FOOD & DRINK

Τρία cocktails που φιλοδοξούν να γράψουν την δική τους ιστορία

Ο ελληνικός ημιτελικός του BACARDI Legacy Cocktail Competition ανέδειξε τους 3 bartenders που θα διεκδικήσουν την πρωτιά και το Οneman ήταν εκεί.

Φώτα, κάμερες, shakers έτοιμα. Πάμε! Όλα ήταν πανέτοιμα για έναν ακόμα ημιτελικό του legendary διαγωνισμού BACARDÍ Legacy Cocktail Competition. Ένας από τους πιο απαιτητικούς του χώρου λόγω της φύσης του και του ιδιαίτερου χαρακτήρα του. Για μία ακόμη χρονιά οι bartenders δεν θα έπρεπε να φτιάξουν απλά ένα καλό cocktail. Έπρεπε να φτιάξουν ένα cocktail με χαρακτήρα, με προσωπικότητα που θα μπορέσει να σταθεί επάξια ανάμεσα στα πιο εμβληματικά cocktails του Bacardi. Έπρεπε να φτιάξουν ένα cocktail που θα μείνει στον χρόνο και θα αντέξει σε αυτόν.

 

Δημιουργικότητα, φαντασία, ιστορία. Τρία στοιχεία που πρέπει να έχει τόσο ο bartender όσο και το cocktail που θα δημιουργήσει ώστε να φτάσει στην κορυφή του κόσμου. Αυτό το ταξίδι για τον κάθε έναν από τους 16 bartenders, από κάθε άκρη της χώρας, ξεκίνησε την Τετάρτη σε έναν πολύ όμορφο χώρο στο Γκάζι. Το καινούργιο Privilege το οποίο έχει πιάτο σχεδον όλη την πόλη από τον πέμπτο όροφο όπου δεσπόζει. Εκεί ο κάθε ένας bartender, μας παρουσίασε την ιστορία του και μας έφτιαξε την δημιουργία του. Στόχος του ήταν να κερδίσει όλους εμάς που ήμασταν εκεί, αλλά πάνω από όλα να κερδίσουν τους τρεις κριτές που κοίταγαν ενδελεχώς την κάθε τους κίνηση.

 

Οι κριτές που αποφάσισαν και ανέδειξαν τους τρεις φιναλίστ του διαγωνισμού ήταν η My-hoa Nguyen (Trade Ambassador BACARDÍ, Netherlands), ο Matthew Wakeford (2019 Bacardi Legacy Global Top 3 / Food & Beverage Service Manager at Radisson Blu Hotel, Dubai Waterfront) και ο Χρήστος Χουσέας (Corporate Beverage Consultant at Mitsis Hotels & Beverage Consultant at Belvedere Mykonos). Εκείνοι είχαν επωμιστεί το δύσκολο έργο της απόφασης, βασισμένοι σε κριτήρια όπως η τεχνική, η πρωτοτυπία, το άρωμα, η εφευρετικότητα και φυσικά η γεύση και το τελείωμα, όσα απαιτούνται δηλαδή, για να γίνει ένα cocktail classic, σύμφωνα με τις αρχές του BACARDÍ.

 

Και πιστέψτε με ότι το έργο τους ήταν ιδιαίτερα δύσκολο. Αυτή την χρονιά είδα νέα και παλιά πρόσωπα αλλά πάνω από όλα είδα ιστορίες και cocktails που δεν αποφάσισαν να μιμηθούν παλιές επιτυχημένες συνταγές αλλά επέλεξαν να κάνουν το βήμα παραπάνω. Νέες ιστορίες, διαφορετικές γεύσεις που επιχείρησαν αρκετοί αλλά το κατάφεραν ολοκληρωμένα μόνο τρεις. Ο Κωνσταντίνος Καπνιάρης (Bacardi Portfolio Ambassador) μας ανακοίνωσε αυτούς τους τρεις οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τον τίτλου του νικητή του ελληνικού διαγωνισμού BACARDI Legacy Cocktail Competition.

 

Οι μεγάλοι νικητές της ημέρας ήταν ο Alexander Steptsenko από το  Odori Vermuteria Di Atene με το cocktail “Kokomo” (Bacardi Reserva Ocho, Pink Grapefruit Juice, Falernum Syrup, Manzanilla Sherry, Dashes Kirsch, Mint Sprig), o Αναστάσιος Σούνδιας από το Mr. Peacock Athens στο Χαλάνδρι με το cocktail“Puzzle” (Bacardi Carta Blanca, Lime Juice, Kiwi Syrup, Coconut Cream, Parsley Leaves) και ο Γιώργος Χρόνης από το Spitaki Cocktail Bar στα Ιωάννινα με το cocktail “Nacimiento” (Bacardi Reserva Ocho, Pineapple Juice, Coffee Liquer, Apricot Liquer, Fernet Branca). Όπως είπε και ο Κωνσταντίνος Καπνιάρης στην παρουσίαση, οι τρεις νικητές του ελληνικού ημιτελικού μοιάζουν σαν μια συνέχεια του “legacy” μιας και όλοι συνδέονται με προηγούμενους νικητές. O Alexander Steptsenko δουλεύει στο ίδιο μαγαζί με τον περσινό νικητή του διαγωνισμού, Φίλιππο Τασούλα, o Αναστάσιος Σούνδιας εργάζεται στο Mr. Peacock του νικητή πριν μερικά χρόνια Χάρη Δάρρα του διαγωνισμού ενώ ο Γιώργος Χρόνης δουλεύει στο Spitaki Cocktail Bar όπου ιδιοκτήτης είναι ο Κωνσταντίνος Ριστάνης φιναλίστ της περσινής χρονιάς.

 

Ο τρεις τους, μαζί με την δική τους “κληρονομιά”, το δικό τους legacy θα ξεκινήσουν ένα προσωπικό ταξίδι στην Ελλάδα και το εξωτερικό με σκοπό να κάνουν το cocktail τους γνωστό και διάσημο. Ο Ελληνικός τελικός θα λάβει χώρα τους πρώτους μήνες του νέου έτους για να αναδείξει τον μεγάλο νικητή του ελληνικού BACARDI Legacy Cocktail Competition ο οποίος και θα μας εκπροσωπήσει τον παγκόσμιο τελικό του διαγωνισμού. Το ΟΝΕΜΑΝ θα παρακολουθεί στενά το ταξίδι και των τριών μέχρι την κορυφή με σκοπό να γράψουν την δική τους ιστορία. Εσύ μέχρι τότε μπορείς να τους επισκεφτείς στα bar που εργάζονται για να δοκιμάσεις τα cocktails και να σχηματίσεις την δικιά σου γνώμη.