LIFE

3 κορίτσια, 1.024 χιλιόμετρα, 0 ευρώ διαθέσιμα

Τρεις φίλες από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι έτοιμες να φτάσουν απ' το Μιλάνο στο Βερολίνο έχοντας ως budget μόνο 24 κουτάκια Red Bull.

Αυτά δεν είναι εύκολα πράγματα. Δεν είναι καν απλά δύσκολα. Είναι τόσο δύσκολα που με το που σκέφτεσαι την αρχική αποστολή σού έρχεται να δεθείς στον καναπέ, να σκεπαστείς με ένα πάπλωμα και να μην πας πουθενά.

Για να δούμε μερικές αποστάσεις που μπορώ να κάνω με 0 ευρώ:

-Απ’ το μπάνιο μέχρι την κουζίνα.

-Απ’ το σπίτι μου μέχρι τον Ευαγγελισμό.

-Απ’ το σπίτι μου μέχρι έξω απ’ το σουπερμάρκετ.

-Απ’ το σπίτι μου και στου Θεού τ’ αυτί. (Με συγχωρείτε).

Προφανώς, οι Zωή, η Ζόζη και η Εράνθη, που συμμετέχουν στο Red Bull Can You Make It, μπορούν να κάνουν μεγαλύτερες αποστάσεις από μένα χωρίς λεφτά.

Βλέπεις, οι όροι του Red Bull Can You Make It? είναι σαφείς:

‘100 ομάδες απ’ όλο τον κόσμο καλούνται να διασχίσουν την Ευρώπη μέσα σε 8 μέρες έχοντας ως μοναδικό μέσο για συναλλαγές 24 κουτάκια Red Bull. Αυτά είναι το νόμισμά τους και το μοναδικό πράγμα που θα επιτρέπεται να ανταλλάξουν για να εξασφαλίσουν τον ύπνο, το φαγητό και τις μετακινήσεις τους’.

(Τι λέγαμε για τον καναπέ;)

Οι ομάδες θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 4 Απριλίου από τέσσερα διαφορετικά σημεία της Ευρώπης και η γραμμή του τερματισμού θα είναι στο Βερολίνο, όπου θα πρέπει να έχουν φτάσει μέχρι την Κυριακή 11 Απριλίου στις 6 το απόγευμα ώρα Ελλάδος.

Οι ZEF, εκτός από φοιτήτριες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, είναι και η ομάδα που έχει τα περισσότερα likes υποστήριξης στη σελίδα του διαγωνισμού. Να σημειωθεί ότι η υποστήριξη του κοινού μέσω των likes κατά τη διάρκεια της περιπέτειας των κοριτσιών θα είναι καθοριστική για την προσπάθειά τους.

(σ.σ. Η ομάδα ZEF είναι μία από τις δύο ελληνικές που θα μας εκπροσωπήσουν στο Red Bull Can You Make It?. Η άλλη είναι οι Unpredictables από το ΤΕΙ Κρήτης)

Πάρε μια γεύση από το τι θα κληθούν να κάνουν, για να μπαίνεις στο κλίμα:

 

Τα κορίτσια ζήτησαν πριν λίγες μέρες την υποστήριξη του ONEMAN κι εμείς, απορημένοι αρχικά για το τι θα κάναμε στη θέση τους ώστε να διασχίσουμε την Ευρώπη ΜΟΝΟ ανταλλάσσοντας Red Bull, ζητήσαμε να μάθουμε τα μυστικά τους.

 

Για το Can You Make It? έμαθαν μέσω Facebook (“το πόσταρε μια φίλη μας απ’ το εξωτερικό”) και έκαναν αίτηση μόλις μια μέρα πριν τη λήξη της προθεσμίας.

Με μια περιήγηση στη σελίδα τους στον διαγωνισμό, καταλαβαίνεις γρήγορα γρήγορα τα εξής: 1) Ζουν και αναπνέουν για τη μεγάλη πρόκληση, 2) είναι σίγουρες ότι θα φτάσουν στο Βερολίνο και 3) είναι όσο τρελές χρειάζεται για να τα καταφέρουν.

Πριν πέντε μέρες, έγιναν η πρώτη ομάδα που ξεπέρασε τα 1.000 likes, ενώ συνεχώς τονίζουν ότι δεν έχουν ιδέα πώς θα φτάσουν τελικά μέχρι το Βερολίνο.

Που και που ανεβάζουν και μερικές σοφιστείες που τις πωρώνουν ακόμα πιο πολύ.

 

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, τα κορίτσια θα περάσουν από διάφορα checkpoints στα οποία θα τους ανατίθενται μικρές αποστολές που θα απαιτούν ταχύτητα και δημιουργικότητα. Για κάθε αποστολή που θα φέρουν εις πέρας, θα αμείβονται με πόντους και περισσότερα κουτάκια Red Bull, άρα θα αυξάνουν το ‘budget’ τους ενόψει της συνέχειας.

(αυτή δεν είναι μια ευχάριστη εξέλιξη, αλλά ούτε και απίθανη βέβαια)

Μιας και μιλάμε για προκλήσεις λοιπόν, τα κορίτσια, που δεν είναι χτεσινά στην περιπέτεια, θυμούνται ένα βράδυ σε ένα χωριό της βόρειας Φινλανδίας ονόματι Saariselka, με τη θερμοκρασία στους -30 και εκείνες να προσπαθούν να ανέβουν σε έναν πολύ ψηλό λόφο. (Μη με ρωτάς γιατί).

Κάποια στιγμή της πλάκωσε η καταχνιά, δεν μπορούσαν να δουν καν η μία την άλλη, αλλά το διασκέδασαν πολύ με το ξημέρωμα. ‘Αφού δεν έγιναν κρύσταλλο’, έρχομαι να συμπληρώσω εγώ.

 

Μαθαίνω απ’ τα κορίτσια ότι οι κανόνες του Can You Make It? απαγορεύουν τη χρήση κινητού τηλεφώνου ή ίντερνετ με οποιονδήποτε τρόπο. Οι τρεις του θα μοιράζονται ένα κινητό με περιορισμένη πρόσβαση, το οποίο θα τους αρκεί για να ενημερώνουν απ’ τη σελίδα τους για την πορεία του ταξιδιού.

Μες στο γενικότερο μη πλάνο τους, μου λένε ότι δεν έχουν πακετάρει ακόμα (σ.σ. την Πέμπτη 3/4 φεύγουν από Ελλάδα), ενώ θέλουν -αν τους το επιτρέψουν οι συνθήκες- να περάσουν από όσο το δυνατόν περισσότερες πόλεις.

 

Ποιο είναι το έπαθλο του νικητή; Εκτός από την εμπειρία που θα έχουν να λένε στα εγγόνια τους, οι νικητές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα event της Red Bull, οπουδήποτε στον κόσμο.

Οι ZEF έχουν κάνει ήδη την επιλογή τους. Αυστραλία. Με μια φωνή. Βασικά με τρεις.

Βασισμένος στους μηδενικούς δείκτες άγχους που αντιλαμβάνομαι από τη μεριά τους, τις ρωτάω (αν και μέσα μου έχω ήδη καταλήξει) αν είναι απλά(;) λίγο τρελές.

“Ε τρελές όχι. Αυθόρμητες ναι. Εντάξει, μας λες και λίγο τρελές, γράψ’το όπως θες”.

Οι ZEF ξεκινούν το ταξίδι την Παρασκευή 4 Απριλίου. Παρακολουθήστε την πορεία τους μέσω της σελίδας τους και κάντε τους like για να παραμείνουν στην κορυφή μέχρι το τέλος.