SEX

10 αθώα ψέμματα που έχεις πει σίγουρα σε μια σχέση

Ένας δημοσιογράφος του Oneman βγάζει στη φόρα τα μικρά εκείνα ψέμματα που σε βοήθησαν να αποφύγεις περιττούς τσακωμούς.

Ο όρος “κατά συνθήκην” ψέμματα αναφέρεται συνήθως στα αθώα ψέμματα που καλούνται οι γονείς να πουν στα παιδιά τους, προκειμένου να μην τα στεναχωρήσουν, εκνευρίσουν ή και μπερδέψουν.

Μόνο που αυτού του είδους τα ψέμματα μοιάζουν εξαιρετικά χρήσιμα και σε μια σειρά από άλλες περιστάσεις της ζωής, πέραν των στενών ορίων μιας οικογένειας. Ειδικότερα σε μια σχέση, κάποια “λευκά ψέμματα” μπορούν να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη ηρεμία, η οποία μεταξύ μας είναι και το κλειδί για ένα πετυχημένο, κοινό μέλλον.

 

Παρακάτω ακολουθούν 10 αθώα ψέμματα τα οποία σίγουρα έχεις πει κατά τη διάρκεια της σχέσης σου. Στο χέρι σου είναι να περιοριστείς σε αυτά τα μικρά ψεμματάκια και να μην πάρεις προαγωγή σε αρχι-ψεύτης, αποφεύγοντας την αλήθεια όπως ο Σούπερμαν τον κρυπτονίτη.

Γιατί όπως τα αθώα ψέμματα μπορούν να προστατεύσουν μια σχέση, έτσι και τα πιο σοβαρά ψέμματα μπορούν να της βάλουν μπουρλότο και να την κάψουν εν ριπή οφθαλμού. Επομένως προσπάθησε να μείνεις στα μικρά ψέμματα και όπως συμβαίνει με το αλκοόλ, φρόντισε να τα χρησιμοποιήσεις με μέτρο και σύνεση.

Δεν έχεις παραδεχτεί ότι μίλησες με την πρώην σου

 

Δεν υπάρχει κανένας νόμος που να σου απαγορεύει να μιλάς με την πρώην κοπέλα σου. Αλίμονο, όταν με έναν άνθρωπο έχεις περάσει κάποιες καταστάσεις και έχεις δεθεί, είναι απόλυτα φυσιολογικό να θέλεις να διατηρείς μια επαφή για να μαθαίνεις τα νέα του.

Ένα μήνυμα της πρώην σου λοιπόν από αγνό ενδιαφέρον, μπορεί να είναι απολύτως αθώο, ακόμη κι αν οδηγήσει σε μια δίωρη εκ βαθέων κουβέντα. Κάτι τέτοιο δεν σημαίνει ότι θέλεις να γυρίσεις σε αυτήν, ούτε ότι δεν αγαπάς την κοπέλα με την οποία είσαι σήμερα.

Μόνο που δεν σκέφτονται όλες οι κοπέλες έτσι και όταν έχουμε να κάνουμε με μια ιδιαίτερα ζηλιάρα σύντροφο, ίσως είναι καλύτερα να αποφύγεις επιμελώς να αναφέρεις το γεγονός ότι πέρασες ένα ολόκληρο απόγευμα κάνοντας catch up με τον προηγούμενό σου έρωτα.

Αν έχεις βρεθεί λοιπόν σε σχέση με ζηλιάρα, με καταλαβαίνεις και σίγουρα έχεις προτιμήσει να πεις ότι πέρασες το απόγευμα φτιάχνοντας τη βρύση του μπάνιου ή συναρμολογώντας ένα έπιπλο από το ΙΚΕΑ, απ’ το να ομολογήσεις την αλήθεια. Ένιωσες λίγες τύψεις, ωστόσο γλίτωσες έναν ομηρικό καυγά, γκρίνια αρκετών ημερών και καχυποψία, η οποία δεν θα είχε την παραμικρή απολύτως βάση.

