FOOD & DRINK

Τα νέα καλοκαιρινά στέκια που έρχονται στην πόλη

News for Booze: Οι νέες αφίξεις, τα βραβεία του μήνα και ό,τι συμβαίνει στον χώρο του ποτού, του καφέ και των απολαύσεων.

Η στήλη του Oneman για όσους αγαπάνε τα καλά μπαρ, τα καλά ποτά, τον καλό καφέ και το καλό φαγητό.  Οι νέες αφίξεις, τα μαγαζιά που δεν έχουμε προλάβει να πάμε, τα φεστιβάλ και τα events που αξίζει να επισκεφτείς και ό,τι άλλο ενδιαφέρον προκύπτει, βρίσκεται εδώ, για να μη στερεύεις ποτέ από επιλογές και φρέσκες ιδέες.

Νέα ποτά κυκλοφορούν ελεύθερα

Πρόσφατα μάθαμε για την συνεργασία της Pernord Ricard με τα Roots Spirits η οποία διαθέτει στο portfolio της τα τέσσερα premium λικέρ ROOTS MASTIC, ROOTS KANELA, ROOTS DIKTAMΟ και ROOTS RAKOMELO. Η συνεργασία αφορά την παραγωγή των τεσσάρων λικέρ, κάτι που θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στα Roots. Όσον αφορά την ελληνική αγορά, κυκλοφόρησαν δύο νέα premium Jack Daniel’s: τo Limited Edition Jack Daniel’s Sinatra Select και το συλλεκτικό Jack Daniel’s No. 27 Gold Tennessee Whiskey. Στην παγκόσμια αγορά η William Grant & Sons ανακοίνωσε την κυκλοφορία τριών νέων whiskey Balvenie. The Sweet Taste of American Oak, The Week of Peat και A Day of Dark Barley είναι τα ονόματά τους με 14, 16 και 26 έτη παλαίωσης αντίστοιχα.

Επίσης, η Campari ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Campari Cask Tales σαν φόρο τιμής στον Gaspare Campari. Μία ακόμα ενδιαφέρουσα είδηση είναι ότι η Coca Cola μπαίνει δυναμικά στην αγορά των mixers για long drinks και cocktails με τέσσερις γεύσεις οι οποίες θα είναι σε υπέροχα μπουκάλια. Τέσσερις bartenders πειραματίστηκαν με την αυθεντική συνταγή της Coca Cola και παρουσίασαν τις δικές τους προτάσεις. Συγκεκριμένα, οι τέσσερις γεύσεις είναι το Woody Notes από τον Alex Lawrence του Mr Lyan, το Herbal Notes από τον Antonio Naranjo του Dr Stravinsky της Βαρκελώνης, Spicy Notes από τον Pippa Guy του The American Bar at The Savoy στο Λονδίνο και από τον Adriana Chía του La Antigua Compañía de las Indias της Βαρκελώνης και τέλος το Smoky Notes από τον Max Venning του Three Sheets στο Λονδίνο.

