SEX

25 τρόποι να καταλάβεις ότι δεν σε θέλει

Είναι εκεί, μπροστά μας, μες στη μούρη μας, κι εμείς δεν θέλουμε να καταλάβουμε. Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε τα μάτια μας.

Δεν το παραδεχόμαστε με τίποτα. Ακόμα και ο πιο τελεσίδικος τρόπος που υπάρχει για να το μάθουμε, δηλαδή να έρθει το κορίτσι και να μας πει “Δε σε γουστάρω, πώς το λένε”, έχει σκοτεινά σημεία (δεν έχει, αλλά λέμε τώρα) στο μυαλό μας. “Κάτι άλλο θα εννοούσε”, “το είπε για να με ψαρώσει”, “πρέπει να με γουστάρει άπειρα”.

 

Για κάτι τέτοιες κρίσιμες παραδοχές δουλεύουμε εδώ στο ΟΝΕΜΑΝ. Ναι, υπάρχει μια περίπτωση το κορίτσι να σου λέει τα αντίθετα από αυτά που πιστεύει, αλλά η πιθανότητα δεν ξεπερνάει το 0.5%, ήτοι 1 στα 200 κορίτσια.

Θα πήγαινες ποτέ σε αυτήν που έχεις ερωτευτεί να της πεις στα μούτρα, ότι δεν τη γουστάρεις, καίγοντας κάθε ελπίδα να την αποκτήσεις; Όχι. Πιο εύκολα θα πήγαινες μόνος σου ΙnterRail παρά αυτό.

Για να μη χρειαστεί να ζήσεις την εικόνα της απόρριψης, επισημαίνουμε 25 από τα σημάδια που δείχνουν προς την κατεύθυνση ‘πρέπει να αλλάξω κατεύθυνση, νομίζω ότι δε με γουστάρει’.

Περαστικά. Εκεί που είσαι, ήμασταν, εκεί που είσαι, θα ξαναβρεθούμε. Η ζωή μας κύκλους κάνει.

1. Δεν σου στέλνει ποτέ πρώτη μήνυμα

Ή inbox ή δεν σε παίρνει ποτέ πρώτη τηλέφωνο. Δεν χρειάζεται να ανάγουμε το ‘ποτέ’ σε πραγματικούς χρόνους. Δεν χρειάζεται δηλαδή να περιμένεις έναν μήνα για να (μη) σου στείλει. Έρευνες και πρόσφατα βιώματα δείχνουν ότι δέκα μέρες είναι αρκετές. Μόλις καταλάβεις ότι είσαι σταθερά ο πρώτος που στέλνει/προτείνει/ασχολείται, σήκωσε το κεφάλι και δες το γήπεδο.

2. Έτσι κι αλλιώς, δεν στέλνει καμία φορά απ’ αυτές που λες ‘Πόσο θα ‘θελα να μου στείλει κάτι τώρα’

3. Κουβαλάει ένα ψυχολογικό βάρος

Είτε αυτό λέγεται σχέση που τέλειωσε πρόσφατα, είτε ‘είμαι πολύ μπερδεμένη αυτόν τον καιρό’ είτε ‘δεν είμαι σε φάση’, το κορίτσι συχνά παίρνει εκφράσεις ταλαιπώριας όσο είστε μαζί. Εκφράσεις τύπου που προσπαθεί να ανάψει φωτιά τρίβοντας ξυλάκια. Τώρα κατάλαβες.

4. Δεν καταλαβαίνεις πόσο σε γουστάρει

Δεν ξέρεις τι να απαντήσεις στους κολλητούς σου δηλαδή.

5. Δεν καταλαβαίνεις αν σε γουστάρει γενικότερα

Πρόβλημα. Βασικό.

6. Δεν φαντάζεσαι να κάνετε σεξ

Δεν το λέω ρομαντικά. Προφανώς η φαντασία σου δεν εξαντλείται σε ανταλλαγές λουλουδιών και υποκλίσεις και καλούς τρόπους όταν τη βλέπεις. Όταν λέω ‘δεν φαντάζεσαι’, το εννοώ κυριολεκτικά. Υπάρχει μια συστολή στην ατμόσφαιρα που δεν σου επιτρέπει να ‘χωθείς’. (Σόρρυ για το λαϊκισμό, αλλά να καταλαβαινόμαστε κιόλας).

7. Δεν σου κάνει like

Από μόνο του σαν πραγματικότητα, αυτό το σημάδι μπορεί να μη λέει και τίποτα. Σε συνδυασμό με τα παραπάνω όμως, λέει πολλά και (α)διάφορα.

8. Της συμβαίνουν περίεργα πράγματα τις μέρες που έχετε ραντεβού

Ποτέ δεν βαριέσαι με τις δικαιολογίες της για να ακυρώσει ή να αναβάλλει τα ραντεβού σας. Γενικά της συμβαίνουν ενδιαφέροντα πράγματα, όπως το να κρίνει ότι είναι κουρασμένη μισή ώρα πριν βρεθείτε και να γυρίσει σπίτι της χωρίς να σε ενημερώσει.

9. Δεν σε ρωτάει γλυκουλίστικες ερωτήσεις

“Με σκέφτηκες;”. “Ήθελες να με δεις σήμερα;”. “Πότε θα σε δω;”. Όχι, όχι, ούτε.

