ΤΑΞΙΔΙ

Το πιο συναρπαστικό bucket list για τη Σερβία

10 πράγματα που πρέπει να σημειώσεις, πριν ταξιδέψεις στην πιο ιδιαίτερη χώρα των Βαλκανίων.

Η Σερβία δεν αποτελεί την κλασσική περίπτωση χώρας, την οποία έχεις πάντα ψηλά στη λίστα με τα μέρη που θες να ταξιδέψεις κάποια στιγμή στη ζωή σου. Είναι παρεξηγημένη, έχει περάσει πολλά, αλλά βρίσκει πάντα τον τρόπο να ξαναγεννιέται και φυσικά κρύβει μερικούς από τους πιο ενδιαφέροντες τουριστικούς θησαυρούς.

Διαβάστε περισσότερα

Όσες φορές και να επισκεφτείς το Βατικανό, τελικά δεν θα δεις τίποτα

Το ανθρώπινο μυαλό είναι προορισμένο να αντέχει συγκεκριμένο αριθμό ερεθισμάτων. Το Βατικανό δεν είναι φτιαγμένο για το ανθρώπινο μυαλό.

Στην εποχή που ζούμε, την εποχή της απομάγευσης και της πραγματικής κυριαρχίας του ορθολογισμού πάνω στα πάντα, ο άνθρωπος έρχεται πολύ σπάνια αντιμέτωπος με το συναίσθημα του δέους. Το συναίσθημα εκείνο που συνδέει τον σεβασμό με τον φόβο μπροστά στην όψη ενός ερεθίσματος που από τη στιγμή που το βλέπουμε αναγκαζόμαστε να αναγνωρίσουμε ότι μπροστά του είμαστε ένα τίποτα.

Διαβάστε περισσότερα

Πόλη των Νεκρών: Μια μυστηριώδης πόλη στα βάθη του Καυκάσου

Τουρίστες από όλον τον κόσμο επισκέπτονται το χωριό-φάντασμα της Ρωσίας.

Πώς θα ήταν μια πόλη νεκρών; Στο αριστούργημα του Χουάν Ρούλφο με τίτλο 'Πέδρο Παράμο', ο βασικός αφηγητής επισκέπτεται την Κομάλα,  αφού έχει δώσει στην ετοιμοθάνατη μητέρα του την υπόσχεση ότι θα βρει τον πατέρα του. Η Κομάλα είναι μια πόλη-φάντασμα.

Διαβάστε περισσότερα

Στα άδυτα του προπονητικού κέντρου της Εθνικής Ιταλίας

Μπήκαμε στο σπίτι των Azzuri στη Φλωρεντία και μείναμε μαγεμένοι.

Ομάδες που σέβονται την ιστορία τους ή που θέλουν να γράψουν ιστορία, φροντίζουν ώστε να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να το πετύχουν. Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ιταλίας, όλων των κατηγοριών και πολύ περισσότερο των ανδρών, είναι ένα από τα πιο δυνατά ονόματα στο παγκόσμιο αθλητικό γίγνεσθαι, μια ομάδα με βαριά φανέλα. Η Squadra Azzurra, όπως αποκαλείται ίσως περισσότερο επειδή ακούγεται καλύτερα σαν προσφώνηση, παρά επειδή είναι γαλάζια η εμφάνιση, διότι η σημαία είναι τρίχρωμη: κόκκινο-άσπρο- πράσινο, έχει τον δικό της χώρο, προκειμένου να προετοιμάζεται εν όψει των φιλικών και επίσημων αναμετρήσεων.

Διαβάστε περισσότερα

Λέσβος: Ένα μεθυστικό ταξίδι στο νησί του ούζου

Επισκεφτήκαμε την ιδιαίτερη πατρίδα του αγαπημένου αποστάγματος και μάθαμε (σχεδόν) όλα τα μυστικά του.

Το ταξίδι μας, στο υπέροχο αυτό νησί, είχε ως κύριο στόχο του την ξενάγησή μας στο αποστακτήριο του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, προκειμένου να δούμε από κοντά όλα τα στάδια της παραγωγής του διάσημου αποστάγματος, αλλά και να το γευτούμε στην πηγή του. Παράλληλα, όμως, δεν χάσαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε παραδοσιακά χωριά της Λέσβου, όπως ο Μόλυβος, αλλά και να περιπλανηθούμε στα στενά της πρωτεύουσας του νησιού, της Μυτιλήνης.

Διαβάστε περισσότερα

Το μόνο καλό εξοχικό είναι αυτό που τρώγεται

Είναι τελικά προνόμιο ή σκλαβιά να έχεις το δικό σου μικρό σπίτι στο λιβάδι;

Δεκαπέντε χρόνια και σήμερα. Για την ακρίβεια 15 καλοκαίρια από την πρώτη φορά που βρέθηκα στο εξοχικό της γυναίκας μου στην Ναύπακτο. Πρώτα ως σώγαμπρος (βλέπε ο 'νέος' που τον χώνουν να γυρίζει τη σούβλα το Πάσχα), στην πορεία ως γαμπρός και πλέον ως ιδιοκτήτης.

Διαβάστε περισσότερα

Ποτέ δεν ξεχνάς την πρώτη φορά που αντικρίζεις τον Ατλαντικό

Όλα όσα μου έμαθε για την Ελλάδα ένα καλοκαιρινό road trip κατά μήκος της Πορτογαλίας.

Ποτέ δεν ξεχνάς την πρώτη φορά που αντικρίζεις τον Ατλαντικό. Αυτές οι παραλίες με την κατάλευκη άμμο τύπου Hamptons. Αυτοί οι μεγαλοπρεπείς γκρεμοί τύπου Μετέωρα που σου προκαλούν σοκ και δέος. Αυτό είναι το πρώτο και βασικό συμπέρασμα που έβγαλα το 10ήμερο που πέρασα 'οργώνοντας', μαζί με την φαμίλια μου, το 'πατρικό' του Κριστιάνο Ρονάλντο αυτό το καλοκαίρι.

Διαβάστε περισσότερα
2 3 4 5 6 7 8
Μάθε τα πάντα για φετινά βραβεία
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO