FOOD & DRINK

Ο @spathumpa αποκαλύπτει εκείνο το χαρακτηριστικό που κάνει κάθε φωτογραφία του να ξεχωρίζει

Ο φωτογράφος Κώστας Σπάθης μιλά στο Oneman για την απροσδόκητη ομορφιά που μετατρέπει κάθε απλή στιγμή σε premium. Αυτή είναι άλλωστε και η αξία πίσω από την premium Belvedere vodka και τις #BelvedereStories της.

Ακόμα κι αν το όνομα Κώστας Σπάθης δεν σου λέει πολλά, σίγουρα γνωρίζεις το instagram account του, Spathumpa, που πλέον μετρά 211.000 followers. Οι φωτογραφίες του χαρακτηρίζονται από έντονη γεωμετρία και χρώμα κάνοντας τον θεατή να πιστέψει στον κόσμο όπως ο ίδιος ο δημιουργός τους τον βλέπει: τεράστιο, πανέμορφο και γεμάτο θαύματα.

Ο Κώστας είναι αρχιτέκτονας στο επάγγελμα και μετρ της αεροφωτογραφίας, ταξιδεύει παντού με το drone του και εδώ και κάποια χρόνια μας δείχνει τον κόσμο αλλιώς μέσα από το instagram του. Κι ακόμα κι αν οι φωτογραφίες του μοιάζουν υπέροχα στυλιζαρισμένες, ο ίδιος μιλά για στιγμές απροσδόκητης ομορφιάς που του χαρίζουν τα πολυπόθητα κλικ των δεκάδων χιλιάδων likes.

Αυτή η αξία της απροσδόκητης ομορφιάς που μετατρέπει κάθε στιγμή σε μαγεία είναι αυτό που τον συνδέει με την premium Belvedere vodka. Σε μια τέτοια μαγική στιγμή, μέσα στην ελληνική φύση, ο Κώστας Σπάθης συνάντησε τη bartender Γεωργία Γεωργακοπούλου από το The Clumsies που εντάσσεται στο Belvedere Collective, μια ομάδα κορυφαίων bartender στο είδος τους, που προτιμούν τη Belvedere. Η Γεωργία ετοίμασε Belvedere Cocktails που αναδεικνύουν την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στην προσωπικότητά τους, τον αυθεντικό φυσικό χαρακτήρα και την απαλότητα της Belvedere βότκα και το αποτέλεσμα της συνάντησης είναι ένα υπέροχο βίντεο που θα σε ταξιδέψει.

 

Το Oneman μίλησε με τον Κώστα Σπάθη για την ομορφιά, την ελληνική φύση, τις ωραιότερες στιγμές της ημέρας του αλλά και τη συμμετοχή του στις #BelvedereStories.

Το account σου στην πρώτη ματιά μοιάζει να αναδεικνύει την ομορφιά με έναν πολύ μοναδικό τρόπο. Τι είναι ομορφιά για εσένα;

Η ομορφιά είναι ενέργεια και μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε. Αρκεί να την ανακαλύψεις.

Πόσο καλά μελετάς ένα θέμα πριν το απεικονίσεις;

Τις περισσότερες φορές θέλει αρκετή προετοιμασία για να πετύχεις την τέλεια λήψη. Άλλες όμως αρκεί να βρίσκεσαι απλά στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή.

Υπάρχουν στιγμές απροσδόκητης ομορφιάς στη δουλειά σου; Αν ναι, ποιες είναι αυτές;

Φυσικά και υπάρχουν. Κάθε φορά, η εξερεύνηση ενός location από ψηλά έχει άλλη μαγεία και πολλές φορές σε εκπλήσσει αυτή η διαφορετική οπτική.

 

Κάποιες από τις εικόνες σου μοιάζουν busy, με αρκετό κόσμο να ξεχωρίζει από ψηλά. Κι άλλες είναι πιο ερημικές, πιο μοναχικές. Εσύ με ποιους προτιμάς να μοιράζεσαι μια όμορφη στιγμή της ημέρας σου;

Σε πολλές φωτογραφίες μου αρέσει να απεικονίζω την επαναληψιμότητα στοιχείων καθώς και τη στοίχιση. Πάντα διαλέγω θέματα που αγαπώ. Αυτό συμβαίνει και στην καθημερινότητα μου, πάντα διαλέγω να περνάω χρόνο με ανθρώπους που αγαπώ.

Η ελληνική φύση τι ρόλο παίζει στις απεικονίσεις σου; Τι είναι αυτό που αγαπάς περισσότερο στην ελληνική γη;

Η ελληνική φύση αποτελεί βασική θεματολογία στις φωτογραφίες μου. Αγαπώ όλες τις αποχρώσεις της ελληνικής γης και περισσότερο το μπλε αυτού του τόπου.

Μιλούν πολύ για το ελληνικό φως και υπάρχει και ένα debate κατά πόσο βολεύει έναν φωτογράφο στη δουλειά του ή όχι. Εσύ, τι πιστεύεις;

Το φως είναι βασικό εργαλείο ενός φωτογράφου. Στη δουλεία μου άλλες φορές χρειάζομαι απαλό φως και υπό γωνιά και άλλες έντονο φως και δυνατές σκιές. Αρκεί να επιλέξεις τη σωστή ώρα της ημέρας.

 

Έχεις αγαπημένα μέρη στη χώρα για τις εικόνες σου; Είναι κάποια που μπορείς να μοιραστείς μαζί μας;

Από το έντονο καλοκαιρινό γαλάζιο του Ιονίου, τις εξωτικές παραλίες της Κρήτης μέχρι τις φθινοπωρινές αποχρώσεις των Μετεώρων και τις χιονισμένες κορυφές του Πηλίου βρίσκω την ομορφιά σε όλα τα μέρη της Ελλάδας ανάλογα με την εποχή και την ώρα της ημέρας.

Κλείνει μία ημέρα δουλειάς, μία ημέρα δημιουργική. Υπάρχει ένα Belvedere cocktail που προτιμάς να απολαύσεις και ποια είναι ιδανικά η παρέα;

Αν και είμαι λάτρης των neat serves, έχω μία αδυναμία στα cocktail με βότκα, φρέσκα φρούτα και μυρωδικά.

 

Στο όμορφο βίντεο που ετοιμάσατε, σε βλέπουμε να απολαμβάνεις ένα Belvedere cocktail μέσα στη φύση και μάλιστα φτιαγμένο από φυσικές πρώτες ύλες. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία στο γύρισμα;

Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία. Ήταν τόσο ξεχωριστό να απολαμβάνεις ένα Belvedere cocktail μέσα στη φύση με αυτό το υπέροχο team.

Κι επειδή δεν γίνεται να σε κυνηγάμε στους αγρούς για να πιούμε ένα ποτό παρέα, ποια είναι τα bar της πόλης που προτιμάς;

Μου αρέσουν τα lounge μέρη με χαρακτήρα που επενδύουν στα προσεγμένα ποτά και τις καλές μουσικές. Είναι αγαπημένες γωνιές της πόλης.

΄

Ζήσε και εσύ τις στιγμές απροσδόκητης ομορφιάς απολαμβάνοντας μία premium Belvedere vodka. Κι ακολούθησε το ελληνικότατο account της premium Belvedere Vodka για να ανακαλύψεις κι άλλες τέτοιες στιγμές.