10. Δεν σε ρωτάει τίποτα για τη δουλειά σου

Κι εσύ που νόμιζες ότι όλοι θέλουν να μάθουν τα πάντα για τη δουλειά του ποδοσφαιριστή ή του dj ή του ηθοποιού.

11. Ξεφτιλίζει όλα τα ‘πειράματά’ σου

Μια φορά έκανες δώδεκα μέρες να επικοινωνήσεις μαζί της. Όσο σε πήρε τηλέφωνο εκείνη αυτές τις δώδεκα μέρες, άλλο τόσο σε πήρα κι εγώ.

12. Δεν έχει μιλήσεις για σένα στις κολλητές της

Είναι αυτές οι τέλειες πιρουέτες που κάνουν οι γυναίκες όταν εκπλήσσεσαι που δεν έχουν μιλήσει για σένα στις φίλες τους. “Μα δεν μιλάμε για τα προσωπικά μας με τα κορίτσια”. Γελάει ο κόσμος. Και τα κορίτσια, όπου κι αν είναι καλή τους ώρα.

13. Αποφεύγει να μείνει σπίτι σου

Γιατί άραγε;

14. Γκομενίζει ή έστω χαζοφλερτάρει στο Facebook

Ενώ είστε φίλοι, ενώ ξέρει ότι θα τα δεις. Μάλλον δεν είστε φίλοι μόνο στο Facebook. Είστε γενικώς φίλοι και δεν το ‘χεις καταλάβει.

15. Έχει το αυχενικό της

Ή κάθε άλλη πάθηση-ασθένεια που απαγορεύει το σεξ ή κάνει άβολο το να της ζητήσεις να το κάνετε ή εσένα γελοίο που επιμένεις. Αφού είπαμε, το κορίτσι δεν είναι καλά.

16. Δεν αφήνει ανοιχτά ενδεχόμενα

Σε αντίθεση με αυτό που έγραψε στο αντίθετο πόνημά της η Αλεξάνδρα Χαρίτου πριν 22 μήνες, το κορίτσι δεν αφήνει κανένα ενδεχόμενο ανοιχτό. Βγήκατε, ήπιατε έναν καφέ, φιληθήκατε μετά βίας, είπατε καληνύχτα και μετά σπίτια σας.

Βλέπεις κάποιο θετικό ενδεχόμενο που δεν βλέπω;

17. Δεν θέλει να γνωρίσει κανέναν δικό σου

Καλά δεν είναι ανάγκη να θέλει να γνωρίσει τη μαμά σου. Αυτό θα ήταν τρομακτικό, ειδικά σε μια νέα γνωριμία. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει πει ούτε μισή φορά “Α, αυτός ο Γιώργος πρέπει να ‘χει πολλή πλάκα, θα ‘θελα να τον γνωρίσω μια μέρα”. Τίποτα, καμία σχέση. Ο Γιώργος έχει όντως πλάκα παρεμπιπτόντως.

18. Μιλάει με πόνο για κάποιον πρώην

… με τον οποίο μάλλον δεν ήθελε να χωρίσει όπως προκύπτει απ’ την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

19. “Είμαι κουρασμένη, λέω να γυρίσω σπίτι”

Κανένας ενθουσιασμένος άνθρωπος που γουστάρει έναν άλλο δεν προτιμάει να ‘πάει σπίτι και να ξεκουραστεί’ απ’ το να τον δει έστω για λίγο, έστω για κάτι ήσυχο.

20. Δεν είναι συνεπής

Σε τίποτα στο οποίο θα μπορούσε να είναι συνεπής. Από τα ραντεβού σας μέχρι το πόσο ζεστή είναι απέναντί σου.

21. Δεν ‘ντύνεται’ πριν τα ραντεβού σας

Καλή η οικειότητα και οι χαλαροί ρυθμοί, αλλά οι υποψίες ότι δεν περνάει περισσότερο χρόνο από σένα στον καθρέφτη πριν βρεθείτε δεν είναι και οι πιο ενθαρρυντικές.

22. Ακούς περισσότερες συγγνώμες παρά καλημέρες

Ρε συυυ, θα μου θυμώσεις πολύ αν δεν βρεθούμε και σήμερα; Προέκυψε κάτι μπλα μπλα”. *γκρρρρρ*

23. Δεν γελάει με τα αστεία σου

Αν αυτή είναι μια κατάσταση που ίσχυε από την αρχή, δεν έχεις να φοβηθείς κάτι. Μόνο ότι το χιούμορ σου έχει μερικά προβλήματα. Αν η αλλαγή ήταν απότομη, να το κοιτάξεις. Και το χιούμορ και τη σχέση σας.

24. Προτιμάει ένα ΣΚ με τις κολλητές της στην Ύδρα από ένα ΣΚ με σένα στην Ύδρα

25. Έχετε κάτι καταπληκτικές σιωπές που κρατάνε ίσα με τρία 45λεπτα συν τις καθυστερήσεις

Δεν έχετε τι να πείτε, δεν φασώνεστε σαν να μην υπάρχει αύριο, άρα τι ακριβώς διακυβεύεται τις 2-3 εβδομάδες που γνωρίζεστε;

Επίτρεψε μου μια ερώτηση. Είσαι σίγουρος ότι εσύ τη γουστάρεις;

Τα παράπονά σας στο @illanastasiadis