FITNESS

16 online fitness guru που πρέπει να έχεις υπόψιν

Οι καλύτεροι personal trainers και fitness experts που θα βρεις στο διαδίκτυο.  Μαζέψαμε τα κανάλια τους (twitter / youtube) και στα προτείνουμε

Καλως ή κακώς στο διαδίκτυο είναι πιο εύκολο να βρεις συμβουλές προπόνησης στο διαδίκτυο από ό,τι στο γυμναστήριο. Ισως γιατί στο γυμναστήριο πρέπει να τις ζητήσεις εσύ ενώ στο διαδίκτυο είναι στη μόστρα και πρέπει απλά να διαλέξεις. Επειδή, όμως, μπορείς εύκολα να χαθεις ξεδιαλέξαμε εκείνα που διακρίνονται για την ποιότητα της πληροφορίας τους είτε είναι ένα διατροφικό tip είτε ολόκληρο πρόγραμμα προπόνησης. Διάλεξε αυτά που σου ταιριάζουν καλύτερα και βάλτα στις συνδρομές σου.

Six Pack Shortcuts

Συμβουλές για BodyBuilding από το Mike Chang. Τα βίντεο με routines έχουν τουλάχιστον 300 χιλιάδες προβολές, οπότε, ναι, ο τύπος ξέρει απολύτως τι λέει και ξέρει πως να σου δώσει κίνητρα.

@joedowdellnyc

Το πρώτο πράγμα που θα σου πει ο Joe Dowdell είναι ότι δεν πρόκεται να καταφέρεις τίποτα διαβάζοντας συμβουλές. Κάνε τη γυμναστική και τη διατροφή lifestyle. Προσάρμοσε τα πάντα πάνω στις ώρες που πας γυμναστήριο, διάλεξε τους σωστούς φίλους, ανέπτυξε το σωστό τρόπο σκέψης. Για αυτό και είναι πρώτος στη λίστα.

@dailyburn

Το dailyburn είναι ο προσωπικός σου προπονήτης. Του λες ποιος είσαι, του λες τι θέλεις και αναθέτει σε κάποιον από τους trainers που συνεργάζεται να σου βγάλει πρόγραμμα. Φυσικά το service κοστίζει αλλά στο twitter θα βρεις το ζουμί (links στα βίντεο) με πολλά χρήσιμα tips και νέα από τον κόσμο του fitness.

@BornFitness

Είναι το account του Adam Bornstein που έχει την εμπειρία της προπόνησης ως fitness freak αλλά είναι και ο κατάλληλος να τη μεταδώσει μετά από χρόνια ως συντάκτης και αρχισυντάκτης σε γνωστά περιοδικά και στο site του.

@CharlesPoliquin

Αυτός είναι ο τύπος που θα σου πει τα πάντα για δύναμη, όγκο, διάπλαση. Τα έχει δοκιμάσει στο σώμα του, μπορεί να σου μιλήσει για λιγότερο δημοφιλείς μεθόδους, είναι ο περισσότερο mentioned και hashtaged strength coach στο διαδίκτυο οπότε όποια οποιαδήποτε ενημερωμένη συζήτηση κι αν ανοίξεις αυτόν θα βρεις.

CrossFit

Αυτοί είναι οι τύποι που έφεραν το cross training στις μάζες. Στο tube τους θα βρεις τις καλύτερες δυνατές wod, τις επιδόσεις των πιο δραστήριων κροσφιτάδων, μια ολόκληρη κοινότητα στα σχόλια για να μαθαίνεις τι παίζει.

John Romaniello

Αν ποτέ ο @dark_tyler είχε personal trainer θα ήταν αυτός. Συμβουλές και ένα fitness regime δικής του επινόησης πασπαλισμένο με αναφορές από κόμιξ και επιστημονική φαντασία. Το tube του είναι ένα από τα πιο πλήρη σε ασκήσεις και fitness tips. Απευθύνεται κυρίως στο μέσο ασκούμενο που έχει βαρεθεί το σώμα του.

@NickIrons

Σίγουρα αυτός που θα ήθελες για προπονητή αφού κατέχει άψογα και τη θεωρία και την πράξη ως προπονητής και πετυχημένος αθλητής αγωνισμάτων αντοχής. Ο τύπος έχει κολυμπήσει το Μισισιπή που είναι γύρω στα δύο χιλιάδες χιλιόμετρα κάτι θα έχει να σου πει.

@JasonFerruggia

Coach δύναμης με πολύ λογικές επιλογές. Θα σου πει είναι ότι δεν μπορείς δίνεις έμφαση στη μάξιμουμ δύναμη / όγκο και να αγνοείς την τεχνική, το εύρος της κίνησης γιατί σε δέκα χρόνια δεν θα μπορείς να προπονηθείς καθόλου. Γιατί κάποια στιγμή θα πας σε ένα γάμο και θα γίνεις ρεζίλι. Εχει αρκετά ενδιαφέροντα βίντεο αλλά το feed στο Twitter είναι το πιο χρήσιμο.

@lancearmstrong 

Ο κατάλληλος άνθρωπος για να σου δώσει έμπνευση. Ακόμα και η τελευταία του περιπέτεια είναι ένα μάθημα ζωής για το πως αναγνωρίζουμε το λάθος μας, βρίσκουμε τις σκέψεις που μας κάνουν να συνεχίσουμε και διαχειριζόμαστε την κατάσταση. Όπως λέει και ο ίδιος imperfect guy in an imperfect world.

Scott Herman

H εμπειρία του, φαίνεται στο κορμί του. Από δώδεκα χρονών στα γυμναστήρια με πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες και πολλά how to για να βελτιώσεις την τεχνική σου. Αυτή που βλέπεις παραπάνω είναι μια καλή για τόνωση του άνω κορμού.

strengthcamp

Εδώ οι καταστάσεις είναι hardcore καταστάσεις. Αλλά αν ψάχνεις tips και προπονήσεις με  έμφαση στον όγκο αυτό είναι tube που πρέπει οπωσδήποτε να ξέρεις.

Testosterone Nation

Καμία σχέση με τον τίτλο. Πιθανότατα το καλύτερο tube προπόνησης με την έννοια ότι οι ασκήσεις αναλύονται και στο κομμάτι τεχνικής/εκτέλεσης για διαφορετικούς στόχους. Δες τις πλυομετρικές προπονήσεις για να πάρεις μια ιδέα. Κατάλληλο και για επαγγελματίες αθλητές.

FitnessBlender

Εδώ ό,τι λέει ο τίτλος. Όλες οι μορφές άσκησεις προσαρμοσμένες σε ένα στόχο. Το γενικό fitness δηλαδή cardio, ισορροπία, ταχύτητα, αντοχή, ευεξία. Μέχρι και πιλάτες έχει. Τα περισσότερα μπορούν να γίνουν και από το σπίτι (τα βίντεο έχουν demo και timer) οπότε ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

ExpertBoxing

Τα πάντα για την τεχνική του Box από το πως δένεις τα μπαντάζ και πως παίζεις με αριστερόχειρες. Σίγουρα η πιο ολοκληρωμένη σειρά για το συγκεκριμένο άθλημα

@Gunnar

O Γκούναρ Πίτερσον είναι personal trainer και στο feed του θα βρεις ενημερώσεις για διάφορα θέματα και links προς το site το οποίο είναι από τα καλύτερα σε θέματα motivation, διατροφής και links προς αρθα που έχει γράψει κατά καιρους σε διάφορα περιοδικά.