123RF
FOOD & DRINK

Εκλογές και αλκοόλ: Βρήκαμε την λύση

Τα κοκτέιλ που μπορείς να απολαύσεις χωρίς να επηρεάσουν την ψήφο σου.

Για 48 ώρες από την προηγούμενη των εκλογών απαγορεύεται η πώληση και η κατανάλωση αλκοόλ. Έτσι τουλάχιστον έλεγε ο νόμος που εφαρμοζόταν μέχρι κάποιες δεκαετίες πριν στην χώρα μας. Τα μαγαζιά που πωλούσαν αλκοόλ έκλειναν, τα καφενεία σέρβιραν μόνο καφέ και οι εκλογές ήταν ένα διήμερο alcohol free. Σήμερα μπορεί να μην είναι σε εφαρμογή ο νόμος αλλά εμείς βρήκαμε την λύση για όσους επιμένουν να τηρούν τις παραδόσεις: τα low abv cocktails.

Σκέψου να πηγαίνεις στο χωριό να ψηφίσεις, να κάθεσαι στο καφενείο και να μην μπορείς να πιεις ούτε μια μπύρα. Να είσαι στην καρδιά του χωριού όπου όλοι οι υποψήφιοι περνάνε ο ένας μετά τον άλλον και μοιράζουν χαιρετούρες και να μην μπορείς να το χαρείς με ένα τσούγκρισμα του ποτού σου. Εφιαλτικό σενάριο.

Όμως πια είναι της μόδας τα low abv cocktails, δηλαδή τα cocktails με χαμηλό δείκτη αλκοόλ τα οποία έχουν υπέροχη γεύση αλλά δεν σε χτυπάνε και σε αφήνουν να ψηφίσεις με καθαρή κοινωνική συνείδηση -λέμε τώρα-. Μία άλλη λύση είναι οι alcohol free μπύρες οι οποίες δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από τις κανονικές ενώ δεν έχουν πιθαμή αλκοόλ. Αλλά σε αυτή την στήλη όπως ξέρεις λατρεύουμε τα cocktails και γι’ αυτό θα σου προτείνουμε 5 επιλογές γι’ αυτές τις μέρες.

Ένα δροσιστικό Americano

Πρόκειται για μια παραλλαγή του Negroni μόνο που είναι πολύ πιο ελαφρύ. Έχει ίσα μέρη από amaro και γλυκό vermouth, ενώ γίνεται top up με σόδα. Είναι ευκολόπιοτο με μια ελαφριά πικράδα να μένει στο στόμα η οποία δεν είναι δυσάρεστη, ενώ οι μπουρμπουλήθρες από την σόδα το κάνουν απίστευτα δροσιστικό. Πίνεις ένα τέτοιο και έφυγες για κάλπη.

Ένα εναλλακτικό G&T

Αν είσαι φανατικός του gin n’ tonic τότε ξέρω ότι δεν μπορείς να το αποχωριστείς με τίποτα. Για να μην σου πέσει βαρύ και δεν βλέπεις μπροστά σου ποιο ψηφοδέλτιο είναι το καθένα, σου προτείνουμε ένα εναλλακτικό G&T. Αντί για gin μπορείς να βάλεις sherry ή white port και να κάνεις top up με tonic ενώ μπορείς να προσθέσεις και όποια βότανα σου αρέσουν. Αν είσαι στο χωριό σου για να ψηφίσεις τότε έχεις πληθώρα επιλογών και σε βάση και σε βότανα.

Campari με soda

Δεν υπάρχει καφενείο σε κανένα χωριό που να μην έχει Campari. To διάσημο ιταλικό ποτό πάει τέλεια με soda και είναι ότι πρέπει για να τσουγκρίσεις με τον υποψηφίους. Είναι πανεύκολο να το φτιάξεις και σίγουρα δεν θα παραξενευτεί ο καφετζής. Ίσα ίσα μπορεί να το ζηλέψουν και οι άλλοι ή να γίνεις ο αγαπημένος ψηφοφόρος του δημάρχου.

Lemon lime bitters

Όταν είχα πάει στο Trinidad όλοι για αναψυκτικό ζητούσαν ένα που λεγόταν LLB. Άργησα να καταλάβω ότι ήταν Lemon, lime και bitters, δηλαδή λεμονάδα, λίγο lime και αρκετές σταγόνες από Αngostura bitters. Η υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ των bitters αραιώνει και πίστεψέ με η γεύση του δεν έχει καμία σχέση με την απλή λεμονάδα που έχεις στο μυαλό σου.

Aperol Spritz

Από μία λίστα με low abv cocktails δεν θα μπορούσε να λείπει το Spritz. Aperol, prosecco και σόδα. Φυσικά σε ποτήρι baloon του κρασιού. Είναι ένα ποτό που σίγουρα θα μαγνητίσει τα βλέμματα. Μπορείς να πας με ένα τέτοιο στο εκλογικό κέντρο όπως ο κύριος στην διαδήλωση υπέρ του ΝΑΙ λίγο πριν το δημοψήφισμα που έγινε viral. Ποιος ξέρει, μπορεί να γίνεις και εσύ viral.

Φωτογραφίες: 123RF