FOOD & DRINK

Ο Tind (απο)τύπωσε το πιο λαμπερό party πάνω μας

O Μανώλης Αγγελάκης μύησε τους καλεσμένους του Shine On Party του Bulldog Gin στην τέχνη της μεταξοτυπίας, κάνοντάς τους να λάμψουν.

Ένα σκοτεινό και κάπως ανατρεπτικό σκηνικό. Αυτό ήταν το πρώτο που αντίκριζε κανείς περνώντας την είσοδο του Art Factory το απόγευμα της Τετάρτης (18/12), ώσπου μια φωτεινή επιγραφή με το μότο ‘Shine in your own light’ έδινε ένα μωβ χρώμα στη βραδιά. Το Bulldog Gin είχε ετοιμάσει ένα special event λανσαρίσματος και δεν υπήρχε περίπτωση να το χάσουμε.

Αφού αφήσαμε τα παλτό μας και προχωρήσαμε στο main stage του event, μας περίμεναν ακόμη περισσότερες εκπλήξεις. Ο Dj Agent Greg με ένα Shine In Your Own Light DJ set είχε βαλθεί να απογειώσει τη βραδιά, ο Tasos Xiarcho πραγματοποίησε ένα ανατρεπτικό flash mob, ο Soteur με τη συμμετοχή των καλεσμένων σχεδίασε ζωντανά ένα εντυπωσιακό wall doodle και ο Tind μετέτρεψε το κοινό σε καμβά, ζωγραφίζοντας μοναδικά tattoo-μεταξοτυπίες με φράσεις από την ιδιαίτερη φιλοσοφία του Bulldog Gin.

Η διαδρομή που ακολούθησα, λοιπόν, ήταν η εξής. Αρχικά πέρασα από το σούπερ black bar που είχε στήσει το Bulldog Gin για να δοκιμάσω τα κοκτέιλ που ετοίμαζαν οι φοβεροί bartenders. Το Bulldog Gin & Tonic μπορούσες να το βρεις σε δύο τολμηρές εκδοχές. Με μαύρα μούρα ή με μια φέτα γκρέιπφρουτ σε ένα bold balloon glass γαρνιρισμένο με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Άρπαξα το δεύτερο (εντυπωσιάστηκα κι από το ποτήρι ομολογώ) και κατευθύνθηκα προς τη μεριά του Tind, βλέποντας αρκετό κόσμο ήδη να μαζεύεται γύρω του.

O κατά κόσμον Μανώλης Αγγελάκης (ή αλλιώς Tind) είναι αρκετά γνωστός στους περισσότερους ανθρώπους του χώρου. Ασχολείται με την μεταξοτυπία, μίας από τις αρχαιότερες τεχνικές εκτύπωσης, την οποία όπως μου είπε και ο ίδιος μπορείς να την βρεις παντού γύρω μας. Υπάρχει στην ζωή μας και την βλέπουμε καθημερινά, αν και πολλές φορές δεν την καταλαβαίνουμε, πριν από την βιομηχανική επανάσταση. “Μπορείς να τυπώσεις σε χαρτί και ύφασμα, μέχρι στο δέρμα κάποιου, σε φαγητά, οπουδήποτε”.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα στο εργαστήριο, μιας και ο πατέρας του είναι από τους πρώτους που ασχολήθηκαν με την μεταξοτυπία στην Ελλάδα και συνεχίζει να το κάνει, δουλεύοντας πλέον μαζί με το γιο του. “Είναι πολύ δύσκολο να σου περιγράψω τι ακριβώς κάνουμε στο εργαστήριο πρέπει να έρθετε να το δείτε”, μου απαντάει όταν τον ρωτάω τι ακριβώς κάνει κατά τη διάρκεια της δουλειάς του.

“Επίσης, δεν υπάρχει στάνταρ μέθοδος και δεν υπάρχει καλός και κακός μεταξοτύπης. Είναι μια τέχνη που σου αφήνει πολλά περιθώρια να πειραματιστείς”. Δεν διστάζει, όμως, να μου προτείνει να απλώσω το χέρι μου και να μου δείξει στην πράξη τι σημαίνει μεταξοτυπία.

Tο Bulldog Gin συνδέεται με το unconventional lifestyle, με τη δημιουργικότητα, με ανθρώπους που έχουν συνήθειες που εμπνέουν. Ένας από αυτούς είναι και ο Tind, ο οποίος βάλθηκε να τυπώσει ένα ολόκληρο πάρτι πάνω στα σώματα των καλεσμένων, κάνοντάς τους να λάμψουν.

Επέλεξα το σχέδιο με το μπουκάλι του Bulldog Gin και μέσα σε τρία δευτερόλεπτα (ίσως και λιγότερο), βρισκόταν ήδη στο χέρι μου. Τόσο απλό. Παράλληλα, τα temporary tattoo του Tind φωσφόριζαν UV light βοηθώντας να αναδειχθεί το ‘Shine in your own light’, το μότο που πρεσβεύει και το Bulldog Gin.

 

Μ’ αυτά και μ’ αυτά το πρώτο ποτό είχε ήδη τελειώσει, οπότε μια βόλτα από το bar για ένα refill ήταν επιβεβλημένη. Το Bulldog Gin, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι τέσσερις φορές αποσταγμένο σε κάδους χαλκού και περιέχει δώδεκα συστατικά μερικά από τα οποία είναι παπαρούνα, μάτι δράκου, εσπεριδοειδή, φύλλα λωτού, αμύγδαλο και λεβάντα. Δεν θεωρείται άλλωστε άδικα ως ένα από τα πιο γευστικά και ιδιαίτερα gin στην κατηγορία των premium gin.

Το πάρτυ συνεχίστηκε και ο πάγκος του Tind δεν άδειαζε από κόσμο. Ακόμα και άτομα που είχαν ήδη κάνει κάποια μεταξοτυπία πάνω τους, περνούσαν για μια δεύτερη, ένα ακόμη σχέδιο ή μια όμορφη λέξη. Πρώτη φορά έβλεπα τόσα σώματα σε ένα χώρο να λάμπουν ταυτόχρονα. Και δε μιλάω μεταφορικά.

Το Bulldog Gin φαίνεται πως ήρθε για να λάμψει στην κυριολεξία.

#bulldoggin #shineyourownlight

Απολαύστε υπεύθυνα