από μία τόσο θρεπτική κρέμα και η δική σου επιδερμίδα, γι αυτό άπλωνέ τη πρωί και βράδυ.

 

Nivea Men Active Energy Skin Revitalizer Face Cream

Για την απολέπιση, θα σου πω απλά να αγοράσεις ένα scrub προσώπου. Οι κόκκοι που περιέχει, απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα, τους ρύπους, τις βρωμιές που έχουν μείνει στην επιφάνεια της επιδερμίδας σου και φράζουν τους πόρους με αποτέλεσμα να την αναζωογονούν και να την καθαρίζουν σε βάθος. Ακόμη, το scrub απελευθερώνει τις μικρές τρίχες που μπορεί να «κρύβονται» στο δέρμα με αποτέλεσμα το ξύρισμα να γίνεται ακόμη πιο βαθύ. Βάλε στο πρόγραμμά σου την απολέπιση μία φορά την εβδομάδα, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου.

 

Acqua di Parma Barbiere Pumice Face Scrub

Κάνε μάσκα

Για αρχή να σε ενημερώσω πως πλέον υπάρχει μάι μάσκα για κάθε ανάγκη της επιδερμίδας σου. Το τελυαταίο trend στις μάκες ματιών ακούει στο όνομα eye patches. Τα εφαρμόζεις (ένα patch σε κάθε μάτι σου) στο περίγραμμα του ματιού σου και τα αφήνεις να δράσουν για 10 έως 20 λεπτά. Στη συνέχεια, τα αφαιρείς κάνοντας μασάζ με το προϊόν που απομένει στην επιδερμίδα σου για να απορροφηθεί καλύτερα. Άκουσέ με, κάτι ξέρουμε.

 

Patchology, FlashPatch Restoring Night Eye Gels (Θα τα βρεις στα Sephora).

Το tip με το τσάι

Το υποτιμούσες αλλά να που μπορεί να σου φανεί χρήσιμο. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βράσεις δύο φακαλέκια τσάι και αφού τα αφήσεις να κρυώσουν (μπορείς να τα βάλεις στο μεταξύ στο ψυγείο για να κρυώσουν πιο γρήγορα), τοποθέτησέ τα πάνω στα μάτια σου για μερικά λεπτά. Κι αυτό γιατί, η καφεΐνη που περιέχει το τσάι βοηθά στη μείωση του πρηξίματος και των μαύρων κύκλων. Τι λες; Απλό;

Βάλε τα γυαλιά σου

Φορώντας γυαλιά ηλίου (τόσο όσο βρίσκεσαι στον ήλιο, όσο και στην  αντηλιά) προστατεύεις τα μάτια σου εκτός από την υπεριώδη ακτινοβολία, αλλά και από τις μόνιμες ρυτίδες έκφρασεις και τις γραμμές (που να σου θυμίσω είναι ακόμη πιο έντονες μετά τα συνεχόμενα ξενύχτια) και δημιουργούνται ασυναίσθητα για να προστατευτούν από το υπερβολικό φως.