Tonya Wise/Invision for the Television Academy/AP Images
FOOD & DRINK

Οι διάσημοι που έφτιαξαν τα δικά τους ποτά (και πλούτισαν)

Από την tequila του Clooney στο δίδυμο του Breaking Bad. Υπάρχουν διάσημοι που έχουν συνδέσει το όνομά τους με το αγαπημένο τους ποτό.

Πόσες φορές θα ήθελες να έχεις στην ιδιοκτησία σου ένα αποστακτήριο που να βγάζει το αγαπημένο σου ποτό. Να συμμετέχεις σε όλη την διαδικασία της παραγωγής του και να είναι κτήμα σου. Να είσαι περήφανος για αυτό και το δίνεις στους φίλους σου με φουσκωμένα στήθη. Για μερικούς διάσημους όλο αυτό δεν είναι όνειρο θερινής νυκτός αλλά έχουν κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Πάμε να δούμε μερικούς από αυτούς.

* Το κείμενο έγινε edit τον Ιούλιο του 2019 με την προσθήκη του αγαπημένου δίδυμου από το Breaking Bad.

Dos Hombres – Bryan Cranston, Aaron Paul

Δύο άνδρες σε ειδική αποστολή, το δίδυμο που αγαπήσαμε από την τρομερή τηλεοπτική σειρά, παρουσιάζει τη δική του τεκίλα. Το πρώτο μπουκάλι έχει το όνομα ‘Espadin’ και πρόκειται για μια μαγειρεμένη (no pun intended) έκδοση mezcal, με αγαύη που οι ίδιοι οι ηθοποιοί εντόπισαν σε ένα μικρό χωριό της Oaxaca.  Η δική τους εκδοχή περιλαμβάνει ακόμα μήλο, μάνγκο, τοπικά φρούτα, είναι καπνισμένη σε ξύλο και κυκλοφορεί ήδη στις Η.Π.Α, ενώ σύντομα θα μπορείς να τη βρεις και σε άλλες χώρες. Ανυπομονούμε.

Casamigos Tequila – George Clooney

“Η ιδέα μας ήρθε όταν θελήσαμε να φτιάξουμε την πιο γευστική, απαλή tequila που η γεύση της δεν θα πρέπει να καλυφθεί από αλάτι ή lime. Θέλαμε να φτιάξουμε μια tequila που θα την ευχαριστιόσουν πίνοντας την και δεν θα μετάνιωνες την επόμενη μέρα”. Με αυτό το όραμα συνεργάστηκαν ο Clooney με τον φίλο του και παραγωγό Rande Gerber και τον Mike Melden το 2013 και δημιούργησαν την Casamigos η οποία κυκλοφορεί στις εκδόσεις blanco, reposado ή añejo. Πρόσφατα κυκλοφόρησε και Casamigos Mezcal με ένα υπέροχο χρώμα γρανίτι στο μπουκάλι. Το απόσταγμα που δημιούργησε ο διάσημος ηθοποιός από χόμπι άρχισε με ραγδαίους ρυθμούς να γίνεται γνωστό μέχρι που πριν ένα χρόνο το αγόρασε η Diageo δίνοντας το αστρονομικό ποσό του ενός δις δολάρια. Τα βραβεία που έχει πάρει τα αξίζει και με το παραπάνω αφού η γεύση του, τα αρώματά του αλλά και το στυλ που πρεσβεύει το κάνουν να ξεχωρίζει. Viva Casamigos.

Sauza 901 – Justin Timberlake

Ένας άλλος διάσημος που έχει ασχοληθεί με την τεκίλα είναι ο Justin Timberlake κάνοντας μια συνεργασία με την tequila Sauza. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας είναι η Sauza 901 και το όνομά της βγαίνει από τον κωδικό της πόλη του Tennessee στο Memphis αλλά και από την ώρα που δείχνει το ρολόι όταν “το απόγευμα τελειώνει και η νύχτα αρχίζει” 9:01. Έτσι έχει δηλώσει ο Justin. Ευκολόπιοτη, αρωματική και ιδανική όχι μόνο για σφηνάκια αλλά και για να την απολαύσεις γουλιά γουλιά. Είναι τριπλής απόσταξης και ο διάσημος τραγουδιστής την προτιμά σκέτη για να απολαμβάνει πλήρως την γεύση της μπλε αγαύης.

Mansinthe – Marilyn Manson

Για το αψέντι τα έχουμε πει ενδελεχώς. Όπως επίσης και για το αψέντι που έχει φτιάξει ο Marilyn Manson και για αυτό δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από αυτή την λίστα. Το αγαπημένο spirit του ροκ σταρ είναι πράσινο και έντονο, έχει υπέροχη γεύση και φτιάχνεται στην Ελβετία, την πατρίδα του αψέντι. Το όνομά του είναι λογοπαίγνιο του ονοματός του και του absinthe και περιέχει αψιθιά, γλυκάνισο και άλλα βότανα. Άλλωστε η σύστασή του είναι μυστική και αν αγαπάτε την “πράσινη νεράιδα”, το Mansinthe αποτελεί πρώτης τάξεως επιλογή.

