ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Honor View20 φωτογραφίζει σαν δορυφόρος

Η ναυαρχίδα της Honor για το 2019 είναι ένα smartphone που κάνει τα πάντα σε συγκλονιστική ανάλυση.

Για άνθρωπο που έχει ομολογήσει ξεδιάντροπα ότι απέκτησε smartphone ως τελευταίος των Μοϊκανών, η ενασχόληση και η σύγκριση μεταξύ features που με αφορούν πλέον από συσκευή σε συσκευή, έχει εκπλήξει και εμένα την ίδια. Δεν νομίζω ότι θα μεταμορφωθώ ποτέ σε χρήστη με τρομερά ειδικές υπεραπαιτήσεις και, για τη δική μου καθημερινότητα, δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα μπορούσε να προκύψει κάτι τέτοιο και ως ζητούμενο. Έχω φτάσει ωστόσο σε ένα επίπεδο όπου όχι, δεν έχω (τόσες) άγνωστες λέξεις και ναι, με αφορά πια η απόδοση μιας συσκευής, το design, η αντοχή της μπαταρίας της, η αναλογία body-to-screen για να λιώνω με σειρές και YouTube και η ποιότητα των φωτογραφιών που βγάζω για προσωπική και, πιο σπάνια, για επαγγελματική χρήση. Το sensation της αλλαγής είναι πρωτόγνωρο.

Το κακό ξεκίνησε από το πολυεργαλείο Honor 8, το πρώτο smartphone που πραγματικά θέλησα να κρατήσω στα χέρια μου. Αυτό μέχρι να πιάσω πριν τρεις μήνες το υπερεπιτυχημένο πια Honor 8X σε ένα βασιλικό κάστρο της Πράγας. Τότε είχα πει ότι κι αυτό και το ασύλληπτο night vision του, θα μου τα έπαιρναν μονάχα με τη βία από τα παγωμένα μου δάχτυλα. Και κατά πάσα πιθανότητα θα την κρατήσω την υπόσχεσή μου.

Μόνο που από το άλλο χέρι θα κρατάω και το Honor View20.

– η συσκευή Moschino είναι limited edition σε συνεργασία με τον γνωστό οίκο μόδας –

Η Honor έχει δημιουργήσει τέρατα. Εμένα και μια νέα ναυαρχίδα που άνοιξε το 2019 σε τεράστια ετοιμότητα. Η εταιρεία έχει κάθε διάθεση πια να τα βάλει με τους τιτάνες των μεγαλύτερων αρένων και υποθέτω ότι θα ερχόταν η στιγμή που θα οδηγούμασταν κάπως οργανικά σ’ αυτό το σημείο. Το Νο.1 e-brand της Κίνας σημείωσε αύξηση 170% στις παγκόσμιες αγορές μέσα στο 2018 και βρέθηκε μέσα στο top 5 σημαντικών αγορών όπως της Αγγλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ρωσίας, της Ιταλίας, της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Θα ερχόταν λοιπόν και το πλήρωμα του χρόνου όπου το καλύτερο κινητό που έχουν κατασκευάσει ποτέ θα έφτανε να τσούζει περισσότερο την τσέπη σε σχέση με τις περισσότερες από τις προηγούμενες value for money δημιουργίες τους – στα μέσα Φεβρουαρίου το View 20 θα φτάσει στην Ελλάδα με την έκδοση των 6GB + 128GB στα 669€ και την έκδοση των 8GB + 256GB στα 759€.

Η παρηγοριά στον άρρωστο εδώ είναι ότι το συγκεκριμένο smartphone είναι σε θέση να αποδείξει την αξία του.

Το πρωτοποριακό punch hole – το πρώτο που είδαμε φέτος – μας απαλλάσσει σε σημαντικό βαθμό από τον μπελά των notches, αυξάνει την αναλογία screen-to-body, διατηρώντας τη δομή και τη δύναμη της οθόνης και εξασφαλίζει περισσότερη ευκολία χρήσης και καλύτερη ποιότητα φωτογραφίας.. Σε συνδυασμό με την εκθαμβωτική πλάτη του smartphone που επισημαίνει ξανά τη λατρεία της Honor για τον αρμονικό συνδυασμό μετάλλου και γυαλιού, η συσκευή είναι ο ορισμός του (μαύρου, κόκκινου ή του δικού μου αγαπημένου μπλε) glam. Προσοχή μόνο με το νερό – η θήκη του πακέτου είναι φίλη σου.

