123rf
ΤΑΞΙΔΙ

Αυτή είναι η πιο φθηνή ευρωπαϊκή πόλη για τα φετινά Χριστούγεννα

Αν ψάχνεις τον ιδανικό προορισμό των γιορτών σε έχουμε καλυμμένο.

Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών και οι περισσότεροι έχουν ήδη καταστρώσει τα σχέδιά τους για το γιορτινό τριήμερο. Αν είσαι όμως σε αυτούς που ακόμη δεν έχουν κανονίσει κάτι, μήπως να τσεκάρεις την πιο φθηνή και άκρως χριστουγεννιάτικη ευρωπαϊκή πόλη;

Σύμφωνα με το Post Office Travel Money, το οποίο εξέτασε τις τιμές σε 13 ευρωπαϊκές πόλεις λαμβάνοντας υπόψη το κόστος των πτήσεων για δύο άτομα μετ ‘επιστροφής, δυο διανυκτερεύσεις, μεταφορά, δύο βραδινά γεύματα με κρασί και καφέ, ποτά και αγορά σνακ, αυτή δεν είναι άλλη από την Ρίγα, την πρωτεύουσα της Λετονίας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία για να κάνει ένα ζευγάρι όλα τα παραπάνω στη Ρίγα θα χρειαστεί περίπου 580 ευρώ, ένα ποσό μάλιστα που είναι κατά 1.2% πιο οικονομικό σε σχέση με πέρυσι στην ίδια πόλη. Να σημειωθεί ότι στις τρεις τελευταίες ετήσιες έρευνες που κάνει κάθε φορά τέτοιο καιρό το Post Office Travel Money, η συγκεκριμένη πόλη κερδίζει τον τίτλο της πιο οικονομικής επιλογής.

Το Ζάγκρεμπ, η πρωτεύουσα της Κροατίας, βρίσκεται στη δεύτερη θέση με το κόστος ενός τέτοιου ταξιδιού αυτές τις ημέρες να φτάνει τα 610 ευρώ, το Ταλίν της Εσθονίας είναι τρίτο με 620 ευρώ, ενώ την πεντάδα κλείνουν η γαλλική Λιλ με 670 ευρώ και η Πράγα με 715 ευρώ. Όσο για την πιο ακριβή; Όπως προέκυψε από τη συγκεκριμένη έρευνα, αυτή είναι η Βιέννη της Αυστρίας με το κόστος του ταξιδιού να φτάνει τα 906 ευρώ.

Αξίζει να αναφέρουμε πάντως, ότι στην έρευνα μελετήθηκαν οι τιμές σε 13 συγκεκριμένες πόλεις και όχι σε όλες τις πόλεις της Ευρώπης, επομένως υπάρχει πιθανότητα με ένα λεπτομερέστατο ψάξιμο να προκύψουν ακόμη και πιο οικονομικές επιλογές σε άλλους προορισμούς.

 

(Κεντρική φωτογραφία: 123rf.com)