Πόσα χρήματα ξοδεύουμε σε mobile apps

Τα χρήματα που κερδίζει κάθε χρόνο η βιομηχανία των mobile apps ξεπερνούν κάθε φαντασία.
SHARES

To 2019 ήταν μια σπουδαία χρονιά για τα smartphone apps. Έχουν μπει για τα καλά τα τελευταία χρόνια στην καθημερινότητά μας μέσω των κινητών μας τηλεφώνων, ενώ δεν είναι και λίγες οι ώρες που ξοδεύουμε παίζοντας κάποιο game ή χαζεύοντας κάποια σειρά, μέσω εφαρμογών όπως το Netflix.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του 'Sensortower', λοιπόν, για τα apps με τα περισσότερα κατεβάσματα από το Playstore και το Appstore παγκοσμίως, το WhatsApp βρίσκεται στην κορυφή με 223 εκατομμύρια downloads μέσα στο 2019. Κι αυτό έχει λογική, καθώς στο εξωτερικό χρησιμοποιείται από την πλειοψηφία των χρηστών για την online επικοινωνία τους. Ασχέτως αν στη χώρα μας δεν είναι και τόσο διαδεδομένο. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί το Messenger με περίπου 209 εκατομμύρια downloads, ενώ στις υπόλοιπες τρεις θέσεις της πεντάδας βρίσκονται το Tik Tok, το Facebook και το Instagram.

Αυτό που έχει, όμως, μεγάλο ενδιαφέρον είναι το χρηματικό κομμάτι και τα έσοδα που είχαν όλες αυτές οι εφαρμογές μέσα στο τρέχον έτος. Έτσι σύμφωνα με το statista, τα έσοδα των mobile apps για το 2019 ήταν στα 461.7 δις δολάρια, ενώ αυτό το ποσό αναμένεται να υπερδιπλασιαστεί μέχρι το 2023 και να φτάσει κοντά στο 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Απ' ότι φαίνεται οι χρήστες των iPhone ξοδεύουν κατά 2μιση φορές περισσότερα χρήματα σε παιχνίδια και εφαρμογές του App Store σε σχέση με όσους χρησιμοποιούν Android συσκευές, ενώ η αγορά της Ασίας είναι αυτή που ξοδεύει κατά 40% περισσότερα χρήματα σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο.

Όπως αναφέρει το 'TechCrunsh' μέσα στο 2018 ο μέσος Αμερικανός χρήστης iPhone ξόδεψε 79 δολάρια (το χρόνο), από τα οποία τα 44 κατά μ.ο. ήταν για να παίξει παιχνίδια. Τα πιο δημοφιλή ήταν τα 'Call of Duty: Black Ops III', 'Red Dead Redemption II', 'NBA 2K19' και 'Candy Crush' .

 

(Κεντρική φωτογραφία: Unsplash)

Share
 

24Media Network

Τρελά λεφτά για Ινσούα

Ομάδα από τα Εμιράτα είναι διατεθειμένη να προσφέρει συμβόλαιο 2 εκατομμυρίων ευρώ στον Ινσούα και να προσφέρει στον Παναθηναϊκό ένα ικανοποιητικό ποσό για την αγορά του.

Η βαθμολογία της Super League χωρίς το VAR

Ποια θα ήταν η βαθμολογία χωρίς την παρουσία του VAR να αλλάζει τις αρχικές υποδείξεις των διαιτητών; Το Sport24.gr μέτρησε όλες τις αποφάσεις, έκανε τους υπολογισμούς και σας παρουσιάζει τη βαθμολογία της Super League χωρίς τη χρήση του VAR.

 
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO