Το World Class είναι η απόλυτη γιορτή του ποτού και του cocktail

3 μέρες γεμάτες cocktails, υπέροχες δημιουργίες από εξαίσιους bartenders και μαζεμένα όλα τα μεγάλα ονόματα της bar σκηνής.
SHARES

Μόλις είχα φτάσει στο SWG3. Δείχνω το βραχιολάκι μου και μπαίνω. Από το πρώτο μου βήμα στον χώρο ένιωθα ότι κάτι επιβλητικό, κάτι μοναδικό συμβαίνει μέσα στην αίθουσα. Μόλις μπήκα έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Ένας τεράστιος χώρος γεμάτος κόσμο, από κάθε μέρος της γης, μια τεράστια μπάρα να δεσπόζει στην κεντρική σκηνή έτοιμη να αναδείξει τον World Class Bartender of the year 2019 και εμένα να έχω μείνει εμβρόντητος. Εκείνη τη στιγμή με χαιρέτησε η Sandra Lawrence και αμέσως μετά ο Ago Perrone και κατάλαβα ότι βρίσκομαι στην απόλυτη διοργάνωση, στην μεγαλύτερη γιορτή της bartending σκηνής.

Αν λατρεύεις τον χώρο των cocktails και των bars δεν γίνεται να μην εντυπωσιαστείς από την παραγωγή που είχε στηθεί για χάρη του φετινού World Class. Σε έναν συναυλιακό χώρο που παλιά ήταν αποθήκες, είχαν δημιουργηθεί αίθουσες αφιερωμένες στα Reserve brands της Diageo, αλλά και χώροι όπου γίνονταν workshops καθ' όλη την διάρκεια της μέρας. Θα σου μιλήσω εκτενώς για αυτά αργότερα. Πρώτα όμως θέλω να σου μιλήσω για το πανέμορφο πράσινο περίπτερο του Tanqueray no. Ten στο οποίο ο Agostio Perrone μου σέρβιρε το μοναδικό Perfect Served Martini του!

 

Θέλω να σου μεταφέρω πόσο υπέροχος άνθρωπος είναι η Lorena και πόσο λατρεύει να μιλάει για το Zacapa, που έχει δημιουργήσει με τα χέρια της,

θέλω να σου μεταφέρω πόσο ζεστό και εναλλακτικό ήταν το περίπτερο του Singleton, ακριβώς όπως και ο χαρακτήρας του,

 

αλλά και να σου εκμυστηρευτώ ότι στο κατάλευκο δωμάτιο της Ketel One ήπια το ωραιότερο bloody mary.

Μόλις έφτασα στο δωμάτιο του Johnnie Walker έπεσα πάνω στον Αριστοτέλη Παπαδόπουλο, πρώτο παγκόσμιο νικητή του World Class το 2009 μαζί με τον Νίκο Σουρμπατη, φετινό νικητή του δικού μας World Class και εκπρόσωπο μας στον μεγάλο παγκόσμιο τελικό. Ο Νίκος μόλις είχε διαγωνιστεί στο challenge του Singleton whiskey και βρισκόταν στο δωμάτιο που την επόμενη μέρα θα πέρναγε την δοκιμασία "The Striding Can" με Johnnie Walker. Πιάσαμε την κουβέντα και για να χαλαρώσει βγήκαμε στον έξω χώρο που το Talisker και το Bulleit είχαν την τιμητική τους. Εκεί είχαμε μια κουβέντα με τον master distiller της Don Julio Enrique de Colsa ο οποίος μας αποκάλυψε ότι σε λίγες μέρες θα βρίσκεται στην Ελλάδα για τα αποκαλυπτήρια ενός μικρού διαμαντιού, της Don Julio 70.

Τόση ώρα δεν σου έχω μιλήσει για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο. Εκείνο του Taste Of The Future. Ήταν ακριβώς αυτό που λέει ο τίτλος. Ένα δωμάτιο, γεμάτο καινοτομίες που περιγράφει το μέλλον των cocktails και των ποτών.

 

Εκεί είδα Espresso Martini όπου μπορούσες στον αφρό του να απεικονίσεις το πρόσωπό σου,

 

είδα, μπουκάλια στα οποία μπορούσες να γράψεις το δικό σου μήνυμα, είδα cocktails να συνδυάζονται αρμονικά με λίστες από το Spotify, αλλα και όλες τις high end τεχνικές δημιουργίας cocktails, όπου χρησιμοποιούνται μηχανήματα για να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο όλες η γευστική παλέτα του κάθε ποτού και του κάθε cocktail.

Η μέρα όμως δεν θα τελείωνε έτσι απλά. Οι διοργανωτές μας είχαν εξασφαλίσει ένα υπέροχο bar crawling στα καλύτερα bar της Γλασκώβης. Εκεί μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής συνειδητοποιήσαμε το αυτονόητο. Πόσο πολύ λατρεύουν οι Σκωτσέζοι τα whiskey. Κάθε μπαρ και μία τεράστια έκθεση από γνωστές και άγνωστες ετικέτες whiskey. Κάθε μπαρ και τρία εκπληκτικά cocktail φτιαγμένα με τα Reserve brands της Diageo.