 

Πέτυχες έξω την πρώην σου και δεν είπες το παραμικρό

 

Εκτός της ηθελημένης συνομιλίας, σίγουρα σου έχει τύχει να συναντήσεις μια πρώην κοπέλα σου σε κάποιο μπαρ της πόλης. Πολιτισμένοι άνθρωποι είμαστε, τη χαιρέτησες και γιατί όχι, έκατσες και λίγη ώρα μαζί της για να τα πείτε.

Παραμένω βέβαιος πως αν η κοπέλα σου έχει μια τάση προς την υπερβολή, ξέχασες επιμελώς να της αναφέρεις το περιστατικό όταν σε ρώτησε αν πέτυχες κάποιον γνωστό στο μπαρ. Μεταξύ μας πάλι, πολύ καλά έκανες.

Μόνο που σε αντίθεση με την προηγούμενη περίπτωση, αυτό το αθώο ψέμα ενέχει και ένα μικρό ρίσκο. Αν κάποιος καλοθελητής σε δει να μιλάς με την πρώην σου και σπεύσει να το μεταφέρει στο κορίτσι σου, τότε θα κληθείς να εξηγήσεις γιατί είπες ψέμματα, ενισχύοντας χωρίς λόγο την καχυποψία της κοπέλας σου.

Δύσκολος ο κόσμος των αθώων ψεμμάτων.

Έχεις πει ψέμματα για την ώρα που γύρισες από τη βραδινή σου έξοδο

 

Μια έξοδος για ένα ποτό με τους κολλητούς σου καταλήγει σε διψήφιο αριθμό ποτών, μερική απώλεια μνήμης, επίσκεψη σε στριπιτζάδικο και ύπνο όταν ο ήλιος θα έχει πια ανατείλει.

Μην ανησυχείς, σε όλους έχει συμβεί. Όσο ερωτευμένος και να είσαι, όταν διασκεδάζεις με την παρέα σου δεν είναι εύκολο να αποχωριστείς τους φίλους σου για να επιστρέψεις νωρίς στο σπίτι, ώστε να το παίξεις καλό παιδί στο κορίτσι σου.

Όταν το επόμενο πρωί η κοπέλα σου σε ρώτησε τι ώρα γύρισες σπίτι, εσύ με απόλυτη φυσικότητα απάντησες “ε δεν θυμάμαι, δεν κοίταξα και το ρολόι”. Μόνο που η αλήθεια είναι πως η χορεύτρια του στριπτιτζάδικου σου είχε βγάλει το ρολόι την ώρα που σου χάριζε έναν προσωπικό χορό.

Μια αλήθεια που προς Θεού, καλό είναι να μην μάθει ποτέ η κοπέλα σου, για ευνόητους λόγους. Άλλωστε το “είχα πιει και με παρέσυραν οι φίλοι μου” δεν υπήρξε ποτέ μια επαρκής δικαιολογία.

Έχεις καλύψει μια αταξία του κολλητού σου

 

Δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι. Όμοιος ομοίω, αεί πελάζει. Τα ξέρεις τα παρακάτω γνωμικά έτσι; Δυστυχώς, είμαι σίγουρος ότι τα ξέρει και η κοπέλα σου.

Γι’ αυτό, όταν ο δεσμευμένος κολλητός σου προχώρησε σε μια ατασθαλία, εσύ αρνήθηκες τα πάντα, συνεχίζοντας να του πλέκεις το εγκώμιο, όπως κάνει η γειτονιά σε έναν τρομοκράτη λίγη ώρα μετά τη σύλληψή του.

Έπραξες εξαιρετικά. Η σπίλωση της υπόληψης και της ηθικής ακεραιότητας του φίλου σου, θέτει σε κίνδυνο και τη δική σου. Κάθε φορά που βγαίνεις μαζί του, θα αντιμετωπίζεις την καχυποψία της κοπέλας σου, η οποία θα τον θεωρεί στο εξής ως μια κακή επιρροή.

Με το αθώο σου ψέμα, εξασφάλισες πως ο φίλος σου δεν θα μπει στη μαύρη λίστα του κοριτσιού σου. Κάτι που πίστεψέ με, θα δημιουργούσε πολλαπλά προβλήματα τόσο στη σχέση σου με αυτήν, όσο και στη σχέση σου με τον κολλητό σου.

Προχώρα με σύνθημα “δεν είδα τίποτα, δεν άκουσα τίποτα” και μη φοβάσαι το παραμικρό.

Δεν ευχαριστήθηκες και τόσο το σεξ αλλά της είπες ότι “ήταν υπέροχα

 

Όπως ένας ποδοσφαιριστής έχει καλές και κακές ημέρες, έτσι και στο σεξ, η απόδοση δεν μπορεί να είναι πάντοτε σταθερή. Αν μια μέρα (ή συνηθέστερα, μια νύχτα) το πράγμα δεν δείχνει να λειτουργεί εξαιρετικά, δεν είναι ανάγκη να είσαι και απόλυτα ειλικρινής.

Εφόσον εκείνη το ευχαριστήθηκε, μπορείς κι εσύ να υποκριθείς ότι πέρασες φανταστικά. Με αυτόν τον τρόπο θα γλιτώσεις τον ανούσιο προβληματισμό και μια ατέρμονη συζήτηση με κεντρικό θέμα το “δεν ευχαριστιέσαι το σεξ μαζί μου πια, άρα δεν με θέλεις”.

Φυσικά ένα τέτοιο ψέμα δεν είναι καθόλου εύκολο να το υποστηρίξεις, καθώς όταν δεν περνάς καλά στο σεξ συνήθως φαίνεται. Μπορείς όμως να κάνεις μια τίμια προσπάθεια και είμαι βέβαιος ότι το έχεις επιχειρήσει έστω και μια φορά στο παρελθόν.

Αν την έπεισες, μαγκιά σου.

Της είπες ότι λατρεύεις αυτό που φόρεσε μπας και φύγετε επιτέλους από το σπίτι

 

Έχετε ραντεβού με την παρέα στις 9. Η ώρα είναι 9 παρά 5 κι εκείνη δοκιμάζει ακόμα φορέματα, μπλουζάκια, σκουλαρίκια και παπούτσια, ζητώντας κάθε φορά τη γνώμη σου, απλά για να την αγνοήσει στη συνέχεια και να επιλέξει το outfit που εκείνη προτιμά.

Έπειτα από δυο ώρες πρόβας κι ενώ έχεις συμβιβαστεί με την ιδέα ότι θα πάτε στο ραντεβού με μια ώρα τουλάχιστον καθυστέρηση, αποφασίζει να φορέσει τα ασχημότερα ρούχα που διαθέτει, ζητώντας και πάλι την άποψή σου.

 

Σε αυτό το σημείο, σε νοιάζει απλά να φύγετε από το σπίτι, με οποιοδήποτε κόστος. Ένα αθώο ψεματάκι είναι η μικρότερη θυσία που μπορείς να κάνεις. Πρόκειται μάλιστα για ένα απόλυτα προστατευμένο ψέμα, αφού θα υπάρχει πάντοτε η δικαιολογία πως “εμένα μου άρεσαν, τι να κάνουμε αν έχω περίεργο γούστο;”.

Είδες μόνος σου το νέο επεισόδιο της αγαπημένης σας σειράς κι έκατσες να το ξαναδείς μαζί της σαν να ήταν η πρώτη φορά

 

Παρακολουθείς μαζί της μια σειρά και σαν άλλη ιεροτελεστία κάθεστε και βλέπετε μαζί κάθε νέο επεισόδιο. Το τελευταίο επεισόδιο έχει τελειώσει με ένα επικό cliffhanger κι εσύ περνάς όλη την εβδομάδα συζητώντας γι’αυτό, μπαίνοντας σε forum του διαδικτύου αναζητώντας απαντήσεις  και μετρώντας τα λεπτά μέχρι να μπορέσεις να παρακολουθήσεις το νέο επεισόδιο.

Όταν επιτέλους έρχεται η ιερή αυτή ώρα, εκείνη σου ανακοινώνει ότι έχει κανονίσει να βγει με την κολλητή της και πως θα πρέπει να περιμένεις για να το δείτε μαζί αύριο. Όλοι ξέρουμε τη συνέχεια.

