ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Χριστουγεννιάτικα δώρα για τον ‘γκατζετάκια’ φίλο σου που τα έχει ήδη όλα

Για να μην 'σπας το κεφάλι σου', ετοιμάσαμε εμείς τη λίστα για εσένα.

Έχεις κάποιον φίλο, γνωστό, συγγενή που λατρεύει τα gadgets; Καθόλου σπάνιο. Όλοι τα λατρεύουμε. Το «πρόβλημα» σε αυτές τις περιπτώσεις είναι τι να του/της πάρεις δώρο. Και  αυτό διότι συνήθως αυτοί οι άνθρωποι έχουν τα πάντα, από powerbanks για να μην ξεμένουν από μπαταρία μέχρι το τελευταίο smartwatch ή activity tracker που κυκλοφορεί. Κάθε φορά που φτάνουν οι γιορτές δεν ξέρεις τι να επιλέξεις. Ευτυχώς υπάρχει λύση. Και η λύση λέγεται Public, η μεγαλύτερη αλυσίδα προϊόντων τεχνολογίας και πολιτισμού. Ακολούθησε τις προτάσεις μας και δεν θα χάσεις.

Έρχονται τα ρομπότ

Ένα άκρως εντυπωσιακό και πρωτότυπο δώρο που μπορείς να κάνεις σε κάποιον που λατρεύει την τεχνολογία είναι μια ρομποσκούπα. Στα Public θα βρεις μια μεγάλη γκάμα από σκούπες-ρομπότ που τα κάνουν όλα μόνες τους. Υπάρχουν απλά μοντέλα και τα πολύ εξελιγμένα που μπορείς να τα συνδέσεις με το Wi-Fi και να τα ελέγχεις από μακριά. Όλες δουλεύουν με τον ίδιο περίπου τρόπο: σαρώνουν το χώρο και σκουπίζουν το πάτωμα, ενώ μπορούν να αναγνωρίζουν χαλιά και να προσπερνούν αντικείμενα. Όταν τελειώσει η μπαταρία τους, επιστρέφουν στη βάση για να φορτίσουν, ενώ τα πιο έξυπνα μοντέλα, επιστρέφουν από εκεί που σταμάτησαν στην περίπτωση που δεν ολοκλήρωσαν τον κύκλο σκουπίσματος. Δεν είναι ένα φθηνό δώρο, αλλά από την άλλη δεν είναι και πολύ ακριβό αφού  μπορείς να βρεις ένα μοντέλο με 100 ευρώ, όπως η Nedis VCRO210BK. Είναι ένα βασικό μοντέλο που ωστόσο, καθαρίζει αποτελεσματικά σε δάπεδα και χαλιά. Η Fr-601, από την άλλη, είναι πιο έξυπνη και έχει και τηλεχειριστήριο.

 

Οι ρομποσκούπες είναι ιδανικές για τους ηλικιωμένους και για όσους έχουν κατοικίδια

Παραμένοντας στο χώρο της οικιακής ρομποτικής, συνεχίζουμε με ένα όχι άλλου τύπου ρομπότ, αυτήν τη φορά ένα «παιχνίδι». Το Macrobot είναι ένα τηλεκατευθυνόμενο ρομποτάκι που διαθέτει αυτόματη ισορροπία και λειτουργία ανίχνευσης εμποδίων, έχει χειριστήριο προγραμματισμού που μπορεί να δώσει 12 εντολές, για να κάνει το ρομπότ σου μέχρι και 50 προγραμματισμένες κινήσεις αυτόματα. Μπορείς να το ελέγχεις απευθείας ή να το ρυθμίσεις να σε ακολουθεί! Διαθέτει λειτουργία φύλακα και μπορεί να ακολουθήσει μια προκαθορισμένη διαδρομή, αντιδρά σε ήχους και έχει λειτουργία εγγραφής και αναπαραγωγής φωνής. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο έξυπνο δώρο που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

 

Δες τον κόσμο από ψηλά

Τα drones είναι ένα χόμπι για όσους αγαπούν την τεχνολογία και τη λήψη βίντεο. Υπάρχουν «άπειρα» μοντέλα που απευθύνονται από τους επαγγελματίες μέχρι τους ερασιτέχνες και όσους ξεκινούν την ενασχόλησή τους με το συναρπαστικό αυτό χόμπι. Εάν το αγαπημένο σου πρόσωπο ασχολείται με εξωτερικές δραστηριότητες ή του αρέσει η φωτογραφία και η λήψη βίντεο, σίγουρα θα εκτιμήσει το Hubsan Mini H107C+ με Κάμερα. Πρόκειται για ένα μικροσκοπικό drone με κάμερα, για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, με κομψό σχεδιασμό από πλαστικό και μικρές διαστάσεις. Διαθέτει ενσωματωμένη κάμερα με δυνατότητα λήψης 1080p video απο ψηλά, αποθηκεύοντας τα αρχεία σε κάρτα μνήμης microSD (δεν περιλαμβάνεται).Διαθέτει χειριστήριο με κεραία 2.4 GHz και ενσωματωμένη μονόχρωμη LCD οθόνη όπου εμφανίζεται το υπόλοιπο της μπαταρίας, τις ρυθμίσεις και άλλα δεδομένα πτήσης. Μπορεί να πετάξει έως και 7 λεπτά σε απόσταση έως και 100 μέτρα, και τροφοδοτείται με μία μπαταρία λιθίου 520 mAh, που φορτίζει σε περίπου 30 λεπτά.

 

Ασφάλεια στο σπίτι

Ακόμα κι αν έχει κάποιος μια IP κάμερα, μια ακόμη όχι μόνο δεν βλάπτει, αλλά επεκτείνει το χώρο κάλυψης. Εάν φυσικά το αγαπημένο σου πρόσωπο που όπως είπαμε είναι και γκατζετάκιας, δεν έχει IP cam, τώρα είναι η ευκαιρία να αποκτήσει. Η Xiaomi Mi Home Camera 360 μπορεί να μεταδίδει βίντεο σε ανάλυση Full HD και έχει κάλυψη 360 μοιρών. Κατέβασε το app, ρύθμισέ την και δες ζωντανή εικόνα ή τα βίντεο που έχει καταγράψει από την οθόνη του κινητού σου.

 

Τύπωσε σε 3 διαστάσεις

Ένας τρισδιάστατος εκτυπωτής χειρός θα σου δώσει την ευκαιρία να εκφράσεις όλη σου τη δημιουργικότητα. Το 3Doodler κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις, μια επαγγελματική και μια εισαγωγική κυρίως για παιδιά. Και στις δύο περιπτώσεις η αρχή λειτουργίας είναι η ίδια: Στο εσωτερικό της συσκευής, τοποθετείται ένα ειδικό πλαστικό νήμα, το οποίο λιώνει, υγροποιείται και βγαίνει από την μύτη του και την ίδια στιγμή ψύχεται και στερεοποιείται.

 

Και φέτος τα Χριστούγεννα λοιπόν, ο προορισμός για τις αγορές είναι ένας: τα καταστήματα Public.