Αυτό είναι το πρώτο αντικείμενο που πουλήθηκε ποτέ online

Το μακρινό 1994 έγινε επίσημα η πρώτη ασφαλής διαδικτυακή συναλλαγή.
SHARES

Σήμερα στο διαδίκτυο μπορεί ο καθένας από εμάς να κάνει τα πάντα. Να δει ταινίες, να παίξει παιχνίδια, να συνομιλήσει με γνωστούς ή και αγνώστους, καθώς επίσης και να πραγματοποιήσει εύκολα, γρήγορα, αλλά και με ασφαλή τρόπο τις αγορές του. Κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε φυσικά με την ίδια ευκολία πριν κάμποσα χρόνια.

Μιλώντας για online αγορές, αλήθεια, έχεις ποτέ αναρωτηθεί ποιο ήταν το πρώτο αντικείμενο που πουλήθηκε ποτέ στο διαδίκτυο; Αυτό φαίνεται πως αναζήτησε και το Business Insider, θεωρώντας πως ένα tweet της Pizza Hut τον Σεπτέμβρη του 2013, ήταν ανακριβές.

Σύμφωνα με ένα video που ετοίμασε η ομάδα του shopify και αναδημοσιεύτηκε στο BI, το πρώτο αντικείμενο που πουλήθηκε online δεν ήταν η πίτσα. Για την ακρίβεια, ίσως η πρώτη αγοραπωλησία να έγινε το 1971-72 μεταξύ φοιτητών του Πανεπιστημίου του Stanford και εκείνων του MIT και το 'αντικείμενο' ήταν μαριχουάνα. Ωστόσο, μιλάμε για μια παράνομη και φυσικά μη επίσημη αγορά.

Η πρώτη επίσημη ασφαλής διαδικτυακή συναλλαγή, η οποία έμοιαζε αρκετά με αυτές που κάνουμε σήμερα έγινε στις 11 Αυγούστου του 1994, όταν ένας χρήστης αγόρασε online το CD του Sting 'Ten Summoner's Tales', ανοίγοντας το δρόμο για εκατομμύρια διαδικτυακές αγορές.

(Κεντρική φωτογραφία: AP Images)

Share
 

24Media Network

Τρελά λεφτά για Ινσούα

Ομάδα από τα Εμιράτα είναι διατεθειμένη να προσφέρει συμβόλαιο 2 εκατομμυρίων ευρώ στον Ινσούα και να προσφέρει στον Παναθηναϊκό ένα ικανοποιητικό ποσό για την αγορά του.

Η βαθμολογία της Super League χωρίς το VAR

Ποια θα ήταν η βαθμολογία χωρίς την παρουσία του VAR να αλλάζει τις αρχικές υποδείξεις των διαιτητών; Το Sport24.gr μέτρησε όλες τις αποφάσεις, έκανε τους υπολογισμούς και σας παρουσιάζει τη βαθμολογία της Super League χωρίς τη χρήση του VAR.

 
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO