GROOMING

Τι είναι η πομάδα και πώς θα την εφαρμόσεις τέλεια στα μαλλιά σου

Ένας πρακτικός οδηγός για το πιο διαχρονικό και πιο πολυλειτουργικό προϊόν ανδρικής περιποίησης.

Πιθανότατα θα το γνωρίζεις ήδη, αλλά θα στο πιστοποιήσουμε και από εδώ: Όποια ιδιαιτερότητα κι αν έχεις ή νομίζεις ότι έχεις στα μαλλιά σου, υπάρχει σίγουρα στην αγορά ένα προϊόν που θα σου ταιριάξει και θα σου δώσει λύσεις. Πριν φτάσεις μέχρι εκεί, όμως, στο να αναζητήσεις κάτι πολύ εξειδικευμένο, καλό είναι να δοκιμάσεις κάποιο από τα κλασικά, διαχρονικά προϊόντα της ανδρικής περιποίησης. Θα αντιληφθείς ότι ο λόγος που χαρατκηρίστικαν κλασικά και διαχρονικά είναι η πολυλειτουργικότητά τους. Επιβίωσαν μέχρι τις μέρες μας γιατί κατάφεραν να ανταποκριθούν στις πολλές και διαφορετικές ανάγκες πολλών και διαφορετικών ανδρών.

Η πομάδα είναι ένα εξέχον μέλος της κατηγορίας των all time classic προϊόντων που μπορείς να τα εμπιστευτείς και δεν θα σε εκθέσουν ποτέ και πουθενά. Θα σου προσφέρει κράτημα και έλεγχο στα μαλλιά σου, θα σου χαρίσει στιλπνότητα και γυαλάδα, ενώ ανάλογα με το πώς θα την εφαρμόσεις, θα αποδειχθεί πολύ άξια και σε πιο ήπια hairstyles, με απαλές συνθέσεις. Έχει σχεδιαστεί για κάθε μήκος και τύπο μαλλιών εκτός από τα πολύ κοντά και λειτουργεί τόσο με τα πιο αυστηρά slicked back χτενίσματα, όσο και με τα πιο ατημέλητα looks ή undercut κουρέματα. Άλλωστε, το πόσο δυνατό/ ελαφρύ κράτημα ή το πόσο γυαλιστερά / ματ θέλεις να είναι τα μαλλιά σου, το επιλέγεις εσύ, ανάλογα με τη χρήση που θα της κάνεις. .

Πώς εφαρμόζεται η πομάδα

1. Αρχικά, φρόντισε τα μαλλιά σου να είναι νωπά ή ελαφρώς βρεγμένα. Αν μόλις βγήκες από το μπάνιο, απλά στέγνωσέ τα απαλά με την πετσέτα. Αν πάλι είναι εντελώς στεγνά, ρίξε τους λίγο νερό. Η πομάδα εφαρμόζεται καλύτερα σε νωπά μαλλιά γιατί η σύνθεσή της ενεργοποιείται με το το υγρό στοιχείο.

2. Πάρε μία μικρή ποσότητα στα χέρια σου και δούλεψέ τη ανάμεσα στα δάχτυλά σου -όχι στις παλάμες- μέχρι να ζεσταθεί το προϊόν και να κατανεμηθεί ομοιόμορφα. Αν τα μαλλιά σου είναι αρκετά μακριά, χρησιμοποίησε και δεύτερη δόση.

3. Άπλωσε ομοιόμορφα την πομάδα, περνώντας τα δάχτυλά σου αρχικά στις ρίζες των μαλλιών σου με κινήσεις μασάζ. Φρόντισε να εφαρμόζεις την πομάδα σε όλο το μήκος των μαλλιών και σε όλες τις περιοχές του κεφαλιού, από την κορυφή μέχρι τα πλάγια και πίσω.

4. Για κατανείμεις ομοιόμορφα την πομάδα σε όλα τα μαλλιά σου και να μη μείνει ‘κολλημένη’ μόνο στην κορυφή του κεφαλιού σου, χτένισέ τα.