Εσύ κάθεσαι να δεις το επεισόδιο και την επόμενη ημέρα το βλέπεις ξανά μαζί της σαν να είναι η πρώτη φορά. Με επιφωνήματα έκπληξης, ενδιαφέρον, απορίες και ενθουσιασμό. Από μέσα σου όμως, σκέφτεσαι ήδη το επόμενο επεισόδιο.

Δεν έχεις ιδέα πως μπορεί να στράβωσε το ντουλάπι της κουζίνας

 

Είσαι άγαρμπος. Νύσταζες. Ήσουν αφηρημένος. Δικαιολογίες υπάρχουν. Σημασία έχει ότι το έκανες το θαύμα σου και στράβωσες το ντουλάπι της κουζίνας.

Ξέρεις ότι είναι παράξενη. Μυρίζεσαι ήδη τον καυγά. Η λύση είναι προφανής: Κάνεις τον Κινέζο, κατηγορείς ένα ρακούν, υποστηρίζεις ότι το έκανε ο αέρας, ένα φάντασμα ή μια υποχθόνια κατσαρόλα.

Οτιδήποτε για να μην τα ακούσεις. Το ξέρω, αυτό το αθώο ψέμα θυμίζει περισσότερο παιδάκι παρά έναν ώριμο άνδρα σε σχέση αλλά δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Ο στόχος είναι ένας: Η διαφύλαξη της προσωπικής σου γαλήνης.

Και είμαι σίγουρος ότι κάθε φορά που επικαλέστηκες μια αστεία δικαιολογία η οποία ανέβαλε επιτυχώς έναν καυγά αισθάνθηκες την ίδια ικανοποίηση που ένιωθες μικρός, όταν απέκρουες τις κατηγορίες μιας σκανταλιάς από τη δασκάλα σου.

Έχεις επικαλεστεί κούραση για να δεις τον αγώνα της ομάδας σου

 

Η ομάδα σου δίνει τον αγώνα της χρονιάς κι εσύ ανυπομονείς να γυρίσεις στο σπίτι και να τον παρακολουθήσεις με απόλυτη αφοσίωση. Τότε σκάει το μήνυμα: “Μωράκι μου μήπως θέλεις το βράδυ να πάμε σινεμά;

Κανονικά τα κινητά θα έπρεπε να έχουν αυτοματοποιημένη απάντηση σε τέτοιες περιπτώσεις με δικαιολογίες σχετικές με κούραση, νύστα και ύπνο νωρίς “επειδή το πρωί έχω ένα σημαντικό ραντεβού για δουλειά”, την ίδια στιγμή που οι φίλοι σου έχουν αρχίσει ήδη να μαζεύονται σπίτι σου.

Όπως και να ‘χει, πρόκειται για ακόμη ένα αθώο ψέμα που σίγουρα έχεις πει, απολαμβάνοντας τον αγώνα με την ησυχία σου, χωρίς γκρίνιες και τσακωμούς, τα οποία ως γνωστόν φέρνουν και γκαντεμιά πριν από ένα κρίσιμο παιχνίδι.

Έχεις ακουστά το Youporn από “κάτι φίλους σου”

 

Κάθε φορά που σε μια συζήτηση αναφέρονται τα site πορνογραφικού περιεχομένου, εσύ παίρνεις το βλέμμα νηπίου που ανακαλύπτει τον κόσμο.

Στην πραγματικότητα βέβαια, επισκέπτεσαι τακτικά αρκετά από αυτά και απλά φροντίζεις να καθαρίζεις το ιστορικό σου πριν πέσει ο υπολογιστής σου στα χέρια της κοπέλας σου. Μην τρέφεις βέβαια αυταπάτες ότι το κορίτσι σου δεν γνωρίζει πως αραιά και που (ή και τακτικά, εμείς δεν κρίνουμε κανέναν) ρίχνεις μια βόλτα στις “απαγορευμένες” σελίδες.

Μερικά πράγματα όμως καλό να μην τα μοιράζονται τα ζευγάρια και ένα “κάπου το έχω ακούσει αυτό το Youporn, νομίζω από τον ξαδερφάκο μου”, δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.