ΤΑΞΙΔΙ

Στην Ιρλανδία μάθαμε από πού βγαίνει η λέξη whiskey

Μπήκαμε στα άδυτα του Tullamore D.E.W., του whiskey που εκφράζει την αυθεντικότητα της ιρλανδικής ψυχής.

''Στην Ιρλανδία πιστεύουμε σε νεράιδες και καλικάντζαρους. Το μόνο που χρειάζεται για να πιστέψετε κι εσείς, είναι να πιείτε λιγάκι παραπάνω''. Αυτή ήταν μία από τις πρώτες ατάκες του Κάλβιν, του οδηγού-ξεναγού που μάς υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου. Τρεις μέρες αργότερα, είχαμε πιστέψει κι εμείς.

Διαβάστε περισσότερα

Δεκέμβρης στα Δωδεκάνησα: θλίψη και μαγεία

Ένα οδοιπορικό του Μένιου Σακελλαρόπουλου από τη Ρόδο με τα παιδιά του Λάνσελοτ ως την Πάτμο που μυρίζει δόξα και ιστορία.

Η πάλη τους ήταν τόσο δυνατή που έκοβε την ανάσα, κάνοντας τα πετεινά τ’ ουρανού και τα ψαροπούλια να τρέχουν να κρυφτούν για να μη μπλέξουν. Βροντούσε ο ουρανός κι έβγαζε στην επίθεση τα μαύρα του σύννεφα, που απειλούσαν με γενική επέλαση. Κι η θάλασσα απαντούσε με δυνατό βουητό, στέλνοντας τα κύματα να χορέψουν έναν πολεμικό χορό.

Διαβάστε περισσότερα

Το Mad Greek Café σερβίρει γύρο μέσα στην έρημο

Σαν βγεις στον πηγαιμό για το Λας Βέγκας, η στάση για ‘ανεφοδιασμό’ στο φημισμένο ελληνικό εστιατόριο είναι must, ακόμα κι αν δεν πεινάς.

Παντού λένε υπάρχει ένας Έλληνας. Κι όπου υπάρχει Έλληνας, μη ανησυχείς, δεν πρόκειται να σου κρυφτεί. Φαίνεται, το φωνάζει και ειδικά όταν βρίσκεται στην ξενιτιά, κάνει ότι μπορεί για να νιώθει πως έχει λίγη από Ελλάδα δίπλα του. Συχνά αυτό γίνεται χωρίς ιδιαίτερο μέτρο και οδηγεί σε extravaganza καταστάσεις και σκηνικά. Όπως αυτό που σας παρουσιάζουμε σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα

Είναι δύσκολο να παραμείνεις Barcelona, αν πατήσεις το πόδι σου στο Μπερναμπέου

Ένας συντάκτης μας έζησε τρεις μέρες μέσα στο στάδιο της Real και αλλαξοπίστησε.

H NIVEA MEN με κάποιο μαγικό τρόπο έμαθε ότι είχα 6 χρόνια να βγω απ' την Ελλάδα, με λυπήθηκε και είπε 'ας στείλουμε το παιδί στη Μαδρίτη, κρίμα είναι, να ζήσει από κοντά την εμπειρία της Real και του Μπερναμπέου'.

Διαβάστε περισσότερα

Οι σήραγγες άλλαξαν τις μετακινήσεις μας. Πώς, όμως, πρέπει να οδηγούμε σ' αυτές;

Κινούμαστε στην Ολυμπία Οδό, απολαμβάνουμε ασφαλή οδήγηση και επισημαίνουμε.

Οι σήραγγες, κατά άλλους τούνελ, βελτίωσαν τις μετακινήσεις μας και αναβάθμισαν την οδική ασφάλεια. Συντόμευσαν αποστάσεις, παρέκαμψαν στροφές, άλλαξαν τα δεδομένα στο εθνικό δίκτυο.

Διαβάστε περισσότερα

Οι Μικροί Ήρωες θα σου ανοίξουν τα μάτια

Μάθαμε πώς γεννήθηκε η ιδέα για το ντοκιμαντέρ του Stoiximan.gr.

''Όλα ξεκίνησαν από ένα μέιλ, το οποίο μας έστειλε πριν δυόμιση χρόνια η κυρία Ιωάννα, δασκάλα  του δημοτικού σχολείου Τρανόβαλτου Κοζάνης. Μας εξέφρασε την επιθυμία της να οργανώσει μια σχολική εκδρομή στην Αθήνα για να επισκεφθούν οι μαθητές την Ακρόπολη, τα μουσεία και τη Βουλή και ζήτησε τη βοήθειά μας. Εκείνη την περίοδο δεν είχαμε αρχίσει τις κοινωνικές δράσεις. Αρνηθήκαμε ευγενικά, αλλά κρατήσαμε το μέιλ στο πίσω μέρος τους μυαλού μας.''

Διαβάστε περισσότερα

Δεν χρειάζεται να χιονίσει για να πας στην Αράχωβα

Ούτε να είναι Χριστούγεννα για να αναφωνήσεις 'Ω, Έλατος'!

Παρασκευή μεσημέρι και τα λεπτά στο γραφείο περνάνε πιο αργά και από τη σκηνή σε slowmotion. Το 16.05 έχει τσεκαριστεί πάνω από 8 εκατομμύρια φορές. Μία με τη βοήθεια της οθόνης του υπολογιστή, μία με αυτής του κινητού, μία πιο πατροπαράδοτα, με το ρολόι. Κάπου κάπου ακούγεται στο χώρο και ένα 'ρε συ Τάκη, τι ώρα πήγε;' που σπάει την ησυχία του ανυπόφορου.

Διαβάστε περισσότερα
2 3 4 5 6 7 8
PROMO
Social Man