FOOD & DRINK

Μπίρες, μπέργκερ και Σκαρμούτσος: Κερνάμε προσκλήσεις για το ΑΘΗΝΕΟ

Πάρε μέρος στο διαγωνισμό και απόλαυσε μια μεγάλη νύχτα στον ναό της μπίρας.

Η αλήθεια είναι ότι όταν ακούς μπίρα ακόμα έχεις στο μυαλό σου σκηνές καλοκαιριού δίπλα στην θάλασσα και τον ήλιο να σε λούζει. Όμως δεν θέλω να στο χαλάσω αλλά ο χειμώνας είναι όλο και πιο κοντά και πρέπει να το αποδεχτείς. Όμως η μπίρα παραμένει σε πρώτο πλάνο και πίστεψέ με όταν συνοδεύεται από καλό φαγητό τότε είναι σίγουρο ότι θα είναι η καλύτερη συντροφιά για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Λίγο από όλο αυτό το σκηνικό που μόλις σου έφτιαξα θα έχεις την ευκαιρία να ζήσεις από κοντά την ερχόμενη Τετάρτη στις 24 Οκτωβρίου στο ΑΘΗΝΕΟ. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ήδη διακρίνω μια απορία στα μάτια σου για το τι είναι το ΑΘΗΝΕΟ. Η απάντηση μου θα έπρεπε να είναι “αν αγαπάς την μπίρα θα πρέπει να το ξέρεις” αφού το ΑΘΗΝΕΟ είναι ένας μικρός ναός της μπίρας. Αυτός ο ναός δημιουργήθηκε από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία στο ίδιο σημείο που 50 χρόνια πριν άνοιξε το πρώτο ζυθοποιείο.Το ΑΘΗΝΕΟ είναι ένας χώρος αφιερωμένος στον κόσμο της μπίρας,που σκοπός του είναι να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την κουλτούρα της μπίρας στην Ελλάδα.

Σε αυτόν τον μοναδικό χώρο που παραγονται καταπληκτικές χειροποίητες, αφιλτράριστες, απαστερίωτες μπίρες και θα έχεις την ευκαιρία να τις δοκιμάσεις μαζί με εκπληκτικά πιάτα που θα φτιάξει με τα χεράκια του ο Δημήτρης Σκαρμούτσος και να μιλήσει για συνταγές που συνδυάζονται ιδανικά με την μπίρα τον χειμώνα. Αν ήδη σου τρέχουν τα σάλια και θες να ζήσεις αυτή την εμπειρία από κοντά τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να λάβεις μέρος στον διαγωνισμό για να καρδίσεις μια από τις δέκα διπλές προσκλήσεις.

 

Μπίρα, φαγητό και ένας μοναδικός χώρος αφιερωμένος στην ζυθοποιία. Και ο Σκαρμούτσος στην κουζίνα. Τι άλλο θες;