Η πιο άγρια χώρα του δυτικού κόσμου

Η Ισλανδία είναι ένα σύγχρονο κράτος χτισμένο σε τοπίο Αποκάλυψης.
SHARES

Mε ανθρώπινη παρουσία που ξεκινάει από τον 9ο αιώνα, η Ισλανδία των 357.000  κατοίκων είναι η πιο απομακρυσμένη χώρα της Ευρώπης ευρισκόμενη στον βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό, ανάμεσα στη Γροιλανδία και τη Σκοτία. Η χώρα, ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Δανία το 1918 και έχει πρωτεύουσα την πόλη Ρέικιαβικ με πληθυσμό γύρω στους 123.500 κατοίκους (216.000 στην ευρύτερη περιοχή).

 Η Ισλανδία έγινε της μόδας τα τελευταία χρόνια λόγω του τρόπου που διαχειρίστηκε την τραπεζική κρίση του 2008, λόγω του Game Thrones του οποίου μεγάλο μέρος των γυρισμάτων έγιναν εκεί και, τέλος, λόγω των επιτυχιών της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στις τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις, παρότι εθνικό σπορ της χώρας θεωρείται το χάντμπολ.

Πολιτικά, η Ισλανδία έχει ένα κλασικό σύστημα που χωρίζει τα πολιτικά κόμματα σε αριστερά, κεντρώα και δεξιά με μεγαλύτερα κόμματα να είναι το Κόμμα Ανεξαρτησίας, το Προοδευτικό Κόμμα και το Αριστερό-Πράσινο Κίνημα τα οποία κυβερνούν σε μια κυβέρνηση συνεργασίας υπό την Katrín Jakobsdóttir.

Πρόκειται πάντως για μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου - είναι η 4η πλουσιότερη του κόσμου σε κατά κεφαλήν εισόδημα σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το 2017, ενώ είναι γνωστή για το εξαιρετικό εκπαιδευτικό της σύστημα.

Αυτό, πάντως, που σίγουρα εντυπωσιάζει τους επισκέπτες της και ερεθίζει τους δυνητικούς εξερευνητές της, είναι τα καθηλωτικά άγρια τοπία της.

 

(AP Photo/Frank Augstein)

 

(AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

 

(AP Photo/Frank Augstein)

 

 (AP Photo/Jim Heintz)

 

(AP Photo/Michael Probst)

(AP Photo/Virginia Mayo)

(AP Photo/ Jon Pall Vilhelmsson)

(AP Photo/Frank Augstein)

(AP Photo/Ragnar Axelsson)

 

(AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

 

(AP Photo/Rene Rossignaud)

(AP Photo/Egill Bjarnason)

 

 (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Share
 

24Media Network

Ο Μονομάχος και τα λιοντάρια

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τον θρίαμβο του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στην Ιταλία, με τον Ρικ Πιτίνο σε ρόλο... μονομάχου και τους παίκτες του σαν πραγματικά λιοντάρια.

Ο βραχνάς του Ολυμπιακού με τον Ζοζέ Σα

Ο Ζοζέ Σα είναι ο πρώτος γκολκίπερ στην μετά-Ρομπέρτο εποχή, που επιτρέπει στους ερυθρόλευκους να ελπίζουν πως βρήκαν λύση στην ταλαιπωρία του Νο1. Αλλά την ίδια στιγμή γεννά και τον φόβο πως δεν θα ησυχάσουν για πολύ.

 
POP για τις δύσκολες ώρες

PODCAST

Από το φαινόμενο 'Lost' στο φαινόμενο 'GoT'

Καθώς η πρεμιέρα της τελευταίας σεζόν 'Game of Thrones' πλησιάζει, το POP για τις Δύσκολες Ώρες εξετάζει τη θέση της σειράς στην τηλεοπτική ιστορία και το πώς ακολούθησε το 'Lost' ως το απόλυτο τηλεοπτικό φαινόμενο.

Μουσική

Η δεύτερη διαθήκη του Michael Jackson

Στην κληρονομιά του Michael Jackson, κρύβεται πλούτος και χρέη για όλους. Στον απόηχο του ‘Leaving Neverland’, πρέπει να βρούμε τι θα τα κάνουμε.

PROMO
Social Man