– Πειραιάς, 10.30 π.μ., taken with HONORView20 –

Η πίσω του κάμερα είναι η πρώτη που υποστηρίζεται από το SONY IMX586 48MP, έναν αισθητήρα CMOS μισής ίντσας ο οποίος ισοδυναμεί με 1.6mm pixel στη συστοιχία Quad Bayer. Ο αισθητήρας ενισχύεται επίσης από το Kirin 980 chipset και υποστηρίζει την ρύθμιση 48MP ΑΙ Ultra Clarity για να βγάζεις φωτογραφίες ασυναγώνιστης λεπτομέρειας και ευκρίνειας. Η κάμερα πρακτικά βγάζει πολλαπλές φωτογραφίες των 48MP σε μία λήψη και συνδυάζει τις λεπτομέρειές τους. Η ποιότητα της φωτογραφίας αξιολογείται, οι λεπτομέρειες στα σημεία χαμηλού φωτισμού βελτιστοποιούνται και τα χρώματα προσαρμόζονται για να μοιάζουν πιο ζωντανά.

Δεν θα σου έλεγα, βέβαια, ότι το 48MP AI προσφέρεται για κάθε στιγμή της καθημερινότητάς σου. Λειτουργεί καλύτερα σε καλό φωτισμό και χρειάζεται κάποια -λίγα!- δευτερόλεπτα για να απογειωθεί. Το επίπεδο λεπτομέρειας ωστόσο είναι θεοπάλαβο. Δεν γίνεται να ζουμάρεις ξανά, και ξανά, και ξανά, και να μην εντυπωσιαστείς με το αποτέλεσμα. Το ίδιο συμβαίνει και με το night mode.

– λεπτομέρεια από την παραπάνω φωτογραφία –

Να τονίσω επίσης εδώ πως και άνευ του AI mode που αναγνωρίζει πάνω από 1.500 σενάρια σε πάνω από 60 κατηγορίες (ανάμεσά τους και 300 διάσημα μνημεία και 100.000 γνωστοί πίνακες από όλο τον κόσμο), η κάμερα του View20 είναι εξαιρετικά δυναμική. Το ίδιο και η μπαταρία του που με έβγαλε εύκολα σε 7ωρη screen-on χρήση, χωρίς να το βάλει κάτω πριν αποφασίσω να το αφήσω στην ησυχία του. Τις υπόλοιπες μέρες που δεν του φέρθηκα παρανοϊκά χάριν πειράματος, έβγαλε άνετα δύο ημέρες πριν χρειαστεί να το φορτίσω με τον ταχυφορτιστή του.

Μιλώντας όμως για την τεχνητή του νοημοσύνη λίγο νωρίτερα, δεν πρέπει να παραλείψω την αναφορά στη χαρά που θα ζήσει ο gamer όταν η 3D κάμερα στο πίσω μέρος της συσκευής μετατρέψει το smartphone του ή της σε μια motion-controlled κονσόλα gaming. Και το νόημα είναι ότι, θες οι gamers από το πολύ παιχνίδι, θες εμείς οι τηλεορασόπληκτοι από την τρομερή ευκρίνεια στις προβολές μας, κάπως θα ξεχάσουμε όλοι ότι η Honor δεν έχει μπέσα και έχει βάλει το AI της να αναγνωρίζει μέχρι και τις θερμίδες στο φαγητό που καταναλώνεις.

Εκεί προχωράς με δική σου ευθύνη.

σας παρακαλώ, δεν θα ‘θελα

Η κατακλείδα λέει ότι οι ικανότητες της κάμερας, το πανέμορφο design και η ταχύτητα ανταπόκρισής του, βάζουν το Honor View20 στους μεγάλους παίκτες.

Ελπίζω με το επόμενο λανσάρισμα να μη χρειαστεί να φυτρώσω και τρίτο χέρι για να κρατήσω ένα ακόμη smartphone που αποδίδει καλύτερα από τις υποσχέσεις του.