Ξεκίνησε: Το Facebook έκρυψε δοκιμαστικά τα likes

Μας είχαν προειδοποιήσει αλλά δεν λέγαμε να το πιστέψουμε.
SHARES

Μας είχαν προειδοποιήσει αλλά μπορεί να μην το πολυπιστεύαμε. Εδώ που τα λέμε δεν είναι και πολύ εύκολο να πιστέψεις ότι αυτό που μέχρι τώρα θεωρούσαμε κινητήρια δύναμη όλη της λειτουργίας των social media από εδώ και πέρα θα εκλείψει. Ναι, το facebook και το instagram μπαίνουν σε μια περίοδο όπου δεν θα μπορείς να δεις τον αριθμό των likes των άλλων.

Από την Παρασκευή κάποιοι χρήστες του facebook στην Αυστραλία δεν μπορούν να δουν τον αριθμό των likes ή των reactions που έχουν άλλοι χρήστες. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτός είναι ένας τρόπος να μειωθεί η πίεση προς τους χρήστες και να προωθηθεί η κοινοποίηση ποιοτικότερης ύλης. Μάλιστα, πάντα σύμφωνα με την εταιρεία, για την αλλαγή αυτή εμπιστεύτηκαν πολλούς ειδικούς ψυχικής υγείας.

Αν όλα πάνε καλά, οι χρήστες θα συνεχίζουν φυσικά να μπορούν να βλέπουν τα likes που παίρνουν οι ίδιοι χωρίς όμως αυτό να μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε άλλον. Όπως δηλώνει η εκπρόσωπος του facebook Mia Garlick:

"Έχει να κάνει με το να βγάλουμε τον αριθμό των likes έξω από την εξίσωση, ώστε οι άνθρωποι να επικεντρώνονται στην ποιότητα του περιοχομένου περισσότερο από νούμερα και αντιδράσεις".

Αυτό βέβαια δεν βοηθήσει καθόλου αλλά πολύ πιο βασικά προβλήματα ασφάλειας και ιδιωτικότητας που έχει το facebook, όπως αυτά αποκαλύφθηκαν τα τελευταία χρόνια. Ίσως όμως να είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Share
 

24Media Network

Συνελήφθη ο Κόκε για ναρκωτικά!

Σοκ στην Ισπανία, καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "elespanol.com", o παλαίμαχος επιθετικός του Άρη, Κόκε συνελήφθη για συμμετοχή σε κύκλωμα ναρκωτικών!

Λίνος Χρυσικόπουλος: "Ημουν 5 χρόνια τραυματίας, αλλά δεν τα παράτησα ποτέ"

Τα παιδικά χρόνια στην Κέρκυρα, οι τραυματισμοί που τον κράτησαν πίσω, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου που τον πίστεψε όσο κανείς, η πίεση στην ΑΕΚ, το όνειρο της Εθνικής, ο Ρικ Πιτίνο, το παιδικό ίνδαλμα και ο μεγάλος στόχος. Ο Λίνος Χρυσικόπουλος δεν μασάει τα λόγια του και δίνει απαντήσεις στο Sport24.gr.

 

Σινεμά

10 βραβεία για το 60ό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Για μια ακόμη χρονιά το ΟΝΕΜΑΝ κάλυψε το μεγαλύτερο κινηματογραφικό γεγονός της χρονιάς. Είδαμε ταινίες, μιλήσαμε με κόσμο, παρακολουθήσαμε σόου, φάγαμε βροχή, και γυρίσαμε για να ξεδιαλέξουμε τα highlights.

POP για τις δύσκολες ώρες

Η Κυψέλη είναι υπερβολικά κουλ

Περιπλανηθήκαμε στα άδυτα της πιο εδώ και τώρα γειτονιάς της Αθήνας.

Social Man
PROMO