ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

13 Facebook pages που θα μπορούσαν να μεταφερθούν στην TV

Με αφορμή την ανακοίνωση για τηλεοπτική μεταφορά της σελίδας "I Fucking Love Science", σχεδιάζουμε τα επόμενα προτζεκτάκια.

Επειδή η έμπνευση για σειρές μπορεί πλέον να έρχεται από οπουδήποτε (μέχρι και twitter accounts), δεν εξέπληξε κανέναν η ανακοίνωση πως θα αναπτυχθεί σειρά βασισμένη στη δημοφιλή σελίδα “I Fucking Love Science” του Facebook. Η σελίδα είναι και φανταστική κιόλας, οπότε τέλεια.

Αυτό όμως μας έκανε να αναρωτηθούμε ποιες άλλες σελίδες του Facebook θα θέλαμε να δούμε να γίνονται σειρά. Καταλήξαμε σε 13 πουλέν.

Nicolas Cage’s face on things

Σκέψου “Being John Malkovich” αλλά πιο καλτ, πιο αστείο, και πιο σε σειρά. Το θεϊκό είναι πως δε χρειάζεται καν να συμμετάσχει ο ίδιος ο Κέιτζ. Απλά όταν το απαιτεί η πλοκή, κακά CGI θα τοποθετούν μια μούρη Κέιτζ πάνω στο πρόσωπο του εκάστοτε χαρακτήρα. Δε βλέπω την ώρα για το πειραματικό animation επεισόδιο με τις πριγκίπισσες της Ντίσνεϊ.

Science is Awesome

Επειδή το Χόλιγουντ έτσι κι αλλιώς όλα τα κάνει δυο-δυο για να μην τολμήσουν να κατηγορήσουν κανέναν για εφευρετικότητα, μπορεί ένα αντίπαλο στούντιο να κάνει σειρά το αντίπαλο επιστημονικό δέος του Facebook. Αυτή θα είναι η σειρά που όλοι θα κατηγορούν για αντιγραφή του ‘Fucking’ παρότι και οι δύο αντιγράφουν από αλλού, όμως στο πέρασμα του χρόνου θα αποκτήσει τον πυρήνα φανατικών της που θα εξηγούν, κάθε φορά που παίζεται η άλλη, γιατί ετούτη τελικά είναι καλύτερη.

TED

Η επίσημη σελίδα με τις ομιλίες και τα tips και τις ιδέες που εκπροσωπούνται μέσα από τα διάφορα TEDs. Κάθε επεισόδιο θα είναι ένα μονοπλάνο 30 λεπτών γραμμένο από τον Άαρον Σόρκιν.

Pusheen

Αυτή η γάτα που σου στέλνουν στο τσατ κάθε τρεις και λίγο. Τι εννοείς τι θα γινόταν στη σειρά; Δεν έχει σημασία. ΕΙΝΑΙ Η ΓΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK.

George Takei

Η βραδυνή τηλεόραση στις ΗΠΑ είναι πλέον 15 πανομοιότυπα νερόβραστα late night (συν τον Κρεγκ Φέργκιουσον που είναι ο μόνος που διαφέρει), δε μπορώ να δεχτώ πως αν σε κάποιο από όλα αυτά τα slots έβαζες τον Τζορτζ Τακέι να κάνει ιντερνετικά αστεία και εμπνευσμένες από meme εκπομπές (με καλεσμένους μόνο αποδεδειγμένα αστείους ανθρώπους) δε θα γινόταν πάταγος.

Humans of New York

Ιστορίες και εικόνες από ‘ενδιαφέροντες κατοίκους’ της Νέας Υόρκης, θα μπορούσε να κάνει μια ιδανική σειρά που θα αφορούσε μόνο τους κατοίκους της Νέας Υόρκης ή όσους θα θέλαν να είναι κάτοικοι της Νέας Υόρκης, βασικά δηλαδή το “Girls” αλλά με μεγαλύτερο μπάτζετ.

Mr. Proper

Δεν ξέρω και δε με νοιάζει καν τι, αλλά κάποιος να κάνει σειρά με αυτό τον χαρακτήρα.

The Fluffington Post

Καρτούν για τα πρωινά του Σαββατοκύριακου, με μια παρέα από αδιανόητα κιουτ γατάκια και λαγουδάκια που μαθαίνουν το νόημα της φιλίας μέσα από αδιανόητα κιουτ περιπέτειες όπως στα επεισόδια ‘Τα Γατάκια Σερφάρουν Στο Ίντερνετ’, “Τα Λαγουδάκια Μαθαίνουν Ποδόσφαιρο” ή το κλασικό crossover “Τα Κουταβάκια Και Τα Παπάκια Περνούν Το Σαββατοκύριακο Στο Γκαράζ” (διπλό επεισόδιο). Δεν ξέρω γιατί δεν το έχει κάνει κάποιος αυτό ήδη.

Post Secret

Εδώ ποστάρονται -ανώνυμα- ένοχα μυστικά χιλιάδων χρηστών ανά τον κόσμο. Επειδή το “Gossip Girl” είναι εντελώς 2010.

Awkward Family Photos

Αυτό ήταν να συμβεί αλλά δε δέχομαι πως θα παραιτηθούμε της προσπάθειας του αστειότερου πράγματος που έχει συμβεί στο ίντερνετ.

Texts From Last Night

Η ενήλικη, ακατάλληλη για κάτω των 18 σειρά που δεν ήξερε πως έχει ανάγκη το Cinemax. Μπορεί να γίνει μια τραγικωμική ματιά στις σύγχρονες σχέσεις μέσα την κεντρική ιδέα πως σε μια παρέα έχουν την κακή συνήθεια να στέλνουν διαρκώς μεθυσμένα μηνύματα. Όχι πως ξέρω τέτοιο κόσμο.

On This Day in History

Αυτή η σελίδα είναι σαν τον καθηγητή που βαριόσουν στο σχολείο (δηλαδή ούτε καν cover photo δεν έχει!) αλλά κανείς δε μπορούσε να κράξει γιατί ήξερε τι έλεγε τουλάχιστον. Η λύση είναι να μεταφερθεί στην τηλεόραση σαν ένα κράμα “Vikings” και “Sleepy Hollow”. Βία, φωτογενείς πρωταγωνιστές, ε και αν βρούμε καμιά μεταφυσική συνωμοσία πίσω από τα ιστορικά γεγονότα για να δέσουν ωραία μεταξύ τους δε θα πειράξει κανέναν.

E-Cards

Μαθήματα ζωής από κωμική σειρά τίγκα στις ποπ αναφορές, όπου κάθε επεισόδιο θα εμπνέεται κι από μια e-κάρτα.