ΤΑΞΙΔΙ

Δεν μπορείς να διανοηθείς πόσο κόστισε αυτό το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Το ξενοδοχείο Kempinski Hotel Bahia στην Ισπανία ισοπεδώνει το προηγούμενο ρεκόρ κόστους για χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Είτε είσαι από αυτούς που θα ‘θελαν να στολίζουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους από το καλοκαίρι, είτε από αυτούς που το αναβάλλουν μέχρι την τελευταία στιγμή, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν ξοδεύεις 15 εκατομμύρια δολάρια για να το διακοσμήσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Όταν μια ολόκληρη πόλη της Αμερικής την έβγαλε καθαρή για έναν φόνο

Πριν 40 σχεδόν χρόνια, μία πόλη έγινε μάρτυρας ενός ιστορικού μαζικού φόνου. Μέχρι και σήμερα, κανείς δεν έχει ανοίξει το στόμα του.

Το Skidmore του Missouri είναι χωριό. Όχι όπως εννοούν οι Αμερικανοί το χωριό, με μερικές χιλιάδες κατοίκους. Όπως το εννοούμε εμείς, ας πούμε για την ορεινή Αρκαδία. Στην τελευταία του απογραφή είχε 284 κατοίκους, ανεπίσημα πλέον έχει μείνει με 264 και η σιδηροδρομική γραμμή που το ένωνε κάποτε με τις γύρω πόλεις έχει πια εγκαταλειφθεί. Πολλοί λένε πως ούτε το Google Maps μπορεί να τα βάλει μαζί του. Περνάς από μέσα του και σταματά να λειτουργεί. Μαζί με τα αραιά σπίτια, τις μισογκρεμισμένες κατοικίες και τις εκτάσεις που χρησιμοποιούνται ακόμα για καλλιέργειες, το σκηνικό που διαμορφώνεται είναι ξεκάθαρα ιδανική τοποθεσία για να παρατήσεις πτώμα. Όχι ότι οι κάτοικοι του Skidmore προσπάθησαν να κρυφτούν εκείνο το μεσημέρι.

Διαβάστε περισσότερα

Πόσο πραγματικά θα κόστιζε η κατασκευή του Παρθενώνα σήμερα

Κάναμε τα μαθηματικά και προσπαθήσαμε να βρούμε τη σημερινή αξία ενός τέτοιου έργου.

Το σημαντικότερο μνημείο της αθηναϊκής πολιτείας, ο αρχαιοελληνικός ναός που τον αναγνωρίζει κάθε άνθρωπος στον πλανήτη και είναι χτισμένος προς τιμήν της θεάς Αθηνάς, υπήρξε το αποτέλεσμα της συνεργασίας σημαντικών αρχιτεκτόνων και γλυπτών στα μέσα του 5ου π.Χ. αιώνα. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 447 π.Χ. και ολοκληρώθηκε το 438 π.Χ, μόλις δηλαδή εννιά χρόνια αργότερα.

Διαβάστε περισσότερα

H SEAT και το φυσικό αέριο σε πάνε παντού

Φθινοπωρινή εξόρμηση εκτός Αττικής με 10€; Κι όμως γίνεται.

Μπορείς να κινείσαι εναλλακτικά, οικονομικά και υπεύθυνα; Κι όμως μπορείς.

Διαβάστε περισσότερα

Η ζωή στην πιο βόρεια πόλη του πλανήτη

Η πόλη Qaanaaq βρίσκεται στη Γροιλανδία και οι κοντά στους 700 κάτοικοί της πρέπει να ζουν μέσα στην καθημερινή αγωνία.

Για τη ζωή στη Γροιλανδία έχουμε μιλήσει και αλλού. Η Γροιλανδία είναι ένα νησιωτικό αρκτικό κράτος που βρίσκεται κάπου στον Ατλαντικό Ωκεανό. Αν δεν είχε αυτό το γιγαντιαίο μέγεθος, η Γροιλανδία θα λέγαμε ότι βρίσκεται στη μέση του πουθενά. Αλλά εδώ που τα λέμε, ένα νησί 2.166.086 τετραγωνικών χιλιομέτρων δεν το λες και ‘πουθενά’.

Διαβάστε περισσότερα

Πώς να φτιάξεις την τέλεια χειραποσκευή

15 αλεξίσφαιρα tips για να πάρεις μαζί σου ό,τι χρειάζεσαι, χωρίς έξτρα κόστος.

Η χειραποσκευή καμπίνας μπορεί να σε οδηγήσει στην τρέλα όταν την πακετάρεις, αλλά αν θες να γλιτώσεις τα χρήματα της τσεκαρισμένης βαλίτσας είναι αναγκαίο κακό. Με αυτά τα 15 tips που θα βρεις παρακάτω, θα έχεις τον αλεξίσφαιρο οδηγό packing για το επόμενό σου ταξίδι.

Διαβάστε περισσότερα

Ξενοδοχείο στην Ιαπωνία κοστίζει 1 δολάριο αλλά έχει και ένα βαρύ τίμημα

Πολύ φτηνό μεν, μεγάλο το τίμημα δε.

Αν έχετε ένα όνειρο να πάτε στην Ιαπωνία, αλλά φοβάστε για το κόστος που ενδεχομένως έχει το ταξίδι αυτό, τότε ανήκουμε στην ίδια μπάντα. Πράγματι, η Ιαπωνία είναι ένα όνειρο ζωής και για μένα αλλά η αλήθεια είναι ότι, επειδή δεν είναι και το πιο φτηνό ταξίδι εκεί έξω, πάντα περιμένεις μια κατάλληλη αφορμή ή μια προσφορά ή μια καλή παρέα.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO