123rf.com
ΤΑΞΙΔΙ

Οι 10 καλύτερες πόλεις αν σου αρέσουν τα μοναχικά ταξίδια

Αν δεν έχεις ταξιδέψει ποτέ μόνος σου, μάλλον ήρθε η ώρα να το δοκιμάσεις.

Όταν φτάνει η ώρα να κλείσεις ένα ταξίδι στο εξωτερικό με το κορίτσι σου ή τους φίλους σου, πρέπει να σκεφτείς πολλά πράγματα. Τις διαθέσιμες ημέρες που να σας βολεύουν όλους, το οικονομικό, τα μέρη που θα δείτε εκεί που θα πάτε και πολλά άλλα. Αντίθετα, σε περίπτωση που αποφασίσεις να κάνεις το ίδιο ταξίδι μόνος σου, δεν έχεις παρά να ετοιμαστείς για περιπέτεια.

Σίγουρα σε όποιον δεν το έχει επιχειρήσει ποτέ, ένα solo ταξίδι στο εξωτερικό μπορεί να ακούγεται βαρετό, ίσως και επικίνδυνο. Γι’ αυτό και σε περίπτωση που το σκέφτεσαι είναι καλό να επιλέξεις μια χώρα ή μια πόλη στην οποία θα μπορείς να κοινωνικοποιηθείς, θα μπορείς να βγεις, να διασκεδάσεις, να δεις μέρη, να φωτογραφίσεις και σίγουρα να περάσεις όσο καλύτερα γίνεται.

Εμείς σου φτιάξαμε μια λίστα με δέκα από τις καλύτερες γι’ αυτή την περίσταση και είναι στο χέρι σου να επιλέξεις αυτή που σου ταιριάζει περισσότερο.

Λονδίνο, Αγγλία

Σχετικά κοντά, σχετικά οικονομικές οι πτήσεις, επομένως γιατί όχι ένα Λονδίνο; Μπορείς να περπατήσεις στους κεντρικούς δρόμους, να φωτογραφίσεις μνημεία, να επισκεφτείς μουσεία και φυσικά να περάσεις από τις pub και να πιεις μπύρες με τους ντόπιους. Κανείς δεν πέρασε άσχημα στο Λονδίνο.

Γκόα, Ινδία

Αν ψάχνεις κάτι πιο ιδιαίτερο, ίσως πρέπει να τσεκάρεις αυτή την περιοχή στα δυτικά της Ινδίας, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι γεμάτη μαγευτικές παραλίες, πολύ φιλικό κόσμο έτοιμο να σε βοηθήσει και μπόλικα parties που μαζεύουν νέους από όλα τα μέρη της Γης. Θα πας και θα ξεχάσεις και το όνομά σου.

Βαρκελώνη, Ισπανία

Είναι από τις πιο ζωντανές πόλεις της Ευρώπης, με πολύ νεαρόκοσμο, μαγαζιά και μουσική. Θα γευτείς εξαιρετικό φαγητό, θα θαυμάσεις τα φοβερά κτίρια που έχει σχεδιάσει ο Ισπανός αρχιτέκτονας, Antoni Gaudí, ενώ αν είσαι και φαν του ποδοσφαίρου θα δεις και ένα παιχνίδι της Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου.

Δουβλίνο, Ιρλανδία

123rf.com

Ο στόχος ενός ταξιδιού στην Ιρλανδία είναι διπλός. Να πιεις Guinness στην πατρίδα της και δεύτερον να απολαύσεις τα καταπράσινα τοπία της χώρας. Υπάρχει πιθανότητα να νιώσεις λες και παίζεις σε ρομαντική ταινία, τριγυρνώντας στους δρόμους της πόλης και ακούγοντας την παραδοσιακή τους μουσική, κάτι που ίσως σε βοηθήσει να γνωρίσεις το κορίτσι των ονείρων σου.