Jay Z – Armand de Brignac

Το Νοέμβριο του 2014 ο Jay Z αγόρασε την σαμπάνια Αrmand de Brignac δίνοντας το ποσό των 200 εκατομμυρίων. Όμως δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Jay Z είχε επαφή με την βιομηχανία της σαμπάνιας αφού από το 2006 είχε δείξει ενδιαφέρον για την Cristal champagne την οποία και αγόραζε στα πάρτυ του. Σε μία συνέντευξη στον Economist ο εκτελεστικός διευθυντής της Cristal είχε εκφράσει την δυσαρέσκεια του για την δημοφιλία της σαμπάνιας του στους ράπερς δηλώνοντας “Τι μπορούμε να κάνουμε όμως; Δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε κάποιον από να την αγοράσει”. Τότε ο Jay Z ξεκίνησε το μποικοτάζ στην Cristal και μέσα στην ίδια χρονιά απέκτησε την Armand de Brignac πλασάροντάς την σε στίχους και video clip του.

Virginia Black Whiskey – Drake

Ο Drake είναι ένας από τους πιο γνωστούς pop star στον κόσμο και εκτός από την αγάπη μου για τους Toronto Raptors έχει εκφράσει και την αγάπη του για το whiskey. Αυτή η αγάπη επισημοποιήθηκε το 2016 με την συνεργασία του Drake με ένα αποστακτήριο στην Ιντιάνα και το αποτέλεσμα ήταν το Virginia Black. Η γλυκιά του επίγευση το κάνει να ξεχωρίζει από τα άλλα bourbon και ο λόγος είναι η υψηλή περιεκτικότητα σε σιτάρι ενώ ανάμεσα στους φανατικούς υποστηρικτές του τραγουδιστή είναι ιδιαίτερα δημοφιλές.

Barrymore Wines – Drew Barrymore

Η Drew Barrymore λατρεύει το κρασί και αυτός είναι ο λόγος που η συνεργασία της με το κτήμα στο Μοντερέι Carmel Road έχει δώσει μερικές εκπληκτικές ετικέτες οι οποίες έχουν βραβευτεί σε διαγωνισμούς. Μία από αυτές είναι το Drew’s Blend Pinot Noir, ένα ελαφρύ και ελαφρώς spicy κρασί το οποίο έχει κάτσει για 8 μήνες σε βαρέλι γαλλικής οξιάς. Επίσης το Barrymore Pinot Grigio φτιάχνεται από σταφύλια από την βορειοανατολική Ιταλία από όπου κατάγεται και η οικογένεια της. Η ίδια έχει δηλώσει “Έχω πάθος με το κρασί. Υπάρχουν τόσα πολλά για να ανακαλύψεις και τα ταξίδια μου με βοηθούν σε αυτό.

Aviation Gin – Ryan Reynolds

Η πιο πρόσφατη από τις προσθήκες σε αυτή την λίγκα διάσημων είναι αυτή του Ryan Reynolds ο οποίος ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο του 2018 ότι είναι ο νέος ιδιοκτήτης του Aviation Gin. Σε ανακοίνωση του ο ίδιος δήλωσε “Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος αποτελώντας μέρος αυτής της εταιρείας”. Ο διάσημος ηθοποιός δεν είναι απλά το πρόσωπο του spirit αλλά ασχολείται καθημερινά με όλες τις λεπτομέρειες που του αφορούν και αυτό δηλώνει το μεγάλο πάθος του. “Από την πρώτη στιγμή που το δοκίμασα παθιάστηκα μαζί του. Για μένα αποτελεί το πιο γευστικό gin του κόσμου και για αυτό το λατρεύω τόσο”.

Εκτός από αυτούς όμως υπάρχουν πολλοί διάσημοι οι οποίοι έχουν ασχοληθεί με την βιομηχανία ποτών. Μεταξύ άλλων ο David Beckham που αποτελεί πρόσωπο του Haig Club, ο Matthew McConaughey ασχολείται καθημερινά με την προώθηση του Wild Turkey Bourbon, οι χωρισμένοι Angelina Jolie και Brad Pitt παράγουν και πρωθούν με επιτυχία το δικό τους κρασί με όνομα Miraval Rosé, ο Danny DeVito φτιάχνει το δικό του Danny Devito’s Premium Limoncello, οι AC/DC την δική τους tequila και ο Channing Tatum την δική του Born and Bred Vodka. Τέλος, τον Conor McGregor τον ξέρεις από την μάχη του με τον Floyd Mayweather και τις εκκεντρικές του δηλώσεις. Το ιρλανδικό whiskey το ξέρεις πολύ καλά αφού σου έχουμε μιλήσει πολλές φορές για αυτό. Αν ρωτάς το πως συνδέονται αυτά τα δύο, τότε ήρθε η ώρα να μάθεις ότι ο ιρλανδός μποξέρ είναι έτοιμος να βγάλει στην αγορά το δικό του ιρλανδέζικο whiskey. Λεπτομέρειες δεν γνωρίζουμε ακόμα.

Κεντρική φωτογραφία: Tonya Wise/Invision for the Television Academy/AP Images