WORLD CLASS

Μια σούπα από φρούτα, λίγο αντηλιακό και η όμορφη Χαλκιδική σε μεξικάνικο ποτήρι

Δεύτερη ημέρα για το judging της δεύτερης φάσης του World Class bartender of the year 2016. Και πάλι στην υπέροχη Θεσσαλονίκη.

Με την πρώτη ημέρα να έχει δώσει ήδη τα δείγματα για το επίπεδο των Ελλήνων bartenders, οι κριτές μας, Stephanie Jordan και Ago Perrone, συνεχίζουν αυτό το tour γεύσεων και εμπειριών από bar σε bar της πόλης της Θεσσαλονίκης, μία μόλις ημέρα πριν μεταβούν στην Αθήνα. Η θεματική “Fruits & Plants” έχει βάλει δύσκολα στους συμμετέχοντες. Είναι ο συνδυασμός πολλών στοιχείων ευρεσιτεχνίας και ευρηματικότητας, όχι μόνο στην επιλογή και τη δημιουργία των υλικών αλλά ακόμα και στα σκεύη που θα χρησιμοποιηθούν, που ανεβάζει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά.

Διαβάστε περισσότερα

Κατσαρόλες, ευφάνταστες μεζούρες και αγρότες από το Περού στη Θεσσαλονίκη

Πρώτη ημέρα judging για τη δεύτερη φάση του World Class Bartender of the Year 2016, στη Θεσσαλονίκη. Ξεκινήσαμε δυνατά.

Κάθε ημέρα είναι ξεχωριστή στο judging κομμάτι του World Class, στο κομμάτι δηλαδή στο οποίο δύο κριτές έχουν το δύσκολο έργο πηγαίνοντας από bar σε bar να επιλέξουν εκείνους οι οποίοι θα πάρουν το μαγικό εισιτήριο για τον ελληνικό τελικό. Αλλά πάντα, η πρώτη ημέρα έχει μια ιδιαίτερη αύρα να την συνοδεύει. Η πρώτη γνωριμία με τους κριτές μας, η πρώτη αγωνία ακόμα και για εμάς που ακολουθούμε την αποστολή, οι πρώτοι συμμετέχοντες σε αυτόν τον θεσμό που αναδεικνύει κάθε χρονιά την ελίτ των Ελλήνων bartenders, μέσα από τη δική τους δουλειά και επιμονή.

Διαβάστε περισσότερα

Fruits, plants and World Class: Μπήκε επίσημα η Άνοιξη

Με τον ιδανικότερο τρόπο υποδεχτήκαμε τη δεύτερη φάση του World Class Bartender of the Year 2016. Το λόγο έχουν πλέον οι bartenders.

Αν είναι ένα το κοινό χαρακτηριστικό, κάθε φορά που παρουσιάζεται μία νέα θεματική στο World Class, αυτό είναι αναμφίβολα το πάθος που βλέπεις στις αντιδράσεις, τις εκφράσεις και τις κινήσεις των Ελλήνων bartenders στον χώρο. Το Palmitas Pop Up Bar στην Αθήνα και η Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή στην Θεσσαλονίκη ήταν γεμάτα από ανθρώπους που διψούσαν, όχι για διάκριση, αλλά για να ταξιδέψουν για άλλη μια φορά σε αυτό το ταξίδι εμπειριών και γνώσης που ονομάζεται World Class.

Διαβάστε περισσότερα

Οι πρώτοι έξι του World Class που ονειρεύονται το Miami

Έχουμε τους έξι πρώτους φιναλίστ του ελληνικού τελικού του World Class Bartender of the Year 2016.

Όπως θα παρακολούθησες μέσα από την αρθρογραφία του Oneman, το judging μέρος για το πρώτο burst του World Class Bartender of the Year 2016 ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες και οι κριτές Tim Etherington-Judge και Thomas Aske είχαν το δύσκολο έργο να επιλέξουν ανάμεσα στους συμμετέχοντες για να αναδείξουν εκείνους τους έξι που θα έπαιρναν το χρυσό εισιτήριο για τον φετινό ελληνικό τελικό.

Διαβάστε περισσότερα

Καραμελωμένα ποπ κορν και όνειρα πάνω από τα σύννεφα

Όσα μαγικά είχε να χαρίσει η Θεσσαλονίκη στην τέταρτη ημέρα judging για το πρώτο burst του World Class Bartender of the Year 2016.

Οι κριτές μας, Tim Etherington-Judge και Thomas Aske, πήραν παρέα με τον Παναγιώτη Αγγελίδη, Brand Ambassador της Diageo Hellas, το αεροπλάνο για Θεσσαλονίκη. Εκεί όπου τους περίμενε μία πολύ γεμάτη ημέρα, η πιο γεμάτη από την αρχή της διαδικασίας. Πλησιάζοντας στην πέμπτη και τελευταία ημέρα, οι κριτές βρέθηκαν μπροστά από 10 συμμετέχοντες στο World Class Bartender of the Year 2016, επιφορτισμένοι με το έργο να ξεχωρίσουν ποιοι από αυτούς έχουν αυτό που χρειάζεται για να πάρουν ένα από τα έξι χρυσά εισιτήρια για τον ελληνικό τελικό.

Διαβάστε περισσότερα

Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, η Αναγέννηση και ο έρωτας με την πρώτη ματιά

Όσα θαυμαστά ζήσαμε στην τρίτη ημέρα του judging για το πρώτο burst του World Class Bartender of the Year 2016.

Τρίτη και τελευταία ημέρα για την Αθήνα, καθώς το judging μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη για δύο ημέρες. Κινηθήκαμε στο κέντρο σήμερα με δύο εκλεκτούς καλεσμένους να έρχονται από την Κρήτη για να διαγωνιστούν. Ο Thomas Aske και ο Tim Judge, οι δύο κριτές για το πρώτο burst, είχαν την ευκαιρία να περιπλανηθούν για ακόμα μια φορά στο κέντρο της πόλης και να γνωρίσουν ακόμα περισσότερες γεύσεις της χώρας μας.

Διαβάστε περισσότερα

Βαρκάδα, τα μυστικά της μακροζωίας και η κυρία Daisy Duke

Όσα ζήσαμε και δοκιμάσαμε κατά τη δεύτερη συναρπαστική ημέρα του judging για το World Class Bartender of the Year 2016.

Δεύτερη μέρα για το judging του πρώτου burst του World Class Bartender of the Year 2016 και οι κριτές μας ξεκίνησαν την ημέρα πολύ ορεξάτοι με μια βόλτα στο κέντρο της πόλης, πριν μεταφερθούμε στον πρώτο μας σταθμό. Γνώριμοι και οι δύο με την πόλη της Αθήνας, μας μιλούσαν για το πόσο εντυπωσιασμένοι είναι με το bar scene αυτής της πόλης.

Διαβάστε περισσότερα
4 5 6 7 8 9 10
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO