ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

O Samuel L. Jackson είναι η νέα φωνή της Alexa

Πόσα "motha-fucka" χωράνε μέσα σε ένα λεπτό;

Η αλληλεπίδραση με την Alexa, την εικονική βοηθό της Amazon, πρόκειται να γίνει ακόμα πιο διασκεδαστική -και λίγο περισσότερο βλάσφημη- τώρα που ο Samuel L. Jackson συμφώνησε να της δανείσει τη φωνή του.

Ο χολιγουντιανός μύθος είναι ο πρώτος μεγάλος ηθοποιός που συμφώνησε να κάνει κάτι τέτοιο με την Alexa, σε μια εφαρμογή η οποία πρόκειται να είναι διαθέσιμη στους χρήστες σε λίγο καιρό από τώρα. Την ανακοίνωση της συμφωνίας την έκανε ο ίδιος ο τεχνολογικός κολοσσός την Τετάρτη.

Η εφαρμογή θα επιτρέψει τους χρήστες των συσκευών που έχουν ενεργοποιημένη την Alexa να αλληλεπιδρούν μαζί του φωνητικά. Ο Jackson δεν είναι ο πρώτος celebrity που περιλαμβάνεται στο ‘υλικό’ της Alexa, όμως όλες οι προηγούμενες φωνές διασημοτήτων είχαν βασιστεί σε προηχογραφημένά ηχητικά.

Η αλήθεια είναι ότι πολλές ατάκες του ηθοποιού έχουν μπει στο πάνθεον της pop κουλτούρας, ατάκες που ξεστόμισε σε ταινίες όπως τα ‘Pulp Fiction’, ‘Shaft’, ‘A Time To Kill’, ‘Die Hard With A Vengeance’, ‘Snakes on a Plane’… Είναι τόσο χαρακτηριστικές που έχουν γίνει σχεδόν συνώνυμα των ίδιων των ταινιών.

Ο ηθοποιός είχε πει κατά το παρελθόν ότι τουλάχιστον μία φορά τη βδομάδα, όλο και κάποιος θαυμαστής του θα του ζητήσει να επαναλάβει την απίστευτη ατάκα του στο ‘Pulp Fiction’, ξέρεις, εκείνο το σημείο που χρησιμοποιεί τα λόγια της Βίβλου και πυροβολεί.

Η εφαρμογή της Alexa έχει υποσχεθεί ότι θα μείνει πιστή στην κάπως “βέβηλη” φρασεολογία του Jackson -όλα αυτά τα “motherfuckers” που χαρίζει συνεχώς δηλαδή-, ωστόσο θα υπάρχει και μια πιο ‘καθαρή’ έκδοση για εκείνους που δεν θέλουν να ακούνε τα μπινελίκια του.

Σύμφωνα με την Amazon, ακόμα περισσότερες φωνές διασήμων θα προστεθούν μέσα στο 2020.

 

Photo Credits: AP Photos