123rf
FOOD & DRINK

Καλοκαίρι σημαίνει ακόμη περισσότερα νέα μέρη για ποτό στην πόλη

News for Booze: Οι νέες αφίξεις, τα βραβεία του μήνα και ό,τι συμβαίνει στον χώρο του ποτού, του καφέ και των απολαύσεων.

Η στήλη του Oneman για όσους αγαπάνε τα καλά μπαρ, τα καλά ποτά, τον καλό καφέ και το καλό φαγητό.  Οι νέες αφίξεις, τα μαγαζιά που δεν έχουμε προλάβει να πάμε, τα φεστιβάλ και τα events που αξίζει να επισκεφτείς και ό,τι άλλο ενδιαφέρον προκύπτει, βρίσκεται εδώ, για να μη στερεύεις ποτέ από επιλογές και φρέσκες ιδέες.

Bar News σημαίνει New Bars

FB/Λοκάλι

Η πιο φρέσκια άφιξη στην πόλη ακούει στο όνομα Barro Negro και μιλάμε για ένα bar που αγαπάει την τεκίλα, το μεζκάλ και τα καλά cocktails. Πίσω από το Barro Negro θα βρεις τον Στέλιο Παπαδόπουλο και τον Γιώργο Καβακλή και αυτό από μόνο του αποτελεί εγγύηση. Σύντομα θα έχεις περισσότερα νέα για αυτό το υπέροχο εγχείρημα. Η δεύτερη πιο φρέσκια άφιξη είναι Το Λοκάλι, μια υπέροχη αυλή στου Ψυρρή η οποία σερβίρει άκρως ενδιαφέροντα ‘ελληνικά’ cocktails και μεζεδάκια καφενείου. Πίσω από όλο αυτό βρίσκεται ο Δημήτρης Κιάκος του Gin Joint και μότο του μαγαζιού είναι ότι τα κεφτεδάκια πάνε πολύ με το Gin Tonic. Τέλος αφήσαμε το Karolos Wine bar, στην Νέα Σμύρνη το οποίο έχει εκπληκτική αισθητική 70’s και μόλις μπεις θα νιώσεις ότι εκεί έπινε το κρασί του ο Don Draper από το Mad Men.

To Mythos by Divani σημαίνει ότι ήρθε το καλοκαίρι

Είναι πολλά τα πράγματα που σηματοδοτούν το καλοκαίρι. Τα παγωτά, τα μπάνια, τα φορέματα στα κορίτσια και το άνοιγμα του Mythos by Divani δίπλα από την θάλασσα. Στο Καβούρι, σε έναν προνομιακό χώρο, για μια ακόμη χρονιά μπορείς να απολαύσεις την θάλασσα, το αεράκι μα πάνω από όλα την υπέροχη κουζίνα του. Ειδικά αν είσαι παθιασμένος foddie ξέρεις ότι εκεί είναι ο αγαπημένος σου καλοκαιρινός προορισμός. Φέτος ο executive chef Λεωνίδας Φορτετσανάκης έχει δημιουργήσει έναν συνδυασμό κοσμοπολίτικης κουζίνας με μεσογειακά στοιχεία, πηγαίνοντας το fine dining σε άλλα επίπεδα. Εγώ δοκίμασα το υπέροχο cordon blue του, το οποίο ήταν τέλεια ψημένο, και τα συνοδευτικά λαχανικά του σωστά μαγειρεμένα. Δίπλα μας υπήρχε η ελληνική σαλάτα με τοματίνια, αγγούρι, πράσινες πιπεριές, ελιές Καλαμών, φέτα, κρίταμο και παξιμάδια χαρουπιού αλλά και το  βασιλικό καβούρι με πράσινη σαλάτα, αβοκάντο, αγγούρι και λαδολέμονο μουστάρδας. Πριν μεταφερθώ στα κολασμένα του γλυκά θα σου πω ότι όλοι μιλάνε για το υπέροχο sushi του. Και για να κλείσουμε, χρειάζεται κάτι γλυκό. Η τάρτα λεμονιού σε τραγανή βάση σοκολάτας με αφράτη ιταλική μαρέγκα, η κολασμένη ‘Αλάσκα’, αλλά και αφράτοι λουκουμάδες με μέλι και παγωτό βανίλια ήταν αρκετά για να λατρέψω και φέτος το Mythos by Divani.

Τα φετινά TOTC έχουν μπόλικο ελληνικό ενδιαφέρον

Από το 2007 στην Νέα Ορλεάνη διοργανώνεται το μεγαλύτερο festival γύρω από την spirit βιομηχανία και τα bar. Αυτή την χρονιά τα Tales Of The Cocktails έχουν έντονο ενδιαφέρον με δύο υποψηφιότητες που ξεχωρίζουν. Η πρώτη είναι του Baba Au Rum στην κατηγορία ‘Best International High Volume Cocktail Bar presented by Beam Suntory’ με ανταγωνιστές τo Black Pearl – Melbourne, Australia, Callooh Callay – London, UK, Central Station Boutique Bar – Beirut, Lebanon, Dirty Dick – Paris, France, HIMKOK – Oslo, Norway, La Factoría – San Juan, Puerto Rico, Oriole Bar – London, UK, Panda & Sons – Edinburgh, Scotland και το Schumann’s Bar – Munich, Germany.

Η άλλη κατηγορία με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον είναι εκείνη του “International Bartender of the Year presented by BACARDÍ RUM” όπου ο Βασίλης Κυρίτσης από το Clumsies είναι υποψήφιος μαζί με τους Moe Aljaff – Two Schmucks, Barcelona, Spain, Lorenzo Antinori – Four Seasons Hotel, Hong Kong, Monica Berg – Tayer and Elementary, London, UK, Marcis Dzelzainis – Sager and Wilde and Fare Canteen, London, UK, Philippa “Pippa” Guy – The American Bar at The Savoy, London, UK, Tess Posthumus – Flying Dutchman Cocktails, Amsterdam, Netherlands, Kelsey Ramage – PrettyUgly Bar, Toronto, Canada. Remy Savage – The Artesian at The Langham, London, UK και Matt Whiley – Scout, Sydney, Australia. Καλή επιτυχία και στους δύο!

Τα Roots διοργάνωσαν για 4η φορά διαγωνισμό με ελληνικές ‘ρίζες’ στο εξωτερικό

Ο διαγωνισμός ‘Back to the Roots’, από την οικογένεια λικέρ Roots, είναι ο μοναδικός διαγωνισμός cocktail με ελληνικό χαρακτήρα που γίνεται εξ’ ολοκλήρου στο εξωτερικό. Ο διαγωνισμός ‘Back to the Roots’ ξεκίνησε το 2016 στο Μιλάνο για την Ιταλία, το 2017 μετακόμισε στο Λονδίνο για την Αγγλία, το 2018 πήγε στη Νεα Υόρκη για την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, και φέτος επέστρεψε στην Ευρώπη.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, που είχαν επισκεφθεί την Αθήνα, bartenders από το Λονδίνο (Savoy, Cahoots) το Μιλάνο (Rita & Cocktails), τη Ρώμη (La Zanzara) και τη Βοστώνη (Blossom Bar) έτσι και οι φετινοί νικητές θα έρθουν στο Athens Bar Show το Νοέμβριο. Φέτος, το θέμα που μας γυρίζει στις ‘ρίζες’ της απλότητας -back to the ROOTS- ήταν τα long drinks με χαμηλό αλκοόλ, και οι παραλλαγές σε κλασικά cocktails. O τελικός της Ιταλίας έγινε στο Μιλάνο στις 10 Ιουνίου στο ‘Octavius Bar at The Stage Milano’ και την επόμενη μέρα στις 11 Ιουνίου έγινε ο τελικός του Λονδίνου στο ‘Novikov Restaurant & Bar’ στο Mayfair. Κριτές για την Ιταλία ήταν οι Mihai Ostafi (UK Roots Brand ambassador and head bartender at Oriole bar – London) και Benjamin Cavagna (Farmily, 1930 bar manager – Milano), και για το Λονδίνο ο Tony Pescatori (Nightjar bar manager) και ο ‘δικός’ μας Evan Prousaefs (Nammos Mykonos / Meraki London bar manager). Οι δύο μεγάλοι νικητές, που θα δούμε στο Athens Bar Show ως προσκεκλημένους της Roots, είναι ο Corey Squarzoni από το ‘Luca & Andrea’ από την Ιταλία και το Milano και ο Juan Jose Orellano από το Beaufort Bar στο London Savoy.

Κεντρική φωτογραφία: 123RF