Το Metaxa Explorer φέτος ανακαλύπτει την Κρήτη

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Metaxa παρέα με την ομάδα του The Clumsies, διοργανώνει ένα ταξίδι εξερεύνησης της Ελλάδας. Πέρσι το ιστιοπλοϊκό είχε κάνει στάσεις σε τέσσερα νησιά των Κυκλάδων ενώ φέτος θα αποδώσει φόρο τιμής στην υπέροχη Κρήτη. Συγκεκριμένα στη διάρκεια του ταξιδιού θα γίνουν τρεις στάσεις, όπου εκτός από πάρτι θα διοργανωθούν masterclasses ενώ κορυφαίοι bartenders θα δημιουργήσουν πέντε μοναδικά cocktails με METAXA 12 Αστέρων. Πρώτη στάση,  εξερεύνηση του φυσικού τοπίου της Κρήτης στο Daios Cove με τον Philip Bischoff και ένα ατμοσφαιρικό cocktail πάρτι, με θέα το ηλιοβασίλεμα στον παρθένο κόλπο του Daios Cove, στο Βαθύ του Αγίου Νικολάου, με καλεσμένο τον Philip Bischoff, bartender του τρίτου καλύτερου μπαρ στον κόσμο, το ‘Manhattan’, στη Σιγκαπούρη και Beverage Manager στο ξενοδοχείο ‘Four Seasons’, στην Μπανγκόκ, από τον Απρίλιο του 2019. Δεύτερη στάση, εξερεύνηση της Κρητικής γης με το Βασίλη Κυρίτση και το Νίκο Μπάκουλη οι οποίοι θα παρουσιάσουν ένα masterclass στην καλά κρυμμένη, Βιολογική Φάρμα του εστιατορίου Peskesi. Τρίτη στάση στα Χανιά με ένα πάρτι στο Café Boheme με καλεσμένους τους Shingo Gokan, από το ‘Speak Low’ της Σαγκάη και Julian Vose από το ‘Dead Rabbit’ της Νέας Υόρκης, παρέα με cocktails ΜΕΤΑΧΑ. Όλες οι εκδηλώσεις θα είναι ανοιχτές στο κοινό οπότε αν τύχει και είσαι στην Κρήτη τέλος Ιουνίου  μην το χάσεις.

Νέα καλοκαιρινά στέκια σε περιμένουν

Καλοκαίρι σημαίνει θάλασσα και ταράτσες. Λατρεύουμε να πίνουμε cocktails με θέα τον ήλιο που πέφτει στην θάλασσα αλλά και σε όμορφες ταράτσες όπου η θέα σε ταξιδεύει. Ας ξεκινήσουμε όμως με τις προτάσεις. Άνοιξε πάλι τις πόρτες του το UMI by Matsuhisa Athens με την υπέροχη θέα στην θάλασσα και τα ακόμη πιο υπέροχα cocktails. Το σκηνικό μοιάζει εξωτικό και ειδυλλιακό και πίστεψέ με δεν θα θες να φύγεις από αυτή την μπάρα. Παρόμοιο σκηνικό επικρατεί και στα νέα πανέμορφα bar του Four Seasons όπου θα τρελαθείς και με τις προτάσεις των cocktails αλλά και με το σκηνικό που έχει στηθεί σε κάθε ένα από αυτά. Στην ίδια περιοχή, αλλά στην πιάτσα της Βουλιαγμένης άνοιξε και το tiki bar Anana το οποίο μοιάζει βγαλμένο από πολυνησιακό σκηνικό. Στο κέντρο της πόλης τώρα και συγκεκριμένα στο Foundry Hotel που βρίσκεται στου Ψυρρή μπορείς να ζήσεις το καλοκαίρι σου μέσα σε ένα πραγματικό παράδεισο. Μία καταπράσινη ταράτσα, καρέκλες και τραπέζια που θυμίζουν βεράντα και ένας ξυλόφουρνος που ψήνει ολόφρεσκες πίτσες. Τι άλλο να ζητήσεις; Σωστά, υπέροχη θέα στην Ακρόπολη. Κι αυτό το έχει.

Λοιπές ειδήσεις για να διαβάσεις με το cocktail σου

To φετινό World Class έχει μπει στην τελική του ευθεία και μετρά αντίστροφα για τον φετινό τελικό. Οι 12 φιναλίστ που κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό θα διαγωνιστούν το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου και μόνο ένας από αυτούς θα καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο του κορυφαίου bartender της χώρας. Επίσης, ο θαυματουργός Mr Lyan άνοιξε πριν μερικές μέρες στο Αμστερνταμ το Super Lyan το οποίο αποτελεί συνέχεια των επιτυχημένων και πολυβραβευμένων μαγαζιών του στο Λονδίνο. Τέλος, για να κλείσουμε, το Macallan έβγαλε μια πολύ όμορφη (κατά την προσωπική μου άποψη) διαφήμιση η οποία απαγορεύτηκε στην Μεγάλη Βρετανία γιατί σύμφωνα με τις αρχές συνδέει το αλκοόλ με τις επικίνδυνες αποφάσεις. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Κεντρική φωτογραφία: The Foundry Hotel Facebook Page