5. Τελευταίο βήμα: Άφησε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά ή χρησιμοποίησε το πιστολάκι, προκειμένου να ‘στρώσουν’ τα μαλλιά σου και να μείνουν περήφανα στη θέση τους για ώωωωρες. Θυμίσου ότι το πιστολάκι μπορεί να δώσει extra όγκο και υφή στα μαλλιά σου ή ακόμη και να σε σώσει σε περίπτωση που το έχεις παρακάνει με την πομάδα.

Αν αισθάνεσαι έτοιμος για μιια πρώτη δοκιμή, ή είσαι ήδη αφισιονάδο της πομάδας και ψάχνεις ένα νέο προϊόν, έχιουμε για σένα έξι πολύ αξιόλογες προτάσεις:

Wella EIMI Just Brilliant Shine Pomade

Με ιδιαίτερα απαλή σύνθεση, αυτή η πομάδα φτιάχτηκε για να προστατεύει τα μαλλιά από την υγρασία και το φριζάρισμα, ενισχύοντας παράλληλα τη γυαλάδα τους. Ξεχωρίζει για το ελαφρύ κράτημά της και την άνεση που τους προσφέρει.

Sebastian Professional Seb Man The Dandy

Ιδανική για ένα γρήγορο φρεσκάρισμα μέσα στην ημέρα αλλά και slicked back χτενίσματα που απαιτούν μέτρια κρατήματα, αυτή η πομάδα θα δώσει στα μαλλιά σου αυτό που χρειάζονται: Κράτημα χωρίς να τα βαραίνει καθόλου. Mπορείς να τη χρησιμοποιήσεις πάνω από κάποιο άλλο προϊόν για να ενισχύσεις τη γυαλάδα του μαλλιού ενώ λειτουργεί τέλεια σε συνδυασμό με τα άλλα προϊόντα Seb Man. Θα τη βρεις σε επιλεγμένα κομμωτήρια και barber shops.

Redken Brews Clay Pomade

Καθαρό και δυνατό κράτημα. Μια μικρή ποσότητα αρκεί για να σου εξασφαλίσει το επιθυμητό styling. Είναι ιδανική για λεπτά μαλλιά, αφήνει ματ τελείωμα και χαρίζει απεριόριστα αποτελέσματα, ικανοποιώντας ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Αναζήτησέ τη στα συνεργαζόμενα κομμωτήρια.

House 99 Smooth Back Shaping Pomade

Ο David Beckham, μετά από χρόνια πειραματισμού με διάφορες πομάδες της αγοράς, αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική του hero πομάδα για να έχει και το κεφάλι του ήσυχο. Δεν κολλάει τα μαλλιά και αντιστέκεται ακόμη και στο ψιλόβροχο του Λονδίνου. Έτσι λένε. Όχι εμείς, οι Άγγλοι.

Aveda Pure Formance Liquid Pomade

Αν δεν τα πας καλά με τις κρεμώδεις υφές και θέλεις ένα πιο φυσικό κράτημα στα μαλλιά σου, αυτή η πομάδα με ανάλαφρη υγρή φόρμουλα είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να πέσει στα χέρια σου. Δε βαραίνει τα μαλλιά, προσθέτει λάμψη, ενυδατώνοντάς τα παράλληλα. Την απλώνεις στα μαλλιά σου όπως την κλασική πομάδα, ενώ έχει πικάντικο και δροσιστικό άρωμα από αιθέρια έλαια δυόσμου, vetiver και λεβάντας.

Hawkins & Brimble Water Pomade

Αποκλειστικά για τους νοσταλγούς της τέχνης των μπαρμπέρικων, αυτή πομάδα έρχεται να αναβιώσει τις παραδοσιακές διαδικασίες του κουρέα. Με το νερό και τα φυσικά συστατικά να πρωταγωνιστούν στη σύνθεσή της, εξασφαλίζει δυνατό κράτημα, τέλεια εφαρμογή για styling που διαρκεί. Plus: Η υδατοδιαλυτή σύνθεσή της κρατά τα μαλλιά απαλά, ενώ φεύγει πανεύκολα με λίγο νερό.

(Κεντρική φωτογραφία: Instagram.com/Sebmanofficial)