123RF
FOOD & DRINK

5 ελληνικά αποστάγματα που οφείλεις να βάλεις στο μάτι

Η Ελλάδα παράγει αποστάγματα που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα κλασικά spirits του εξωτερικού.

Για πολλά χρόνια οι ίδιοι οι Έλληνες είχαμε στο περιθώριο τα ελληνικά αποστάγματα. Εκτιμούσαμε μόνο όσα έρχονταν από το εξωτερικό και περιφρονούσαμε τα ελληνικά. Αυτό ήταν ένα μεγάλο σφάλμα μιας και διαθέτουμε μερικά διαμάντια που όμοιά τους δεν υπάρχουν αλλού.

Μερικά από αυτά θα σου παρουσιάσουμε σήμερα με την βοήθεια της ‘A Magic Cabinet‘ και τα οποία επιβάλλεται να βάλεις στην drinking ρουτίνα σου. Το ούζο, η μαστίχα, το παλαιωμένο τσίπουρο, τα ιδιαίτερα λικέρ αλλά και τα ελληνικά gin είναι μόνο μερικά από αυτά. Πριν τα δούμε όμως. οφείλουμε να πούμε δυο λόγια για την ‘A Magic Cabinet’ η οποία αποτελεί μια εντελώς νέα εμπειρία e-shop. Τα πιο ποιοτικά, πολύτιμα και εκλεκτά προϊόντα από επιλεγμένους Έλληνες παραγωγούς και σχεδιαστές, συγκεντρωμένα σε έναν online προορισμό.

Το ‘A Magic Cabinet’ είναι ένας νέος, multi-platform προορισμός για όσους θέλουν να ανακαλύψουν τα πιο ποιοτικά, πολύτιμα και εκλεκτά προϊόντα από επιλεγμένους Έλληνες παραγωγούς και σχεδιαστές. Η επιλογή των προϊόντων γίνεται έπειτα από προσωπική έρευνα της Ευγενίας Χανδρή, στέλεχος της βιομηχανίας φιλοξενίας, συγγραφέας, αρθρογράφος και συνιδρύτρια της ελληνικής έκδοσης της Huffington Post.

Είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα και μια ενημερωτική πλατφόρμα για τη γαστρονομία, την ομορφιά, την περιποίηση, το στυλ, το σπίτι, τα κατοικίδια, τη γραφική ύλη, τα bespoke προϊόντα και φυσικά τα αποστάγματα. Για αυτά θα μιλήσουμε τώρα μιας και το ‘A Magic Cabinet‘ διαθέτει και προσφέρει μερικά υπέροχα και μοναδικά αποστάγματα που αποτελούν το κάθε ένα από αυτά ένα μικρό διαμάντι.

Λικέρ Πικραμύγδαλο Κακίτσης

Η έντονη γεύση του αμύγδαλου κυριαρχεί σε αυτό το απολαυστικό γλυκόπικρο, παχύρρευστο λικέρ, η οποία και το κάνει να ξεχωρίζει σε κάθε γουλιά. Μπορείς να το δοκιμάσεις παγωμένο, αλλά και σαν ορεκτικό ή χωνευτικό. Μην ξεχνάς ότι μπορείς να χρησιμοποιείς σαν τέλεια βάση για κοκτέιλ με ρούμι όπως το Mai Tai.

Παραδοσιακό Ούζο Απαλαρίνα

Ό,τι και να πούμε για το ούζο είναι λίγο. Είναι ένα απόσταγμα που είναι μια κατηγορία μόνο του αφού κάθε του γουλιά θυμίζει ελληνικό καλοκαίρι. Η γεμάτη γεύση και βελούδινη υφή του, το κάνει κατάλληλο συνοδευτικό για μεζέ ή ιδανικό ως χωνευτικό ποτό.

Παλαιωμένο Τσίπουρο Lord Amber Vladikas

Για πολλά χρόνια το τσίπουρο ζούσε μόνο στα μεζεδοπωλεία και στα χωριά. Το παλαιωμένο τσίπουρο Lord Amber ήρθε να αλλάξει αυτή την αντίληψη. Είναι διπλής απόσταξης, κάτι που σπανίως ακολουθείται στην παραγωγή αυτού του παραδοσιακού ελληνικού ποτού. Αφού ωριμάσει για δύο χρόνια μέσα σε δρύινα βαρέλια, αναδύεται με ένα ισχυρό αρωματικό μπουκέτο από αποξηραμένα βερίκοκα, σύκα, καραμέλα, βανίλια, καπνό και μαύρη σοκολάτα. Φυσικά επιβάλλεται να το δοκιμάσεις σκέτο με την συνοδεία μαύρης σοκολάτας.

Grace Gin

Το gin που ήρθε να αλλάξει την αντίληψη μας στην Ελλάδα, ότι δηλαδή καλά gin είναι μόνο τα βρετανικά. Ένα ιδιαίτερα απαλό και αρωματικό gin φτιαγμένο από μούρα κέδρου και από εκχυλίσματα των καλύτερων ελληνικών βοτανικών όπως το κρίταμο,ο σχίνος και η μυρτιά. Οι παραγωγοί, υιοθετώντας μια παραδοσιακή διαδικασία απόσταξης έχουν εξασφαλίσει την εξαίσια ποιότητα του Grace Gin. Δοκίμασε το με tonic και αμέσως θα γίνει το αγαπημένο σου gin.

Ομηρικό Μαστίχα Στουπάκη

Από αυτή την λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει η μαστίχα και συγκεκριμένα η ομηρικό μαστίχα Στουπάκη. Φτιαγμένο από τα μαστιχόδεντρα, που μεγαλώνουν αποκλειστικά στη Χίο ήδη από τα Ομηρικά χρόνια, αυτό το εύγευστο λικέρ ξεχωρίζει για την ήπια γλυκιά του γεύση σε συνδυασμό με τις νότες από μέντα και πεύκο. Είναι εξίσου απολαυστικό είτε ως παγωμένο σφηνάκι, είτε ως κανονικό ποτό, είτε ως βάση για πληθώρα κοκτέιλ.

Και αυτά είναι μόνο μερικά από τα διαμάντια που μπορείς να βρεις σε αποστάγματα στο ‘A Magic Cabinet‘. Κάπως έτσι καταλαβαίνεις ότι αυτό το e-shop είναι ο απόλυτος προορισμός για online αγορές, αλλά και blogging. Εκεί μπορείς να εμπνευστείς, να ανακαλύψεις αλλά και να προμηθευτείς όλα εκείνα τα ξεχωριστά αντικείμενα που θα συνθέσουν το προσωπικό σου Magic Cabinet για μια περισσότερο συναρπαστική και απολαυστική καθημερινότητα.