Η επόμενη μέρα ήταν η μεγάλη μέρα. Οι διαγωνιζόμενοι θα πέρναγαν από το τελευταίο challenge τους και το απόγευμα θα αναδεικνυόταν ο μεγάλος νικητής. Στο "The Striding Can" challenge ο Νίκος Σουρμπάτης είχε κριτές την Sandra Lawrence από τους cocktail lovers η οποία λατρεύει την Ελλάδα και τον Orlando Marzo, περσινό νικητή του διαγωνισμού. Σε μια μας συνομιλία, όταν τον ρώτησα πώς νιώθει που είναι ο περσινός World Class Bartender μου απάντησε "ακόμα είμαι o World Class Bartender, μην το ξεχνάς" και ξέσπασαν όλοι σε γέλια.

 

Εκεί ο Νίκος αποθέωσε την Κρήτη και την φιλοξενία της. Έδωσε στους κριτές από ένα μαχαίρι με μια μαντινάδα γραμμένη πάνω, και έφτιαξε δύο δημιουργίες οι οποίες ξεχείλιζαν Ελλάδα και Κρήτη. Η μία είχε σαν κύριο συστατικό την φάβα και η άλλη ήταν ένα αναψυκτικό σε κουτάκι με ένα υπέροχο ελαφρύ κόκκινο χρώμα με νερό ντομάτας και άλλα ελληνικά συστατικά.

 

Οι κριτές εντυπωσιασμένοι αλλά σε λίγες ώρες θα μαθαίναμε αν πέρασε στους Top 8.

Μετά από ένα διάλειμμα στο ξενοδοχειο, και αφού βάλαμε τα καλά μας, είχε έρθει η ώρα να επιστρέψουμε πίσω στο SWG3 για τον μεγάλο τελικό. Δυστυχώς ο Νίκος δεν είχε περάσει αλλά δεν είχαμε χρόνο να απογοητευτούμε αφού κατευθείαν ξεκινούσε το τελευταίο challenge για τους 8.

 

Σε ένα bar station που δεν είχαν ξαναδουλέψει και είχαν μόνο 2 λεπτά για να προσαρμοστούν και να φτιάξουν έξι cocktails που τους ανακοινώνονταν εκείνη την στιγμή. Και όλα αυτά σε έξι μόνο λεπτά. Αμέσως μετά, οι έξι κριτές δοκίμαζαν από ένα και αν ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν σήκωναν ένα πράσινο σημαιάκι ενώ αν δεν τους άρεσε ένα κόκκινο. Μπορεί να σου φαίνεται αδιανόητο να το καταφέρει ένας bartender αυτό. Εμάς μας φάνηκε αδιανόητο αυτό που έκανε η Bannie Kang από την Σιγκαπούρη η οποία τελείωσε τα 6 cocktails της σε 5:10 και μόνο μια κόκκινη σημαία σηκώθηκε. Ήταν ο καλύτερος χρόνος και η πιο εντυπωσιακή επίδοση.

 

Λίγο μετά συγκεντρωθήκαμε σε έναν άλλο χώρο του SWG3 όπου θα ανακοινώνονταν και τα αποτελεσματα. Θα έπαιρναν βραβεία οι διαγωνιζόμενοι για κάθε challenge αλλά και το βραβείο του μεγάλου νικητή. Εκείνο του World Class Bartender Of The Year 2019. Δεν ήταν δύσκολο να μαντέψουμε τον νικητή. Η Bannie Kang από την Σιγκαπούρη εκτός από τα δύο βραβεία για τα επιμέρους challenges έφυγε και με το μεγάλο βραβείο και τα κινητά όλων απαθανατιζαν την στιγμή. Για τρίτη φορά νικήτρια γυναίκα στα δέκα χρόνια του διαγωνισμού και αυτή τη φορά από την Ασία.

Κάπως έτσι τελείωσε και ο φετινός κύκλος του World Class. Μια εντυπωσιακή τελετή και διοργάνωση που πραγματικά μαζεύει όλη την αφρόκρεμα του χώρου. Ένας διαγωνισμός που μαζεύει από όλο τον κόσμο του λάτρεις του cocktail και καταφέρνει να μεγαλώνει το κύρος του bartending και του fine drinking χρόνο με τον χρόνο. Δεν είναι τυχαίο ότι το World Class παγκόσμια αποτελεί συνώνυμο του καλού ποτού και του καλού cocktail αφού κάθε χρόνο είναι και πιο εντυπωσιακό.

 

Μείνε συντονισμένος για ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες μέσα από τις συνεντεύξεις που εξασφαλίσαμε και τα workshops που παρευρεθήκαμε στο φετινό World Class.

Share
 

24Media Network

Βαλμπουενά: "Θα είμαι πίσω σε δυο εβδομάδες"

Ο Ματιέ Βαλμπουενά με μήνυμά του στο λογαριασμό του στο Instagram, ενημέρωσε πως θα επιστρέψει στη δράση σε δυο εβδομάδες. Χάνει οριστικά και το ντέρμπι με την ΑΕΚ, το παλεύει για Ξάνθη.

Ετσι έκλεισε ο Χατζηγιοβάνης

Το Sport24.gr έχει τις λεπτομέρειες και το παρασκήνιο για το deal με τον Χατζηγιοβάνη, τα οικονομικά δεδομένα και τι πρόκειται να συμβεί με τους άλλους μικρούς του τριφυλλιού.

 
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO