ΠΟΤΟ

Η ζωή είναι μικρή για να μην πίνεις τεκίλα

Ιδού ένα World Class long drink που θα σου φτιάχνει τη διάθεση σε κάθε καλοκαιρινή σου περιπλάνηση.

Οι δημοσιογράφοι – λάτρεις του συγκεκριμένου αποστάγματος είμαστε πολλοί. Και πολλές φορές μπορεί να γινόμαστε κουραστικοί όταν επιμένουμε ότι ο περισσότερος κόσμος έχει λανθασμένη άποψη για την τεκίλα ακριβώς επειδή την πρωτοδοκίμασε υπό λάθος συνθήκες στη χώρα μας κι ότι πρέπει να της δώσετε και μια δεύτερη και μια τρίτη και μια εκατοστή ευκαιρία. Και ξέρεις κάτι; Δεν πειράζει που γινόμαστε κουραστικοί, πολύ απλά εχμ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ. Ευχαριστώ.

Ομολογώ ότι η πρώτη μου κανονική επαφή με την τεκίλα έγινε με την Don Julio Blanco. Σε μία γευσιγνωσία τότε στην Αίγλη Ζαππείου, όταν γνώρισα για πρώτη φορά για τα καλά ένα spirit που έμελλε να με συναρπάσει. Κι όταν κάποτε βρέθηκα στα λιβάδια της αγαύης και της αγάπης και ένιωσα τι σημαίνει απόσταγμα από αυτό το φυτό, την ερωτεύτηκα μια για πάντα.

Η παρακάτω πρόταση δεν είναι καθόλου περίπλοκη και είμαι σίγουρος ότι θα την αγαπήσεις κι εσύ. Λέγεται Don Julio Blanco Tequila Lime & Soda. Και είναι αυτό που λέει το όνομά του.

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

• 50ml Don Julio Blanco

• 200ml σόδα

• 2 φέτες lime

ΜΕΘΟΔΟΣ

1. Ρίξτε μια φέτα lime στον πάτο ενός ποτηριού και συμπληρώστε με πάγο

2. Προσθέστε την Don Julio Blanco

3. Συμπληρώστε με σόδα και μία ακόμα φέτα lime

 

ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ

Ένα φρέσκο ποτό για εύκολη απόλαυση. Η έντονες γεύσεις εσπεριδοειδών προσφέρουν μια απλή, αναζωογονητική γεύση, κι έτσι είναι μια καλή επιλογή για ζεστές καλοκαιρινές βραδιές. 

MIXER

Η αναζωογονητική σόδα θα βοηθήσει το ποτό να γίνει πιο ελαφρύ. Εξασφαλίστε ότι χρησιμοποιείτε μια premium επιλογή για το καλύτερο αποτέλεσμα.

ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

Ρίξτε μια φέτα lime στον πάτο του ποτηριού για μπορέσουν οι έντονες γεύσεις να διαπεράσουν το ποτό και να εξισορροπήσουν τη γλυκύτητα της tequila. Συμπληρώστε με μία ακόμα φέτα, έτσι ώστε να απολαμβάνετε το άρωμα εσπεριδοειδούς όσο πίνετε το ποτό σας.

 

ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Για να έχετε μια φέτα lime με τέλειες αναλογίες, κόψτε το φρούτο στη μέση κατά μήκος και μετά σε τρίτα, για να δημιουργήσετε έξι ίσες φέτες. 

Την Πέμπτη 17/05 το βράδυ, θα γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ποιος είναι ο Έλληνας World Class Bartender of the Year για το 2017. Μέσα από το Pop Up Bar Challenge, τρεις φιναλίστ θα δείξουν τη δουλειά τους σε κριτές και κοινό για να κερδίσουν μια θέση στον Παγκόσμιο Τελικό του Mexico City αργότερα μέσα στη χρονιά. Για να μείνουν όμως τρεις, όλη μέρα στις 16 του μηνός θα περάσουν από δύσκολες αλλά υπέροχες δοκιμασίες. Stay tuned για περισσότερα από την σελίδα του World Class στο Facebook και το hashtag #worldclass2017.