ΤΑΞΙΔΙ

13 απίστευτα εγκαταλελειμμένα κτίρια

Πού πήγαν όλοι;

Μια βόλτα στην Αθήνα τη βδομάδα του Δεκαπενταύγουστου μας έφερε στο νου εικόνες ερήμωσης και εγκατάλειψης, ικανή δηλαδή αφορμή για να μοιραστούμε μερικές από τις πιο απίστευτες φωτογραφίες εγκαταλελειμμένων κτιρίων που μπορείς να βρεις στο site Impossible Living.

Τι είναι αυτό; Όπως δηλώνει και το ίδιο, είναι η πρώτη ‘παγκόσμια κοινότητα που γεννήθηκε για να χαρτογραφήσει και να δώσει ζωή σε εγκαταλελειμμένα κτίρια’. Μπορείς να ψάξεις και μόνος σου στο μεγάλο τους αρχείο κτιρίων, πριν και μετά τα αναλάβουν ως projects. Εμείς διαλέξαμε 13 από τις πιο εντυπωσιακές, ανατριχιαστικές ή απλά αποστομωτικές εικόνες που βρήκαμε γυρίζοντας την e-υδρόγειό τους.

Μια πόλη πλουσίων στην Ταϊβάν

Δε μοιάζει σαν κάτι που βγήκε από storyboard ταινίας επιστημονικής φαντασίας; Προοριζόταν για φουτουριστικής αισθητικής χωριό πλουσίων που όμως ξέφυγε από τα όρια του μπάτζετ, είδε εργάτες να σκοτώνονται, και τελικά εγκαταλείφθηκε.

Ένα τούνελ του υπογείου στη Νέα Υόρκη

Στο Ρόρτσεστερ κάποτε υπήρχε μεγάλο σύστημα υπόγειας συγκοινωνίας. Κατασακευάστηκε το 1825 και εγκαταλείφθηκε 131 χρόνια μετά, το 1956.

Ένα πάρκο με νεροτσουλήθρες στη Ρωσία

Θα κατασκευαζόταν ένα από τα εντυπωσιακότερα fun parks της Ευρώπης, όμως ύστερα από τη χρεωκοπία του κατασκευαστή, έμεινε στη μέση. Για πάντα.

Μια αποθήκη δίπλα σε κανάλι στο Παρίσι

Στα βορειοανατολικά προάστια του Παρισίου, οι αποθήκες δίπλα στο κανάλι είναι εδώ και χρόνια εκτός λειτουργίας, η είσοδος απαγορεύεται, και το κτίριο είναι ουσιαστικά καλλιτεχνικός καμβάς πλέον.

Ένα νοσοκομείο στη Γερμανία

Σα να ξεπήδησε από το “American Horror Story”.

Μια καμπίνα συντήρησης στο Βέλγιο

Κάτω από τον R3 του Σαρλερουά, οι καμπίνες συντήρησης μάλλον χρειάζονται οι ίδιες τη συντήρησή τους.

Ένα ξενοδοχείο στην Κολομβία

Τρομάζουμε και μόνο που το βλέπουμε αυτό το ξενοδοχείο από τα τέλη των ’20s. Πανέμορφος τρόμος, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα της Κολομβίας.

Ένα σπίτι στο Ντιτρόιτ

Σπίτι του 19ου αιώνα, εγκαταλείφθηκε μόλις πρόσφατα, το 2007, στο πολύπαθο Ντιτρόιτ.

Ένα σινεμά στο Ντιτρόιτ

Μας πιάνει ένα σφίξιμο.

Μια φυλακή στη Φαβάρα

Ιστορική φυλακή στη Σικελία, λειτούργησε για 80 χρόνια και σήμερα μοιάζει να είναι έρμαιο της Poison Ivy.

Ένα νεκροταφείο αεροπλάνων στην Αγγλία

Στην βορειοδυτική αγγλική επαρχία ένα νεκροταφείο παρατημένων διαλυμένων αεροπλάνων μπορεί και να μοιάζει με μουσείο γκραφίτι.

Ένα ski resort στις Άλπεις

Έμεινε ανοιχτό για 5 μόλις χρόνια στα τέλη της δεκαετίας του ’60, καθώς ένα αντίπαλο resort σε κοντινή κορυφή του πήρε όλη την πελατεία.

Μια ψεύτικη Ντίσνεϊλαντ στην Κίνα

Ε;!

Πολύ περισσότερα στο [im]possible living.