© Netflix
LIFE

10 συμβουλές που έπρεπε να σου έχουν δώσει οι μεγαλύτεροι

Για όλες τις φορές που θα ήθελες μερικά σοφά λόγια για τις σχέσεις, την επαγγελματική επιτυχία, το μέλλον, τις σημαντικές αποφάσεις και τη ζωή γενικότερα.

Υπάρχουν αρκετές στιγμές στη ζωή σου που θα ήθελες να σου πει κάποιος τι να κάνεις. Πώς να διαχειριστείς μία επαγγελματική πρόταση, μία σχέση ή ακόμα και τα οικονομικά σου. Όσο κι αν θέλουμε (και πρέπει) να είμαστε κύριοι του εαυτού μας, πολλές φορές το να ακούμε μια συμβουλή από κάποιον μεγαλύτερο, μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα βοηθητικό.

Δυστυχώς, όμως, αυτό αποτελεί μία ιδανική συνθήκη. Έτσι, τις περισσότερες φορές εκείνες οι συμβουλές που έπρεπε να έχουν έρθει από τους μεγαλύτερους δεν ήρθαν ποτέ.

Παρακάτω ακολουθεί μία λίστα που θα σε κάνει (λιγάκι) πιο σοφό.

Πέρνα χρόνο με τον εαυτό σου 

Είναι πολύ σημαντικό να αφιερώνεις χρόνο για σένα. Σε νεότερες ηλικίες, λέμε ναι πιο εύκολα σε προτάσεις, περιτριγυριζόμαστε από φίλους και γνωστούς και ξοδεύουμε ενέργεια και χρόνο σε ανούσιες καταστάσεις. Ο χρόνος με τον εαυτό σου σε βοηθά να κατανοείς τα θέλω και τα συναισθήματά σου, να εξετάζεις συμπεριφορές και σχέσεις και τελικά να κάνεις την ενδοσκόπησή σου.

Η ζωή δε χρειάζεται να είναι αγώνας

Ακούμε συχνά ότι η ζωή είναι ένας αγώνας. (όλα πάνε χάλια και μετά πεθαίνεις). Δε χρειάζεται να είναι όμως. Ναι, η πρόκληση πρέπει να είναι ένα κεντρικό μέρος της εμπειρίας μας, αλλά η ζωή μπορεί να είναι μια χαρά, ευτυχισμένη σε κάθε βήμα. Το να ξέρεις ότι είσαι ικανός να δημιουργήσεις μια απίστευτη ζωή αυτή τη στιγμή θα πρέπει να σου δίνει ενέργεια και να κάνει να νιώθεις ζωντανός.

Οι καλοί άνθρωποι πληγώνονται

Η ευγένεια, η καλοσύνη και η γενναιοδωρία είναι χαρακτηριστικά που αναζητάμε σε συντρόφους, φίλους και συνεργάτες. Μπορείς να είσαι καλός άνθρωπος, θέτοντας τα όριά σου για να μην πληγωθείς. Αν και δεν μπορείς να το αποφύγεις τελείως σε αυτή τη ζωή.

Δεν έχεις αποτύχει αν δεν αγοράσεις δικό σου σπίτι

Δεν είμαστε πλέον στη δεκαετία του ’60. Δεν είναι απαραίτητο να αγοράσεις το δικό σου σπίτι. Μπορείς να νοικιάσεις και να έχεις την επιλογή της αλλαγής. Οι καιροί αλλάζουν, το ίδιο και οι μισθοί. Αν, ωστόσο, σκέφτεσαι μια επένδυση, μπορείς να θέσεις έναν τέτοιο στόχο.

Τα καλύτερα χρόνια είναι μετά τα 35

Σίγουρα αναπολούμε τα ’20s μας, αφού συνήθως είναι χρόνια αστείρευτης δημιουργικότητας και πάθους. Είναι όμως και μια περίοδος χαοτική, που δεν ξέρεις ακριβώς τι θέλεις. Όσο μεγαλώνεις, έχεις τη δύναμη να παλέψεις για ό,τι θέλεις και να ξεκαθαρίσεις τι σου αρέσει και τι όχι.

Μη μένεις στο πατρικό σου

Τι δουλειά έχεις στα 23 σου ακόμα στο εφηβικό σου δωμάτιο; Άλλαξε πόλη, ακόμα και χώρα. Ταξίδεψε, ζήσε και δούλεψε σε ένα διαφορετικό μέρος. Μάζεψε εμπειρίες. Γνώρισε καινούργιους ανθρώπους.

Μη φοβάσαι να φύγεις

Από μία τοξική σχέση ή ένα επαγγελματικό περιβάλλον. Όταν βλέπεις ότι μια κατάσταση δεν σου ταιριάζει, απλώς φεύγεις.

Εμπιστεύσου το ένστικτο σου

Ο καθένας έχει μία γνώμη και μία συμβουλή να σου δώσει. Είναι όμως το ένστικτό σου, αυτή η εσωτερική φωνή που θα σε βοηθήσει να πάρεις μια απόφαση – από το να δεχτείς μία επαγγελματική πρόταση μέχρι το να εμπιστευτείς έναν άλλον άνθρωπο.

Απόλαυσε τη διαδικασία

Μπορεί να είναι μία πρακτική για τη δουλειά των ονείρων σου ή το να μαζέψεις χρήματα για ένα ταξίδι. Για να φτάσεις σε κάθε στόχο, συνήθως περνάς από μία διαδικασία. Αυτό ισχύει και για να ωριμάσεις συναισθηματικά. Από κάθε σχέση και συνθήκη, μαθαίνεις κάτι.

Απόλαυσε το τώρα

Όταν είμαστε πιο νέοι, ανυπομονούμε για όλα αυτά που θα κάνουμε όταν μεγαλώσουμε. Στην πραγματικότητα, το μόνο που έχουμε είναι το τώρα. Απόλαυσέ το.