Αβάνα, Κούβα

Τι να πρωτογράψεις για αυτή την πόλη και χώρα που για τους περισσότερους από εμάς βρίσκεται στο νούμερο ένα του προσωπικού μας bucket list. Θες καιρό να πας και δεν μπορείς να πείσεις τους υπόλοιπους; Κανένα πρόβλημα, βγάλε εισιτήρια, φτιάξε βαλίτσες και πήγαινε μόνος σου για να το ζήσεις στον απόλυτο βαθμό. Θα πίνεις τα ποτάκια σου, θα καπνίζεις τα πούρα σου, θα χορεύεις με ντόπιους και θα τριγυρνάς στους επαναστατικούς δρόμους της Αβάνας.

Νεγκρίλ, Τζαμάικα

123rf.com

Αυτή είναι μια ιδιαίτερη επιλογή και προτείνεται πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό στους solo ταξιδιώτες ετούτου του κόσμου. Βρίσκεται σε πάρα πολλές αντίστοιχες λίστες και φαίνεται πως οι άνθρωποι της πόλης το επικοινωνούν και με αυτό τον τρόπο, άρα κάτι κάνουν καλά. Φοβερές παραλίες, μαγαζιά με δυνατή μουσική, φοβερή διάθεση και άνθρωποι έτοιμοι να αφήσουν πίσω τους τα προβλήματα και τις έγνοιες. Αυτό είναι η Νεγκρίλ της Τζαμάικα.

Άμστερνταμ, Ολλανδία

Δεν ξέρω αν χρειάζεται να αναλύσουμε πολλά για το Άμστερνταμ. Πολλοί έχουν πάει ήδη, ενώ ακόμη περισσότεροι το έχουν στα μελλοντικά σχέδιά τους. Μια πόλη που σφύζει από ζωή, τουρίστες από όλη την Ευρώπη και τον κόσμο, πολλά coffee shops, το Van Gogh museum αν είσαι των τεχνών και γενικά ένα σωρό πράγματα να κάνεις ακόμα και μόνος σου σε μια πόλη που το ‘ζει’ στον υπερθετικό βαθμό.

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη

Αποτελεί ίσως τη νούμερο ένα επιλογή των solo ταξιδιωτών παγκοσμίως. Η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης είναι γεμάτη αντιθέσεις και ξέρει πώς να σε κάνει να περάσεις καλά αν την επιλέξεις. Θα κάνεις φίλους σχεδόν παντού, θα διασκεδάσεις στα μεγάλα clubs, θα φας ακόμα καλύτερα κι όλα αυτά σε πολύ οικονομικές τιμές.

Λας Βέγκας, ΗΠΑ

Αν η Μπανγκόκ είναι ‘αμαρτωλή’ τι να πούμε δηλαδή για το Λας Βέγκας, την πόλη που ό,τι γίνεται εκεί, μένει εκεί; Από οικονομικής άποψης δεν συγκρίνεται με τα υπόλοιπα της λίστας, γιατί για να επιλέξεις το Λας Βέγκας σημαίνει ότι το λέει η τσέπη σου. Αν δεν σε νοιάζει το οικονομικό πάντως είναι δεδομένο ότι στην ‘πόλη της αμαρτίας’, ένας solo ταξιδιώτης δεν θα μείνει και για πολύ solo.

Σαν Χουάν, Πουέρτο Ρίκο

Η πόλη που έγιναν τα γυρίσματα του Despacito, το οποίο άκουγες παντού πριν δύο καλοκαίρια, έχει ανέβει κατακόρυφα στις επιλογές των solo ταξιδιωτών τον τελευταίο καιρό. Όπως και στην Αβάνα της Κούβας, στο Σαν Χουάν θα πιεις ρούμι και τεκίλα, θα κουνηθείς στα clubs και φήμες λένε ότι είναι και ιδιαίτερα ερωτική πόλη. Επομένως, θα πρέπει να πας έτοιμος για όλα.

(Κεντρική φωτογραφία: 123rf.com)