ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στο Masterclass by Huawei ανακαλύψαμε τα μυστικά της φωτογραφίας πορτραίτου

Όλα όσα μάθαμε στο Huawei Smartphone Festival του Oneman με 'καθηγητή τον επαγγελματία φωτογράφο, Παντελή Ζερβό.

Το σκηνικό είναι το εξής: Γυρνάς στο σπίτι έπειτα από μια πολύ κουραστική μέρα στη δουλειά και το μόνο που θες είναι απλά να καθίσεις αναπαυτικά στον καναπέ σου και να ξεκουραστείς. Αυτή η ιερή στιγμή είναι και η καλύτερη ώρα να κάνεις log in στο Instagram, να σκρολάρεις ασταμάτητα, ‘χαζεύοντας’ τις φωτογραφίες από τα αγαπημένα σου accounts. Και εκείνες τις στιγμές αναρωτιέσαι τι είναι αυτό που κάνουν αυτοί καλύτερα και βγάζουν τις πιο ωραίες φωτογραφίες και τι είναι αυτό που κάνεις λάθος εσύ.

Η αλήθεια είναι μάλλον αρκετά διαφορετική από αυτό που φαντάζεσαι. Όχι, δεν έχουν κάποιον επαγγελματία φωτογράφο να τους φωτογραφίζει για να ποστάρουν τα πιο ωραία πορτραίτα στα Social Media. Για να βγάλεις μια πολύ καλή φωτογραφία πορτραίτου χρειάζεσαι απλά ένα κινητό με πολύ καλή κάμερα και ίσως κάποια tips από έναν επαγγελματία. Και τα δύο αυτά τα είχαμε στο Σπίτι της 24MEDIA, θέλοντας να δώσουμε στους αναγνώστες του Oneman την ευκαιρία να μάθουν πώς θα τραβήξουν τις πιο ωραίες φωτογραφίες πορτραίτου.

Όλα αυτά με αφορμή το Huawei Smartphone Festival, που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά έρχεται να μυήσει τους καταναλωτές στην τεχνολογία των smartphones, στις νέες τάσεις της αγοράς αλλά και στα εξαιρετικά καινοτόμα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Huawei που διευκολύνουν τη ζωή μας καθημερινά. To Huawei Smartphone Festival ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να διοργανώσουμε ένα Photography Masterclass by Huawei στο House Twenty Four με τον Παντελή Ζερβό στον ρόλο του ‘καθηγητή’ και το Huawei P30 Pro που με τις εκπληκτικές δυνατότητές του ‘ξαναγράφει’ τους κανόνες της φωτογραφίας.

Μεταξύ πολλών άλλων, αυτό που κάνει το συγκεκριμένο μοντέλο να ξεχωρίζει είναι το σύστημα τετραπλής κάμερας της Leica που προσαρμόζει τον τρόπο φωτογράφισης. Μέσω της HUAWEI κάμερας TOF, η οποία μετρά με ακρίβεια το βάθος των αντικειμένων και της λειτουργίας λήψης παρατεταμένης έκθεσης που διαθέτει το AIS της HUAWEI, το πορτραίτο σου τονίζεται με τέλεια ευκρίνεια. Στη συνέχεια, το φόντο θολώνει σταδιακά με διάφορα κρεμ εφέ, προσδίδοντας ένα χαρακτηριστικό bokeh επαγγελματικού επιπέδου. Η εμπρόσθια κάμερα 32 MP του HUAWEI P30 Pro αναγνωρίζει έξυπνα το πρόσωπό σου και παρέχει εξαιρετικές selfie διαμορφώνοντας το περίγραμμα του προσώπου σου με την απαραίτητη φωτεινότητα και ευκρίνεια. Οι selfie σου θα λάμπουν με εκπληκτική λεπτομέρεια, ακόμα και σε οπίσθιο φωτισμό με υπερβολική έκθεση ή κατά τη διάρκεια ενός νυχτερινού πάρτι.

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, ο Παντελής Ζερβός θέλησε να τα αξιοποιήσει στο έπακρο στο Masterclass by Huawei. Οι καλεσμένοι ήρθαν και το μάθημα ξεκίνησε!

“Τσιμπήσαμε” μερικά tips από το μάθημα και σας τα παρουσιάζουμε:

#1 Κάνε focus στον άνθρωπο και στην ιστορία του και όχι απλά στο πρόσωπο

#2 Εκμεταλλεύσου τους τύπους φωτός που θα βρεις. Το φως μπορεί να είναι φυσικό και άμεσο, φυσικό και μαλακό, τεχνητό ή οπίσθιο

#3 Στήσε το μοντέλο σου (ή τον εαυτό σου αν πρόκειται για selfie) με βάση το διαθέσιμο φως

#4 Χρησιμοποίησε props

#5 Λύγισε ό,τι μπορείς. Το σώμα δείχνει πολύ πιο ωραίο όταν λυγίζεις τα χέρια και τα πόδια σου για να μη φαίνεσαι άκαμπτος/η

#6 Το απλό background βοηθά. Αν δεν είναι απλό, φρόντισε να το απλοποιήσεις εσύ

#7 Δώσε προσοχή στην εστίαση, στη γωνία λήψης και στο πλαίσιο του κάδρου σου

#8 “Παίξε” με αντανακλάσεις, λήψεις μέσα από τζάμι, σκιές και οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανεί ενδιαφέρον στο κάδρο σου

Μόλις ολοκληρώθηκε το κομμάτι της θεωρίας περάσαμε πολύ γρήγορα στην πράξη. Οι καλεσμένοι πήραν στα χέρια τους τα Huawei P30 Pro και δοκίμασαν να εφαρμόσουν όσα είχαν μάθει λίγο νωρίτερα. Σε αυτό μας βοήθησε ένα μοντέλο, που ήταν η πρωταγωνίστρια στο κάδρο μας και στη συνέχεια οι καλεσμένοι μας δοκίμασαν να εφαρμόσουν τα tips του “profesor” μας βγάζοντας φωτογραφίες ο ένας τον άλλον. Το σίγουρο είναι ότι αφενός το διασκέδασαν και αφετέρου έφυγαν από το σπίτι με μερικά πολύ δυνατά “κλικ” που θα κοσμούν τα Instagram accounts τους.

Αυτό που έγινε αντιληπτό μετά το τέλος του Masterclass είναι ότι ένα smartphone με εκπληκτική κάμερα, όπως το Huawei P30 Pro μπορεί να σου χαρίσει μερικά εκπληκτικά “κλικ” που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα αντίστοιχα μιας επαγγελματικής κάμερας.

Για εκπληκτικές φωτογραφίες επαγγελματικού επιπέδου, όπως αυτές που τραβήξαμε κι εμείς στο Σπίτι της 24MEDIA, μπορείς να εκμεταλλευτείς τα super deals του Smartphone Festival by Huawei που συνεχίζεται μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου και να αποκτήσεις ένα από τα κορυφαία smartphones της Huawei σε προνομιακή τιμή. Πιο συγκεκριμένα, οι συσκευές που συμμετέχουν στο Smartphone Festival και θα διατίθενται από το δίκτυο των επισήμων συνεργατών της Huawei σε προνομιακές τιμές είναι, από τη σειρά Υ τα Y7 2019 και Y5 2019, από τη σειρά P τα P30 Pro, P30, P30 Lite και P20, καθώς και το MATE 20 Lite.